Νέος Metabones Speed Booster ULTRA για Sony E-mount και Fujifilm X-mount


Νέος Metabones Speed Booster ULTRA για Sony E-mount και Fujifilm X-mount

Ο Metabones Speed Booster ULTRA μετατρέπει το εστιακό μήκος του φακού κάνοντας τον κατά 0.71x πιο ευρυγώνιο. Επιπλέον βελτιώνει την φωτεινότητα του κατά 1 stop.
Με άλλα λόγια με την χρήση του ειδικού αυτού adapter ένας φακός 24-70mm f/2.8 σε μία μηχανή με APS-C αισθητήρα θα γίνει 17-50mm f/2.0 και όχι 36-105mm f/2.8 που θα ήταν χωρίς τον adapter.
Μάλιστα η νέα τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του επιτρέπει την χρήση του με οποιοδήποτε φακό προορίζεται για Full Frame μηχανές (αν τοποθετήσετε φακό DX τότε θα εμφανίζεται βινιέτα στις φωτογραφίες σας).

O Metabones Speed Booster ULTRA αποτελείται από 5 οτπικά στοιχεία σε 4 groups και προσφέρει μέγιστο διάφραμα f/0.90 (όταν τοποθετήσουμε φακό με f/1.2). Ζυγίζει 193 γραμμάρια.

Θα κυκλοφορήσει για την τοποθέτηση φακών Canon EF2, Nikon F/G, Canon FD, Minolta MD, Olympus OM, Rollei QBM, Contarex, ALPA, Contax Yashica, Leica R, Sony ALPHA σε Sony E-mount και Fujifilm X-mount με τιμές που θα διαμορφώνονται ως εξής:
– για Olympus OM, Rollei QBM, Minota MD, Leica R, Canon FD, Contax Yashica mounts στα 449 δολάρια
– για Nikon G, Sony A mounts στα 479 δολάρια
– για ALPA, Contartex mounts στα 499 δολάρια
– για Canon EF mount στα 649 δολάρια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Metabones
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

5 σχόλια

  • #
    1

    αγαπητε βαιε
    εχω μια sonya7s με ενα 24 70 ZEISS E MOUNT
    Θα ηθελα ενα τηλεφακο δεν με ενδιαφερει το αν θα λειτουργει autofocus
    τι προτεινεις να κανω χρηση ενος nikon που εχω με ανταπτορα και ποιον
    σημ εχω και ενα ανταπτορα αmount se e mount ..για βοηθα αν θες

    σε ευχαριστω πολυ

  • #
    1

    Αγαπητέ Βάιε καλησπέρα,και ευχαριστούμε που μας προσφέρεις τα φώτα σου..Εχω μια Sony Nex VG30 και χρησιμοποιώ φακούς CANON περισσότερο.Είμαι πολύ κοντά στο να αγοράσω το Canon EF Lens to Sony NEX Speed Booster ULTRA της ΜetaBones,και θα ήθελα να μου πείς να έχω με το συγκεκριμένο μηχάνημα κάποιες δεσμέυσεις,και αν γενικά είναι μια καλή αγορά..Επίσης εαν γνωρίζεις κάποιον αντιπρόσωπο στην Αθήνα που το εισάγει.Σ ευχαριστώ εν των προτέρων!

    • #
      1

      Γιάννη, εγώ ευχαριστώ για την επικοινωνία που έχουμε! για να είμαι ειλικρινής δεν έχω δουλέψει ποτέ με τέτοιου είδους αντάπτορες. Για Αθήνα δεν γνωρίζω αλλά θα μπορούσες να ρωτήσεις στην εταιρεία Στάμος για πληροφορίες.

  • #
    1

    Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!