Leica: Πουλάει περίπου 100.000 μηχανές τον χρόνο, έχει λιγότερο από 1% της αγοράς


Leica: Πουλάει περίπου 100.000 μηχανές τον χρόνο, έχει λιγότερο από 1% της αγοράς

Πάντα αναρωτιόμασταν πως η Leica μένει στον φωτογραφικό χώρο και πόσοι αγοράζουν τις μηχανές της, οι οποίες είναι πάντα πανάκριβες.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο DiePresse.com ο πρόεδρος της γερμανικής εταιρείας, Andreas Kaufmann, μίλησε για τη Leica και τις δυνατότητες της.

Ο Kaufmann αναφέρει ότι το 2005 η Leica ήταν πολύ κοντά στη πτώχευση λόγω του ότι η περίοδος από το 2001 και μετά ήταν πολύ δύσκολη.

Πλέον όμως η Leica είναι πιο σταθερή και με τα 1.600 άτομα που απασχολεί έχει βάλει στόχο την κορυφή.

Η γερμανική εταιρεία αναδιαρθώθηκε μεταξύ 2005 και 2009, ενώ κατεύθυνε το 12% των εσόδων της από πωλήσεις στον τομέα της έρευνας.

Σημαντικό είναι η στροφή της εταιρείας και σε άλλους χώρους όπως η δημιουργία mirrorless ψηφιακής μηχανής και η συνεργασία της με τη Huawei στον τομέα των φωτογραφικών smartphones.

Ο πρόεδρος της εταιρείας υπολογίζει ότι η Leica δύσκολα θα μπορέσει να αποκτήσει μερίδιο στην αγορά μεγαλύτερο από το 1% της αγοράς που έχει τώρα, ενώ δήλωσε ότι η Leica πουλάει περίπου 100.000 μηχανές κάθε χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Leica

Πηγή:

DiePresse
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!