Ανακοινώθηκε ο νέος υπερ-ευρυγώνιος φακός Irix 11mm f/4.0


Ανακοινώθηκε ο νέος υπερ-ευρυγώνιος φακός Irix 11mm f/4.0

Η νέα εταιρεία παραγωγής φωτογραφικών φακών Irix, ανακοίνωσε τον νέο της υπερ-ευρυγώνιο φακό για Full Frame DSLR μηχανές, Irix 11mm f/4.0.

O Irix 11mm f/4.0 αποτελείται από 16 οπτικά στοιχεία σε 10 groups (ανάμεσα στα οποία 2 ED και 3 ασφαιρικά) και διάφραγμα 9 λεπίδων και προσφέρει μόνο manual εστίαση. Το κάδρο καλύπτει 126 μοίρες με μικρή σχετικά παραμόρφωση (περίπου 3.13%), ενώ ο φακός δέχεται φίλτρα ζελατίνης 30×30 εκατοστών στο πίσω μέρος του και σε ειδική υποδοχή.

Έχει διακόπτη κλειδώματος του δαχτυλιδιού εστίασης, κλίμακες διαφραγμάτων και του βάθους πεδίου σε κάθε διάφραγμα (στην θέση του άπειρου ακούγεται ένα κλικ) και δυνατότητα ρύθμισης της εστίασης για κάθε μηχανή.

Επιπλέον διαθέτει ηλεκτρονικές επαφές για έλεγχο του διαφράγματος από τη μηχανή και μεταφορά δεδομένων στα EXIF στοιχεία και σώμα αδιάβροχο.

Ο νέος φακός θα διατίθεται για Canon, Nikon και Pentax DSLR Full Frame μηχανές, σε δύο εκδόσεις, τις Blackstone και Firefly (η Firefly είναι 12% πιο ελαφριά αλλά η Blackstone είναι κατασκευασμένη από κράμα αλουμινίου-μαγνησίου, έχει αντιχαρακτική επίστρωση και ενδείξεις που φωσφορίζουν στο σκοτάδι). H τιμή τους είναι στα 825 και 595 δολάρια αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Irix Irix Lenses Lenses

Πηγή:

Irix
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!