Greek Skies, η μαγεία του ελληνικού ουρανού μέσα από ένα Time Lapse 55.000 φωτογραφιών


Greek Skies, η μαγεία του ελληνικού ουρανού μέσα από ένα Time Lapse 55.000 φωτογραφιών

Ο Παναγιώτης, o οποίος κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο αφιέρωσε το project “Greek Skies” στον πατέρα του, Κωνσταντίνο, ο οποίος πέθανε από καρκίνο αλλά και όσους έχουν πολεμήσει με τον καρκίνο.

Όπως δήλωσε: “Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που σε αυτή την προσπάθεια είχα δίπλα μου δυο πραγματικούς φίλους που ο ένας μου στάθηκε σε δύσκολες περιοχές όπου δεν θα πρεπε να πάει κανείς μόνος του Konstantinos Themelis Photography και με καταπληκτικά πλάνα ο φίλος μου Christophe Anagnostopoulos Photography ο οποίος έχασε κ αυτός πρόσφατα την μητέρα του κ περάσαμε ατελείωτες ώρες μαζί πίσω από ένα φακό και ένα κινητό κοιτάζοντας τους ουρανούς!

Μέσα σε 365 ημέρες και συνολικά σε 825 ώρες φωτογράφισης έβγαλε 55.000 φωτογραφίες. Για να απαθανατίσει τον ουρανό της Ελλάδας ταξίδεψε περίπου 8.400 χιλιόμετρα, από το Πήλιο και τον Βόλο, στα Μετέωρα, το Άγιο Όρος, την Αντίπαρο, μέχρι τα Καλάβρυτα και την Πάτρα.

Για την δημιουργία του video χρησιμοποίησε από μηχανές τις Nikon D810, Nikon D800, Nikon D610, Nikon D7000, Nikon D7100, Canon EOS 6D και GoPro 4 Silver και από φακούς τους Nikon AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR, Nikon AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED, Nikon AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED, Canon 17-40 f/4, Canon 50mm f/1.8, Sigma 35mm f/1.4 Art, Samyang 14mm f/2.8 – Nikon, Samyang 14mm f/2.8 – Canon.

Από ειδικό εξοπλισμό είχε μαζί του: Vixen Polarie, Star Adventurer Skywatcher, Digislider Timelapse & Video Kit, Manfrotto 190XPOB ballhead, Benro Travel Angel III, Tablets & Smartphones για χρήση της εφαρμογής Triggertrap.

To τελικό video χρειάστηκε 650 ώρες επεξεργασίας για να πάρει την τελική του μορφή. Απλά απολαύστε το σε Full HD ή 4K.

Update: Το Greek Skies επιλέχτηκε για το Los Angeles International Film Festival!

Screen Shot 2015-12-22 at 21.53.19 copy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Panos Photographia
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!