Νέες απολύσεις από την GoPro


Νέες απολύσεις από την GoPro

Σύμφωνα με πληροφορίες η GoPro μειώνει το προσωπικό της, απολύοντας περίπου 200-300 υπαλλήλους που εργάζονταν κυρίως στο κομμάτι του Karma.

Η GoPro σε επιστολή της προς τους απολυμένους υπαλλήλους ανέφερε ότι η απόφαση πάρθηκε με σκοπό την καλύτερη σχέση πόρων και επιχειρηματικών απαιτήσεων.

Τι συνέβη όμως για φτάσει σε αυτή την απόφαση. Η GoPro είχε κυκλοφορήσει το Karma drone τον Σεπτέμβριο του 2016. Λίγες μέρες αργότερα ο βασικός ανταγωνιστής της, η DJI (κατέχει περίπου το 70% της αγοράς drone) ανακοίνωσε κι εκείνη με τη σειρά της το δικό της drone (Mavic Pro) έχοντας καλύτερες προδιαγραφές από αυτό της GoPro. Σαν να μην έφτανε αυτό, πολλοί αγοραστές του Karma ανέφεραν ότι σταματούσε η λειτουργία του drone εν ώρα πτήσης, χωρίς κανέναν λόγο, αναγκάζοντας την εταιρεία τον Νοέμβρη του 2016 να αποσύρει το προϊόν. Να αναφέρουμε ότι η εταιρία επέστρεψε τα χρήματα στους περίπου 2.500 καταναλωτές που αγόρασαν το drone ζητώντας να το επιστρέψουν και επιπλέον έδωσε δωρεάν από μια GoPro Hero5 (για τους κάτοικους των ΗΠΑ).

Το GoPro Κarma βγήκε ξανά σε κυκλοφορία τον Φεβρουάριο του 2017 αφού λύθηκε το πρόβλημα (ήταν ελαττωματικό το κούμπωμα της μπαταρίας), όμως είχε χάσει την αξιοπιστία του, συν ότι η DJI κυριαρχούσε όλο αυτό το διάστημα της απουσίας της στην αγορά.

Αυτή η σειρά μαζικών απολύσεων δεν είναι η πρώτη για την GoPro καθώς είχε απολύσει εκατοντάδες εργαζόμενους μέσα στο 2017 με σκοπό την κερδοφορία, πράγμα που απέδωσε. Η εταιρία αύξησε τα έσοδα της στο 34% στο τέλος του 2017 (έχασε 373 εκατομμύρια δολάρια το 2016) και είχε μια γενική αύξηση στο 20%.

Μένει να δούμε τις προοπτικές που θα χαράξει αυτή η απόφαση της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

GoPro

Πηγή:

PetaPixel
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!