GoPro Karma, το πρώτο drone που στοχεύει ψηλά


GoPro Karma, το πρώτο drone που στοχεύει ψηλά

Η GoPro ανακοίνωσε όπως αναμέναμε το πρώτο της drone, με το οποίο κάνει την είσοδο της σε μία απαιτητική αγορά.

To νέο τετρακόπτερο (4 έλικες) είναι συμβατό με τις action cameras GoPro Hero4 και τις νέες GoPro Hero5 και GoPro Hero5 Session.

To εντυπωσιακό είναι ότι το GoPro Karma έχει πτυσσόμενους βραχίονες, ώστε να μαζεύει και να πιάνει λίγο χώρο. Διαθέτει gimbal τριών αξόνων για σταθερά πλάνα και η θέση της κάμερας είναι μπροστά και όχι πίσω (όπως στα drones του ανταγωνισμού), για να μην φαίνονται οι έλικες στα πλάνα.

Μαζί η GoPro δίνει και το GoPro Karma grip το οποίο επιτρέπει τη χρήση του gimbal για λήψεις στο χέρι ή προσαρμοσμένο σε διάφορα αντικείμενα και το οποίο έχει αυτονομία 1.75 ώρες (φορτίζει μέσα σε 2 ώρες).

Το τηλεχειριστήριο του νέου drone έχει οθόνη αφής 5″, για τη ρύθμιση του Karma και live view της λήψης σε HD 720 και αυτονομία 4 ωρών (φορτίζει σε 2.5 ώρες). Ζυγίζει 625 γραμμάρια.

Ανάμεσα στις λειτουργίες του έχουμε αυτόματη απογείωση και προσγείωση και την ύπαρξη no-fly ζωνών για την προστασία της αερόπλοιας και την τήρηση των κανονισμών ασφαλείας.

Ακόμα έχουμε την απαραίτητη λειτουργία επιστροφής στο σημείο απογείωσης όταν το drone βγει εκτός εμβέλειας ή χαθεί το σήμα του χειριστηρίου αλλά και λειτουργίες αυτόματης λειτουργίας, όπως για τη λήψη selfies.

Πρωτότυπη είναι η ύπαρξη της εφαρμογής GoPro Passenger App (διαθέσιμη από τις 23 Οκτωβρίου) που επιτρέπει σε φίλους να βλέπουν τι τραβάει το drone μέσω smartphone και αν θέλουν να ελέγξουν και την κάμερα.

Το GoPro Karma πιάνει ταχύτητες 15μέτρων/δευτ. και μπορεί να φτάσει απόσταση 1.000 μέτρων και σε ύψος μέχρι τα 4.500 μέτρα (το όριο ασφαλείας είναι 120 μέτρα). Μπορεί να πετάξει με αέρα 22mph (περίπου 5 μποφόρ), ζυγίζει 1006 γραμμάρια και έχει αυτονομία πτήσης 20 λεπτών (φορτίζει σε 1 ώρα).

Το GoPro Karma είναι διαθέσιμο στη σελίδα της GoPro στην τιμή των 870 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

GoPro
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!