Στην Heidi Levine θα δωθεί το βραβείο του IWMF προς τιμή της Anja Niedringhaus


Στην Heidi Levine θα δωθεί το βραβείο του IWMF προς τιμή της Anja Niedringhaus

Το βραβείο έχει δημιουργηθεί προς τιμή της φωτογράφου του AP, Anja Niedringhaus, η οποία σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν το 2014.

Η Αμερικανίδα Heidi Levine έχει καλύψει φωτογραφικά την περιοχή της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων την Αίγυπτο, την Λιβύη και την Συρία και είχε ενσωματωθεί για ένα μήνα σε μονάδα του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ. Επιπλέον έχει εργαστεί σε Αφγανιστάν, Γεωργία και Ινδία.

Η κριτική επιτροπή έγραψε: “Το θάρρος της και η αφοσίωση της στην ιστορία της Γάζα είναι μοναδικό. Έχει καταγράψει τραγικά γεγονότα κάτω από δύσκολες συνθήκες, δείχνοντας συμπόνια για τους ανθρώπους που συναντάει.”

Η Heidi Levine δήλωσε σχετικά: “Είναι τιμή μου να μου δίνεται το βραβείο αυτό που είναι αφιερωμένο στην κληρονομιά της Anja. Η Anja ήταν μία φωτορεπόρτερ και ένα πρόσωπο που θαύμαζα και σεβόμουν και συχνά συμβουλευόμουν στο πεδίο κάτω από extreme καταστάσεις. Υπήρχε ένας επαγγελματικός δεσμός και μία αίσθηση εμπιστοσύνης, την αισθανόμασταν σαν αδερφή και θα λείψει πάρα πολύ από όλους μας.”

Μαζί με τον τιμητικό τίτλο του βραβείου η Heidi Levine θα λάβει και το χρηματικό ποσό των 20.000 δολαρίων, σε ειδική τελετή στις 25 Ιουνίου στο Βερολίνο.

Το “Anja Niedringhaus Courage in Photojournalism Award” θα δίνεται ετησίως σε μία γυναίκα φωτορεπόρτερ με γνώμονα το θάρρος και την αφοσίωση της.

Παράλληλα δύο ακόμα γυναίκες φωτορεπόρτερ αναγνωρίστηκαν από την κριτική επιτροπή για το θάρρος και την αφοσίωση τους, η Anastasia Vlasova για την δουλειά της στην Ανατολική Ουκρανία και η Rebecca Blackwell για την δουλειά της στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Levine-Photo-02

Levine-Photo-03

Levine_04

Levine-Photo-06

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

IWMF
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!