Τέλος η συλλογή φίλτρων της Nik, η Google δεν θα την αναβαθμίσει


Τέλος η συλλογή φίλτρων της Nik, η Google δεν θα την αναβαθμίσει

Το 2012 η Google εξαγόρασε το λογισμικό Nik, το οποίο ήταν πολύ δημοφιλές ανάμεσα στους φωτογράφους και το οποίο το χρησιμοποιούν πολλοί μέχρι σήμερα.

Μάλιστα το 2013 η Google αποφάσισε να διαθέτει την συλλογή των Nik φίλτρων εντελώς δωρεάν, διαγράφοντας την προηγούμενη τιμή που ήταν κοντά στα 300 ευρώ.

Φυσικά ο κόσμος της φωτογραφίας έμεινε πολύ ευχαριστημένος από τις εξελίξεις αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι μακροχρόνια οι κινήσεις της Google δεν είναι προς όφελος όσων χρησιμοποιούν το λογισμικό της Nik.

Αν και το λογισμικό της Nik είναι ακόμα διαθέσιμο επίσημα για Mac OS X 10.7 μέχρι 10.10, Windows Vista, 7 & 8, Adobe Photoshop CS4 μέχρι CC2015 και Lightroom 3 μέχρι 6/CC και μπορεί και λειτουργεί χωρίς πρόβλημα και στα Windows 10, παρόλα αυτά φαίνεται ότι η εξέλιξη του δεν θα συνεχιστεί.

Η Google στην ιστοσελίδα του λογισμικού αναφέρει ότι δεν έχει την πρόθεση να συνεχίσει να εξελίσσει την συλλογή Nik “We have no plans to update the Collection or add new features over time. Learn more about Nik.” Αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή η συλλογή Nik θα καταστεί αδύνατο να χρησιμοποιηθεί, όπως για παράδειγμα σε κάποιο μεγάλο update του Photoshop ή του Lightroom.

Δυστυχώς η εξαγορά της Nik από την Google αν και αρχικά μας φάνηκε καλή κίνηση, καθώς με την υποστήριξη της ελπίζαμε στην περισσότερη ανάπτυξη του λογισμικού, τελικά φαίνεται ότι οδήγησε στο θάνατο του.

Πόσοι από εσάς χρησιμοποιείται τη συλλογή Nik και πόσο σημαντική είναι στη δουλειά σας;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Google NIK Software
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κ. Χρυσανθόπουλος | 1 Ιουνίου 2017 στις 0:03

    Είμαι ένας από τους μανιακούς χρήστες των Nik Collection. Εδώ και αρκετά χρόνια το Efex Pro, το Define και το Sharpening Pro είναι 3 από τα πολύ βασικά μου εργαλεία του workflow με PS. Δυστυχώς μετά από την αναβάθμιση 2017 του PS το Define έπαψε να λειτουργεί. Είναι αναμενόμενο ότι και τα υπόλοιπα, κάποια στιγμή, θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία. Είναι πολύ κρίμα αυτό γιατί πρόκειται για καταπληκτικά και δυνατά plug-in που πέρα από την αποτελεσματικότητα προσφέρουν και την μεγάλη ευκολία στην χρήση. Αν και τελευταία προσπαθώ να βρω κάτι για να αντικαταστήσω το Define (για την μείωση του θορύβου), προς το παρόν δεν έχω καταλήξει πουθενά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στην Google αποφάσισαν να τα σκοτώσουν. Κρίμα!!!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!