Η μαγεία του πλανήτη μας σε ένα Time Lapse video


Η μαγεία του πλανήτη μας σε ένα Time Lapse video

Τα video που δημιουργούνται με την τεχνική Time Lapse είναι μία πολύ επίπονη διαδικασία ειδικά αν πρέπει να πραγματοποιήσουμε και την λήψη.  Υπάρχουν βέβαια και βάσεις δεδομένων που μας παρέχουν εικόνες για να δημιουργήσουμε video για τα οποία η λήψη των εικόνων θα ήταν αδύνατη.

  Για παράδειγμα συνήθως έχουμε Time Lapse video με εικόνες που έχουν τραβηχτεί από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) από αστροναύτες που ήταν σε αποστολή εκεί.  Να σας θυμίσουμε ότι είχαμε δει ένα εκπληκτικό τέτοιο video εδώ.

Ο κινηματογραφιστής συνθέτει με εικόνες, μουσική και ηχητικά αποσπάσματα από τους ανθρώπους του Σταθμού ένα μοναδικό video time lapse με τον τίτλο “Further Up Yonder”.  Οι εικόνες που χρησιμοποίησε, τραβηγμένες με τις Nikon D3S που χρησιμοποιούνται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, βρίσκονται στην ιστοσελίδα της NASA (Image Science & Analysis Laboratory). 
Χρησιμοποίησε για την επεξεργασία των εικόνων το Adobe Photoshop CS6 και για την αφαίρεση του ψηφιακού θορύβου (ορισμένες εικόνες είχαν τραβηχτεί με ISO 3200, 12800) το Topaz Denoise 5. Η επεξεργασία του video που θα παρακολουθήσετε έγινε με το Adobe Premiere CS6 σε ανάλυση 2K (η οποία μειώθηκε στα 1280×720 για να ανέβει στο Vimeo).

Σε περίπτωση που θέλετε να κατεβάσετε το video στην full ανάλυση 2K πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!