Παρουσίαση του Speedlight flash Metz M400 στο pttlgr


Παρουσίαση του Speedlight flash Metz M400 στο pttlgr

Είδαμε από κοντά το νέο Speedlight flash της Metz, Metz M400, ένα flash για χρήση με DSLR ή mirrorless μηχανές.

Ξεκινάμε από την ποιότητα κατασκευής που μας κέρδισε αμέσως, έχοντας μεταλλικό hot shoe για τοποθέτηση στη μηχανή. Επιπλέον εντυπωσιακό είναι το μικρό του μέγεθος και βάρος, το οποίο το καθιστά πολύ φορητό και ιδανικό για χρήση με DSLR ή mirrorless μηχανές.

Αυτό που ξεχωρίσαμε ως βασικό πλεονέκτημα στο συγκεκριμένο flash είναι η λειτουργία HSS (ή FP), με την οποία το flash μπορεί να συγχρονίσει με ταχύτητες κλείστρου μέχρι 1/4000 του δευτ. κάνοντας το ιδανικό για δύσκολες λήψεις.

Ωραία και η επιλογή του LED συνεχούς φωτισμού που βοηθάει ειδικά για λήψη video, με την πλήρη ένταση να είναι εξαιρετική για τον φωτισμό θεμάτων από ένα μέτρο και πιο κοντά, ενώ τα καταφέρνει αρκετά καλά και σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Επιπλέον η δυνατότητα ρύθμισης της έντασης σε 6 επίπεδα είναι ιδανική για την λήψη ακόμα και δύσκολων θεμάτων (όπως επιφάνειες που έχουν αντανακλάσεις).

Προσφέροντας αυτόματη λειτουργία τεχνολογίας TTL, το νέο flash έχει και δυνατότητα manual ρύθμισης από 1/1 μέχρι 1/256, ενώ στις λοιπές λειτουργίες έχουμε συγχρονισμό 1ης και 2ης κουρτίνας κλείστρου, δυνατότητα αντιστάθμισης της λειτουργίας TTL και αυτόματη απενεργοποίηση για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η οθόνη OLED βοηθάει στη ρύθμιση των επιλογών του και η δυνατότητα αναβάθμισης του Firmware μέσω της υποδοχής USB είναι πλέον απαραίτητη.

Φυσικά η κίνηση της κεφαλής κάθετα (+90°) και οριζόντια (180° αριστερά και δεξιά) και η κάρτα ανάκλασης με τον διαθλαστήρα είναι πλέον στάνταρ εξοπλισμός για όλα τα καλά flash και δεν θα μπορούσαν να λείπουν. To Metz M400 40 έχει Guide Number 40 και η κεφαλή καλύπτει εύρος 24-105 mm, ενώ με τον διαθλαστήρα πιάνει μέχρι τα 12 mm.

Η μοναδική ένσταση που έχουμε είναι ότι το σχεδιάγραμμα του πως μπαίνουν οι μπαταρίες στο flash θα έπρεπε να μην βρίσκεται στο καπάκι του διαμερίσματος, γιατί παρατηρήσαμε ότι αρχικά μπορεί να μπερδέψει τον χρήστη.

Το Metz 400 πήρε φέτος βραβείο TIPA 2017 και θα το βρείτε στην ελληνική αγορά στα 270 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Metz Metz M400 speedlight flash
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!