H Leica γιορτάζει τα 100 της χρόνια και ανοίγει νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο


H Leica γιορτάζει τα 100 της χρόνια και ανοίγει νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο

Πρόκειται για μία από τις πιο ιστορικές φωτογραφικές εταιρείες, οι μηχανές της οποίας είναι ο πόθος χιλιάδων φωτογράφων.

Η Leica φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια ύπαρξης της. Ήταν το 1914 όταν ο Oskar Barnack δημιούργησε την πρώτη Leica, την Leitz Camera, την πρώτη μηχανή 35mm (24x36mm). O Oskar Barnack ήταν υπάλληλος της Leitz Werke Wetzlar και σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας ονόμασε την μηχανή του ‘Lilliput’. Η συγκεκριμένη μηχανή παραμένει στην ιδιοκτησία της εταιρείας μαζί με τα πρώτα αρνητικά και τις πρώτες φωτογραφίες, ανάμεσα τους και εικόνες από το ταξίδι του Ernst Leitz στις Η.Π.Α.

Μέσα στην ιστορία της η Leica έγινε συνώνυμο της φωτογραφίας καθώς σπουδαίοι φωτογράφοι χρησιμοποίησαν της μηχανές της δημιουργώντας ιστορικές εικόνες. Ο Robert Capa με την εικόνα “Falling Soldier” του Ισπανικού εμφυλίου, ο Alberto Korda με το πορτρέτο του Ernesto ‘Che’ Guevara, ο Nick Út με την εικόνα της γυμνής Kim Phúc στο Βιετνάμ και ο Alfred Eisenstaedt με την εικόνα “Kiss in Times Square”, είναι μερικοί από τους φωτογράφους που χρησιμοποίησαν την δημοφιλή μάρκα.

Όπως δήλωσε ο Dr Andreas Kaufmann, πρόεδρος των μετόχων της Leica, “Καμία άλλη μάρκα δεν επηρέασε και δεν βοήθησε τη διαμόρφωση της φωτογραφίας τα τελευταία 100 χρόνια όσο η Leica, προμηθεύοντας τους φωτογράφους με τα καλύτερα εργαλεία και εξαιρετικούς φακούς να τα συνοδεύουν. Για αυτό το λόγο είναι λογικό να γιορτάζουμε τα 100 μας χρόνια με πολλούς διάσημους φωτογράφους από όλο τον πλανήτη, ρίχνοντας φως στο έργο τους.”

Επίσης ο Alfred Schopf, πρόεδρος της Leica Camera AG δήλωσε ότι με αφορμή τα 100 χρόνια της εταιρείας θα παρουσιαστούν νέα προιόντα, θα ανακοινωθούν εκθέσεις και διαγωνισμοί φωτογραφίας και παρουσιάσεις φωτογραφικών λευκωμάτων και βιβλίων.

Επιπλέον μέχρι τον Μάιο του 2014 η εταιρεία θα μεταφέρει την παραγωγική διαδικασία των μηχανών της στο νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της στο Leitz Park της Wetzlar, στη Γερμανία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Leica

Πηγή:

PhotographyBlog
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!