Αυτός είναι ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη συλλογή μηχανών στον κόσμο


Αυτός είναι ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη συλλογή μηχανών στον κόσμο

Ο Dilish Parekh είναι ο φωτογράφος που βρίσκεται στο Βιβλίο Guinness με τη μεγαλύτερη συλλογή φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο.

Έχει καταχωρηθεί μέχρι στιγμής δύο φορές με την πιο πρόσφατη το 2013 και αυτή τη στιγμή έχει στη κατοχή του 4.500 φωτογραφικές μηχανές.

Οι μηχανές του καλύπτουν την περίοδο 1890-1960 και δεν έχει ξοδέψει ποτέ πάνω από 15 δολάρια για να αγοράσει κάποια από αυτές. Έχει στη κατοχή του όλες τις rangefinder μηχανές της Canon αλλά και μία σπάνια Leica 250.

Για να τον ξεπεράσει κάποιος θα πρέπει να αγοράζει μία μηχανή, κάθε μέρα, για τα επόμενα 12 χρόνια.

Ο Dilish δεν πουλάει τη συλλογή του αν και έχει δεχτεί πολλές προσφορές και έχει δώσει οδηγίες στους γιους του να μην την πουλήσουν ακόμα και μετά το θάνατο του.

Πρόσφατα ο κινηματογραφιστής Dheerankur Upasak επισκέφτηκε τον Dilish στη Βομβάη της Ινδίας και έκανε ένα μικρό video γύρω από τον ίδιο και την τεράστια συλλογή του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!