Ο Guardian επέλεξε ως Photographer of the year 2015 τον Γιάννη Μπεχράκη


Ο Guardian επέλεξε ως Photographer of the year 2015 τον Γιάννη Μπεχράκη

Ο Guardian ανακοίνωσε τον Photographer of the year 2015 και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για την επιλογή του.

Και αυτό γιατί ο Guardian photographer of the year 2015 είναι ο Γιάννης Μπεχράκης, διευθυντής του φωτογραφικού τμήματος του πρακτορείου Reuters στην Ελλάδα, ο οποίος μέσα στο 2015 κάλυψε με μοναδικό τρόπο την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα.

Βλέποντας τους υποψήφιους για τον Guardian photographer of the year 2015 ξέραμε όλοι ότι υπάρχουν σπουδαίοι φωτογράφοι και ότι η επιλογή θα ήταν δύσκολη.

Από την άλλη βλέποντας τις φωτογραφίες του Γιάννη δεν μπορούσες παρά να τις ξεχωρίσεις και μάλιστα προσωπικά δυσκολεύομαι πολύ, ακόμα και σήμερα, να επιλέξω την αγαπημένη μου.

Ακολουθούν μερικές από τις αγαπημένες μου φωτογραφίες.

Reuters - Γιάννης Μπεχράκης
Reuters – Γιάννης Μπεχράκης. Ένας πρόσφυγας μένει ζεστός δίπλα στη φωτιά, σε ένα camp της Λέσβου, 18 Νοεμβρίου 2015.
Reuters - Γιάννης Μπεχράκης
Reuters – Γιάννης Μπεχράκης. Μετανάστες και πρόσφυγες περιμένουν να περάσουν τα σύνορα από την Ελλάδα στα Σκόπια, κοντά στο ελληνικό χωριό Ειδομένη, 7 Σεπτεμβρίου 2015.
Reuters - Γιάννης Μπεχράκης
Reuters – Γιάννης Μπεχράκης. Σύροι δημιουργούν ασφαλή διάδρομο για τις γυναίκες, μετά τις συγκρούσεις που έγιναν κατά την εγγραφή τους στο εθνικό στάδιο της Κω, 11 Αυγούστου 2015.
Reuters - Γιάννης Μπεχράκης
Reuters – Γιάννης Μπεχράκης. Ένα δελφίνι πηδάει μπροστά από μία λέμβο, γεμάτη από Σύρους πρόσφυγες, καθώς περνάνε το Αιγαίο από την Τουρκία στη Λέσβο, 21 Οκτωβρίου 2015.
Reuters - Γιάννης Μπεχράκης
Reuters – Γιάννης Μπεχράκης. Μία λέμβος, γεμάτη Σύρους πρόσφυγες στο Αιγαίο, παρασύρεται μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, καθώς η μηχανή του έχει χαλάσει κοντά στη Κω, 11 Αυγούστου 2015.
Reuters - Γιάννης Μπεχράκης
Reuters – Γιάννης Μπεχράκης. Ένας συνταξιούχος ακουμπάει στην κεντρική πόρτα της Εθνικής Τράπεζας, καθώς περιμένει να πάρει μέρος της σύνταξης του, Αθήνα, 7 Ιουλίου 2015.
Reuters - Γιάννης Μπεχράκης
Reuters – Γιάννης Μπεχράκης. Πρόσφυγες και μετανάστες παρακαλούν ένα στυνομικό της FYROM να τους αφήσει να περάσουν, κατά τη διάρκεια βροχής.
Reuters - Γιάννης Μπεχράκης
Reuters – Γιάννης Μπεχράκης
Reuters - Γιάννης Μπεχράκης
Reuters – Γιάννης Μπεχράκης. Η Αμούν, εβδομήντα χρονών, πρόσφυγας από την Παλαιστίνη που ζούσε στο Χαλέπι της Συρίας, ξεκουράζεται σε μία παραλία, μετά το πέρασμα της από την Τουρκία σε μία βάρκα με άλλους 40.
Reuters - Γιάννης Μπεχράκης
Reuters – Γιάννης Μπεχράκης. Ένας Σύρος πρόσφυγας προσπαθεί να βγει από την βάρκα κρατώντας το παιδί του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Ti ειναι αυτό το κόκκινο σφαιρικό ψέμα στον ουρανό ??
    Ήλιος, φεγγάρι η μήπως ενα αιμάτινο αιωρούμενο δάκρυ ??
    Ολες οι φωτο είναι οντως χαρισματικές και συγκλονιστικες εξαίρεση εκείνης με το σφαιρικό ‘μελό’ αντικείμενο στον ουρανό οσο ποιητική διάθεση κι αν υπάρχει από μέρους μου απόψε τουλάχιστον……
    Κ.Β

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!