Περιοδικό προτείνει στα ζευγάρια να μην προσφέρουν γεύμα στους φωτογράφους τους


Περιοδικό προτείνει στα ζευγάρια να μην προσφέρουν γεύμα στους φωτογράφους τους

Στο περιοδικό Brides Magazine, η Sandy Malone αποφάσισε να δώσει συμβουλές στις νύφες, για το για ποιους ελεύθερους επαγγελματίες που θα προσλάβουν για τον γάμο τους θα έπρεπε να κρατήσουν μία θέση στη δεξίωση, προσφέροντας τους το αντίστοιχο γεύμα.

Μάλιστα η Malone προχώρησε πιο μακριά συμβουλεύοντας όσους εργάζονται σε ένα γάμο, αν δεν χρειάζεται να δουλέψουν για πάνω από πέντε με έξι ώρες, να κανονίσουν μόνοι τους για το φαγητό τους και να το φάνε κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα.

“As for other vendors, my general rule is that, if you’re working just the wedding itself— five or six hours — feed yourself or pack a lunch to eat in the staff break area if you cannot survive the shift. A photographer, for example, should be taking pictures through the wedding dinner (with some breaks to let people unselfconsciously feed themselves without a camera in their faces)”.

“Για τους πωλητές, ο γενικός μου κανόνας είναι, ότι αν εργάζεσαι μόνο για πέντε με έξι ώρες στον γάμο – τάισε τον εαυτό σου ή πάρε μαζί σου το φαγητό σου για να το φας σε ένα μέρος που κάνουν διάλειμμα οι εργαζόμενοι, αν δεν μπορείς να αντέξεις τις πολλές ώρες. Ένας φωτογράφος για παράδειγμα πρέπει να βγάζει φωτογραφίες κατά τη δεξίωση του γάμου (με μερικά διαλείμματα για να μπορούν οι καλεσμένοι να φάνε χωρίς να έχουν μία κάμερα μέσα στα μούτρα τους).

Η μόνη εξαίρεση που βρίσκει για την παραπάνω συμβουλή είναι για τους φωτογράφους που ταξιδεύουν εκτός έδρας για να καλύψουν ένα γάμο: “If you’ve brought them in from someplace else, and they’re staying in accommodations that don’t have kitchens or room service, they still have to eat. This usually applies mostly to photographers and musicians, as they’re the most likely to have traveled to work the wedding”.

Το συγκεκριμένο άρθρο οδήγησε σε δεκάδες μηνύματα φωτογράφων που θεώρησαν λάθος την συμβουλή της συντάκτριας, με τελικό αποτέλεσμα το άρθρο να κατέβει από την ιστοσελίδα του περιοδικού.

Άποψη: Έχοντας εργαστεί για πολλά χρόνια ως φωτογράφος σε γάμους, θέλω να αναφέρω ότι συνήθως ένας φωτογράφος εργάζεται από το μεσημέρι στις 12:00 με 13:00 μέχρι αργά το βράδυ στις 01:00 με 03:00, δηλαδή πάνω από 10 ώρες.
Ο φωτογράφος δεν βρίσκεται εκεί για να κάνει μερικά κλικ, αλλά για να απαθανατίσει τα συναισθήματα της ημέρας και για να το κάνει αυτό εισχωρεί μέσα στις πιο ιδιαίτερες οικογενειακές στιγμές του ζευγαριού, πολλές φορές καταλήγοντας να αποκτήσει μία πιο φιλική σχέση με την νύφη και τον γαμπρό.

Αν και δεν είναι υποχρεωτικό για το ζευγάρι, νομίζω ότι το σωστό είναι να κανονίσει ώστε οι φωτογράφοι του να έχουν ένα μέρος να κάτσουν στον χώρο της δεξίωσης και να μπορέσουν να φάνε ένα γεύμα, μετά τις πολλές και κουραστικές ώρες εργασίας τους.
Πρόκειται για μία ανθρώπινη κίνηση, που μάλιστα είναι εύκολο να γίνει.

Ποια είναι η δική σας γνώμη;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

6 σχόλια

  • #
    1

    συμφωνώ, περίπου 12-13 ώρες στο πόδι. Έχει συμβεί αρκετές φορές να μην υπάρχει ούτε μια καρέκλα να αφήσουμε τα πράγματα μας. Φυσικά καλό θα είναι να διεκδικούμε και να απαιτούμε ένα τραπεζάκι , νερό και ένα γεύμα σε μια γωνία, μας βοηθάει και μας να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Προσωπικά το απαιτώ και ευτυχώς και οι συνεργάτες μου είναι στο ίδιο μήκος κύματος με μένα.

  • #
    1

    νηστικό αρκούδι δε χορεύει που λέει και η παροιμία που δεν μπορεί, δίκαιο θα έχει.

  • #
    1

    Ευτυχώς οι δικές μου δουλειές είναι σε νησί και δεν συνηθίζονται τέτοια περιστατικά (προς το παρών).Η μόνη φορά που αντιμετώπισα τέτοια συμπεριφορά ήταν σε δεξίωση βάπτισης εφοπλιστών όπου το προσωπικό του μαγαζιού είχε εντολή απο τους γονείς να μην σερβίρουν ούτε αναψυκτικό σε κανέναν πλην των καλεσμένων.

  • #
    1

    καλά τι περιμένεις από αυτούς τους ψυχρούς κρυόκωλους ξένους;;;;

    σάμπως κοστίζει τίποτα ένα πιάτο από τα 600-800-1000 που θα σερβίρουν στους καλεσμένους!!!

  • #
    1

    Πολύ ωραία, οι άνθρωποι που η δουλειά τους είναι να απαθανατίσουν τις ομορφότερες στιγμές ενός ζευγαριού για να μείνουν στο χρόνο δεν αξίζουν ούτε μια στιγμή χαλάρωσης, ούτε ένα γεύμα. Νέα τάξη πραγμάτων… δούλευε σκλάβε, ο ήλιος δεν έπεσε ακόμη…

  • #
    1

    Πραγματικά ο φωτογράφος έχει μια αποστολή που χρήζει μέγιστης σημασίας γιατί το εν λόγω ζευγάρι σε έχει καλέσει να καταγράψεις τα συναισθήματα τις στιγμές που θα μοιραστούν για μια ζωή απο την επιλογή του ζευγαριού που θα καταλήξουν σε ενα πανέμορφο ψηφιακό άλμπουμ για να το μοιράζονται με συγγενείς με παιδιά τους με εγγόνια τους και πάει λέγοντας.Είναι λοιπόν ένας λόγος παραπάνω που θα έπρεπε αυτόματα να υπάρχει ενας χώρος σαν επίσημος πλέον προσκεκλημένος να έχει ενα γεύμα που πραγματικά του αξίζει και όχι μόνον.Είναι θέμα καθαρά παιδείας το πώς θα αντιδράσει το κάθε ζευγάρι σε αυτό.Είμαι απόλυτα σύμφωνος στο γεύμα δεν το συζητώ κάν.Την καλησπέρα μου στην παρέα.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!