Leica M, νέα Full Frame rangefinder από τη γερμανική εταιρεία


Leica M, νέα Full Frame rangefinder από τη γερμανική εταιρεία

H Leica M διαθέτει αισθητήρα CMOS Full Frame, ανάλυσης 24 megapixels, με το ISO να φτάνει στα 6.400. Έχει οθόνη 3″, κατασκευασμένη από Corning Gorilla Glass, με ανάλυση 921.6000 pixels και οφθαλμοσκόπιο με μεγέθυνση 0.68x.
H ταχύτητα συνεχών λήψεων φτάνει τα 3 καρέ το δευτερόλεπτο

Είναι μία μηχανή που εστιάζει στη φωτογραφία και για αυτό το λόγο δεν έχει τη δυνατότητα λήψης video.

Η Leica M κατασκευάζεται από αλουμίνιο και ζυγίζει μόλις 600 γραμμάρια. Η τιμή της είναι στα 5.195 δολάρια και θα είναι διαθέσιμη από τις 25 Νοεμβρίου.

Leica M-1

Leica M-2

Leica M-3

Leica M-4

Leica M-5

Leica M-6

Leica M-7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Leica
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

8 σχόλια

  • #
    1

    Μου άρεσε η κίνηση της εταιρείας να παρουσιάσει -για άλλη μια φορά- μια φωτογραφική μηχανή “…που εστιάζει στη φωτογραφία…”, που δεν έχει απίστευτες τιμές ISO και δεν τραβάει βίντεο, που έχει μόνο τα απαραίτητα.
    Τελευταία, η εταιρεία φετίχ είχε παρασυρθεί από τον ανταγωνισμό και ενσωμάτωνε διάφορα καλούδια στα μοντέλα της, με αποτέλεσα να χάνει -κατ’ εμέ- τον αρχικό της χαρακτήρα.
    Κάποιος που θα πληρώσει αυτά τα χρήματα, νομίζω ότι το κάνει για την ιδέα του “αρχετυπικού φωτογραφικού εργαλείου” και όχι για ένα νέο τεχνολογικό προϊόν που τα κάνει όλα, γρήγορα και καλά. Στην δεύτερη περίπτωση θα αγόραζε κάποια άλλη από τις πολλές που κυκλοφορούν και κάνουν καλύτερα την δουλεία τους στον τομέα τους.
    Η Leica αντιπροσωπεύει άλλη φιλοσοφία και ελπίζω η εταιρεία να την κρατήσει και στο μέλλον.

    • #
      1

      βέβαια να πούμε ότι οι τιμές των Leica είναι για πολύ συγκεκριμένο κοινό…

      • #
        1

        Βάϊε, όλα τα ιδιαίτερα πράγματα ή “αντικείμενα φετίχ” είναι πάντα για πολύ συγκεκριμένο κοινό και δυστυχώς αρκετά ακριβά. Ποτέ δεν ανταποκρίνεται η τιμή τους με τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά που ενσωματώνουν. Είναι το άπιαστο όνειρο, το υπερβατικό, ο κρυφός πόθος…
        Στην τελική, αυτό είναι που πουλάει η εταιρεία αυτή, μια ΙΔΕΑ και πιστεύω ότι το κάνει πολύ πετυχημένα.
        Όπως καταλαβαίνεις από τα λεγόμενά μου, θα ήθελα πολύ μια Leica -όπως κι άλλοι- αλλά έχω βολευτεί με κάποια άλλη που ενώ κάνει πολύ καλά την δουλεία της, δεν έχει αυτό το κάτι, το απερίγραπτο και μοναδικό (το ξέρω ότι είναι μονάχα στο μυαλό μου) που έχει μια Leica :-(

    • #
      1

      φιλε αν θες Leica παρε μια Μ8 με εναν Voigtländer φακο γυρω στα 1500ευρω. Ειδικα στο BW δε θα το πιστευεις:)

  • #
    1

    με ποια λογικη θαπρεπε να αγορασει καποιος αυτη τη μηχανη με 5000 οταν θα βρει με τα μισα χρηματα καποια αλλη???

  • #
    1

    Leicaσπερα σας caLei-σπερα σας
    Ομως για μενα η νυχτα αρχιζει απο Ν και τελιωνει σε ΙΚΟΝ εικον ικότατα.
    Canonikon κανονικον κανονικοτατον σχόλιο…..
    Κ.Β

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!