Η Google θα δώσει τη δυνατότητα στις Android συσκευές να καταγράφουν Raw αρχεία;


Η Google θα δώσει τη δυνατότητα στις Android συσκευές να καταγράφουν Raw αρχεία;

Χωρίς αμφιβολία όλοι οι φωτογράφοι γνωρίζουν το συντριπτικό πλεονέκτημα ενός Raw αρχείου έναντι ενός JPG αρχείου. H λήψη των εικόνων μας σε Raw αρχεία είναι μονόδρομος αν θέλουμε να λαμβάνουμε κάθε φορά την μέγιστη ποιότητα και πληροφορία.
Όπως γνωρίζετε ίσως στο pttl.gr μας αρέσει η φωτογραφία όλων των ειδών και τελευταία ασχολούμαστε πολύ με την λεγόμενη smartphone photography, δηλαδή την φωτογραφία που ως μέσο καταγραφής χρησιμοποιεί την φωτογραφική μηχανή ενός smartphone (διαβάστε το αναλυτικό συγκριτικό μας τεστ ανάμεσα στα δύο κορυφαία φωτογραφικά smartphones Nokia Lumia 1020 και Sony Xperia Z1).
Έτσι ενθουσιαζόμαστε με οποιαδήποτε πληροφορία φτάνει στα αυτιά μας (ή στα μάτια μας) σχετικά με τις βελτιώσεις που οι εταιρείες κάνουν στον χώρο των φωτογραφικών δυνατοτήτων των smartphones. Πρόσφατα είδαμε ότι η Nokia ανακοίνωσε ότι θα δώσει την δυνατότητα στους χρήστες των smartphones της για λήψη Raw αρχείων.
Φαίνεται λοιπόν ότι η Nokia άνοιξε νέα μονοπάτια στον χώρο που σύντομα θα ακολουθήσουν και οι ανταγωνιστές της. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Engadget η Google ήδη ερευνά την περίπτωση να δώσει την δυνατότητα στους χρήστες Android συσκευών να καταγράφουν Raw αρχεία. Προγραμματιστής ανακάλυψε είδος κώδικα που φανερώνει την δουλειά που γίνεται από την αμερικανική εταιρεία για την ανάπτυξη ενός API που θα επιτρέπει μία κάμερα σε Android συσκευή να καταγράφει Raw αρχεία, αλλά και μέρος κώδικα που ίσως μαρτυρά την δυνατότητα υποστήριξης φωτογραφικών συσκευών όπως οι νέοι φακοί-κάμερες της Sony QX10 και QX100.

Φυσικά θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη των συγκεκριμένων φημών. Εσείς απλά μείνετε συντονισμένοι στο pttl.gr.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Engadget
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!