Προβλήματα για τη GoPro, απολύει το 7% του προσωπικού, περιμένει πτώση των εσόδων


Προβλήματα για τη GoPro, απολύει το 7% του προσωπικού, περιμένει πτώση των εσόδων

Ο λόγος είναι ότι πλέον η αγορά έχει κατακλυστεί από action cameras άλλων εταιρειών, ενώ μεγάλοι παίχτες, όπως η Nikon με την Nikon KeyMisssion 360, θέλουν το δικό τους μερίδιο.

Η GoPro λοιπόν ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 7% του προσωπικού της σε μία προσπάθεια να αναδιοργανώσει τους ανθρώπινους πόρους της. Τα τελευταία 2 χρόνια, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η GoPro αύξησε το προσωπικό της κατά 50% (ετήσια), ένα σημαντικό ποσοστό προσλήψεων, με αποτέλεσμα στο τέλος του 2015 να αριθμεί 1500 άτομα.
Οι απολύσεις της εταιρείας θα κοστίσουν 5 με 10 εκατομμύρια δολάρια.

Από την άλλη στην ίδια ανακοίνωση η GoPro αναφέρει ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2015 αναμένει έσοδα 435 εκατομμυρίων δολαρίων (το προηγούμενο έτος αντίστοιχα είχα καταγράψει έσοδα 633.9 εκατομμύρια δολάρια, 30% περισσότερα), υπολογίζοντας ότι θα κλείσει την χρονιά στα 1.6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η πρόβλεψη των 435 εκατομμυρίων δολαρίων είναι πιο χαμηλή από αυτά που υπολόγιζε η εταιρεία νωρίτερα μέσα στο 2015 και μένει να δούμε ποια θα είναι τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους που θα ανακοινωθούν στις 3 Φεβρουαρίου.

Η αιτία στην οποία φαίνεται να οφείλεται η καθίζηση των εσόδων της GoPro είναι ότι η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει νέα ναυαρχίδα από τον Οκτώβριο του 2014. Τότε είχε ανακοινώσει τη GoPro Hero 4, η οποία την εορταστική περίοδο Χριστούγεννα 2014 – Πρωτοχρονιά 2015 έδωσε μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις του έτους που έκλεινε αρχές του 2015.

Ακόμα η ανακοίνωση της νέας GoPro Hero 4 Session και η κατόπιν προσαρμογή της τιμής της προς τα κάτω (ακόμα και ο ίδιος ο CEO της εταιρείας, Woodman, παραδέχτηκε ότι η αρχική τιμή της ήταν πολύ υψηλή), δημιούργησε πρόβλημα στις προβλέψεις των εσόδων της εταιρείας.

Μετά από όλα αυτά λοιπόν το 2016 θα αποτελέσει σταθμό στην πορεία της εταιρείας, αφού είναι μία χρονιά που η GoPro αναμένεται να λανσάρει νέα προϊόντα και να μπει σε νέες αγορές.

Μιλάμε για το πρώτο της Drone, το Karma, αλλά και για μία νέα action camera με λήψη 360 μοιρών (στην οποία αναφέρθηκε ο CEO της εταιρείας Woodman στο CES 2016), κινήσεις που αναμένουμε να δώσουν ώθηση στην εταιρεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

GoPro

Πηγή:

GoPro
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!