Το πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών LightZone διατίθεται δωρεάν


Το πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών LightZone διατίθεται δωρεάν

Η εταιρεία Light Crafts Inc. δημιούργησε το 2005, το πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών LightZone. Το LightZone, το οποίο κυκλοφόρησε για Windows και για Mac, πωλούνταν μέχρι το 2011, όταν και η εταιρεία έκλεισε. Μέσα σε λίγους μήνες από το κλείσιμο της εταιρείας, λάτρεις του προγράμματος, δημιούργησαν το LightZombie Project θέλοντας να συνεχίζουν να εξελίσσουν το πρόγραμμα. Η Light Crafts σε μία πρωτοφανή κίνηση διέθεσε στο Project των κώδικα του LightZone, μετατρέποντας το σε ένα Open Source πρόγραμμα.
Φτάνουμε στο σήμερα και πριν λίγες εβδομάδες έγινε διαθέσιμη η νέα ανεξάρτητη έκδοση του LightZone, ver 4.0 για Windows και για Linux. Για τους χρήστες λειτουργικού Mac υπάρχει η beta έκδοση 4.0 (ή μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τελευταία εμπορική έκδοση που είχε κυκλοφορήσει, ver 3.9.2).
Το LightZone είχε συγκεντρώσει αρκετά θετικά σχόλια από τον χώρο της φωτογραφίας, όταν κυκλοφορούσε στην εμπορική του έκδοση, κυρίως για τη δυνατότητα του να διαχειρίζεται RAW αρχεία (η λίστα των μηχανών που υποστηρίζονται είναι εδώ). Μάλιστα ήταν πολλοί αυτοί που το σύγκριναν με τα προγράμματα της Adobe και της Apple.
Σε περίπτωση που θέλετε να το δοκιμάσετε δεν έχετε παρά να το κατεβάσετε για το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται: Windows, Linux και Mac (Beta).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Editing

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!