Η φωτογραφία μιας Ελληνίδας βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες εικόνες του Associated Press για το 2013


Η φωτογραφία μιας Ελληνίδας βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες εικόνες του Associated Press για το 2013

Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίσαμε τη φωτογραφία της Αγγελικής Παναγιώτου η οποία κατάφερε να συλλάβει με μοναδικό τρόπο τη στιγμή που ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, εξέρχεται από τη ΓΑΔΑ, για να μεταφερθεί με τη συνοδεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Ευελπίδων. Είναι μια εικόνα που ξεπέρασε τα στενά γεωγραφικά όρια της Ελλάδας και έκανε το γύρο του κόσμου. Τραβήχτηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2013. Η φωτογράφος ανήκει στο δυναμικό του νεοσύστατου ελληνικού φωτογραφικού πρακτορείου FOSPHOTOS. Το κυρίαρχο ειδησεογραφικό πρακτορείο των ΗΠΑ δέχεται καθημερινά περίπου 3.000 φωτογραφίες, που σημαίνει πάνω από 1.000.000 εικόνες το χρόνο. Δείτε όλες τις φωτογραφίες που επέλεξε το Associated Press για το 2013, εδώ.

Οι 10 καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς, όπως τις επέλεξε ο Santiago Lyon, αντιπρόεδρος και διευθυντής φωτογραφίας του Associated Press είναι:

Του Kevin Frayer. Μια γυναίκα ανασύρεται από τα ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε στην επαρχία Savar, κοντά στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές Dhaka, στις 25 Απριλίου του 2013.

Associated Press 2013 best of 1

Της Sue Ogrocki. Η LaTisha Garcia μεταφέρει την 8χρονη κόρη της, Jazmin Rodriguez, μακριά από τα συντρίμια του σχολείου της, στην πόλη Moore της Οκλαχόμα. Η περιοχή χτυπήθηκε από έναν ισχυρότατο ανεμοστρόβιλο στις 20 Μαΐου 2013, ο οποίος άφησε στο πέρασμα του 24 νεκρούς και 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε υλικές καταστροφές.

Associated Press 2013 best of 2

Του Tim Holmes. Μια φωτογραφία που συναντήσαμε επίσης στις 10 φωτογραφίες που σημάδεψαν το 2013 σύμφωνα με το περιοδικό TIME. Η Tammy Holmes και τα εγγόνια της βρίσκουν καταφύγιο σε μια αποβάθρα κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς στην παραθαλάσσια πόλη Dunalley της Βόρειας Ταζμανίας. Η φωτιά που ξέσπασε στις 4 Ιανουαρίου 2013, κατέστρεψε περίπου 90 κατοικίες.

Associated Press 2013 best of 3

Του Charles Krupa. Εθελοντές μεταφέρουν τον Jeff Bauman, ο οποίος τραυματίστηκε στη διάρκεια της βομβιστικής επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, με ένα αναπηρικό καροτσάκι. Το ημερολόγιο έδειχνε 15 Απριλίου 2013.

Associated Press 2013 best of 4

Του Dmitry Lovetsky. Αστυνομικοί προστατεύουν ακτιβιστές για τα δικαιώματα των gay οι οποίοι χτυπήθηκαν από αντι-gay διαδηλωτές, στη διάρκεια συλλαλητηρίου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας στις 29 Ιουνίου 2013.

Associated Press 2013 best of 5

Του Emilio Morenatti. Βλέπουμε τη γλαφυρή αντίδραση μιας καλόγριας στη θέα του λευκού καπνού που βγαίνει από την καμινάδα της Καπέλα Σιξτίνα για να ανακοινώσει στους πιστούς την εκλογή του νέου Πάπα. Είναι 13 Μαρτίου 2013 στην πλατεία Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό.

Associated Press 2013 best of 6

Του Victor R. Caivano. Ένας αστυνομικός ψεκάζει με σπρέι πιπεριού μια διαδηλώτρια στη διάρκεια μιας διαδήλωσης στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, στις 17 Ιουνίου 2013. Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τουλάχιστον εφτά πόλεις της Βραζιλίας για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στη χώρα.

Associated Press 2013 best of 7

Του Themba Hadebe. Πλήθος κόσμου περιμένει στην ουρά για να επιβιβαστεί στα λεωφορεία που θα τον οδηγήσουν στα Union Buildings στην Πραιτώρια, όπου φυλάσσεται η σωρός του Νέλσον Μαντέλα, στις 5 Δεκεμβρίου 2013.

Associated Press 2013 best of 8

Του Narciso Contreras. Ένας Σύριος που έχει υποστεί εγκαύματα σε ποσοστό πάνω από 50%, μεταφέρεται από την κινητή μονάδα νοσηλείας στο σπίτι του, που βρίσκεται στην περιοχή Idlib, της Βόρειας Συρίας. Το χωριό του βρίσκεται στην περιοχή των εχθροπραξιών, κοντά στην πόλη Αλέπο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2103.

Associated Press 2013 best of 9

Του David Guttenfelder. Επιζώντες του τυφώνα Haiyan περνάνε με τις μηχανές τους ανάμεσα στα ερείπια της πόλης Guiuan, στις Φιλιππίνες, στις 14 Νοεμβρίου 2013. Ο τυφώνας Haiyan, ο οποίος είναι ένας από τους πιο ισχυρούς καταγεγραμμένους τυφώνες, κατέστρεψε στο πέρασμα του χιλιάδες κτίρια και εκτόπισε από τις εστίες τους περισσότερους από 500.000 ανθρώπους.

Associated Press 2013 best of 10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Associated Press Photojournalism

Πηγή:

Associated Press
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!