Η ιστορία της GoPro, της πιο πετυχημένη κάμερας στον κόσμο, σε video


Η ιστορία της GoPro, της πιο πετυχημένη κάμερας στον κόσμο, σε video

Φυσικά και όλοι γνωρίζετε την GoPro και όλοι ξέρουμε την τρομερή επιτυχία που έχει παγκοσμίως.
Πρόσφατα στο δίκτυο CBS και στην εκπομπή 60 Minutes του Anderson Cooper παρουσιάστηκε το success story μίας κάμερας που σήμερα είναι συνώνυμο των action cameras και όχι μόνο.

Ο ιδρυτής της GoPro, Nick Woodman με μία μεγάλη αποτυχία στα πρώτα χρόνια της επιχειρηματικής του καριέρας, όταν και η πρώτη επιχείρηση που ξεκίνησε χρεοκόπησε κοστίζοντας του 4.000.000 δολάρια, χρηματοδότησε το ξεκίνημα της GoPro με 260.000 δολάρια από τις αποταμιεύσεις του και χρήματα των φίλων του.
Στην αρχή η GoPro είχε σχεδιαστεί για να καταγράφουν οι σέρφερς τα κατορθώματα τους. Ήταν αδιάβροχη, έγραφε σε φιλμ και έμπαινε στον καρπό. Κάποια στιγμή ο Woodman την χρησιμοποίησε σε μία πίστα οδήγησης αγωνιστικών αυτοκινήτων και αυτό γιατί οι υπεύθυνοι της πίστας του ζήτησαν 100 δολάρια για 30 λεπτά χρήσης της δικής τους κάμερας. Τότε ο Woodman κατάλαβε ότι η GoPro θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί παντού.
Πλέον ο Woodman είναι δισεκατομμυριούχος με δικό του ιδιωτικό αεροπλάνο και μία εταιρεία που είναι πρότυπο μάρκετινγκ παγκοσμίως.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Action Cameras GoPro GoPro Hero

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Σε τέτοια κατορθώματα, δεν μπορείς να πεις τίποτε άλλο εκτός από μπράβο.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!