Και όμως αυτές είναι οι compact μηχανές της Minolta


Και όμως αυτές είναι οι compact μηχανές της Minolta

Στην Amazon και στο Adorama πωλούνται οι compact μηχανές της Minolta που εμφανίστηκαν από το πουθενά.

Από όσο μπορούμε να καταλάβουμε πρόκειται για μηχανές που κατασκευάζονται από κινεζική εταιρεία και προσφέρονται υπό το όνομα της Minolta.

H Minolta, μία από τις ιστορικές φωτογραφικές εταιρείες κατασκευής μηχανών και φακών, είχε εξαγοραστεί από την Konica. Στη συνέχεια ακολούθησε η εξαγορά από τη Sony η οποία και υιοθέτησε το A-mount για τις DSLT μηχανές της.

Φαίνεται όμως ότι η Sony δεν αγόρασε και τα δικαιώματα για το όνομα της Minolta, το οποίο μάλλον εξαγοράστηκε από κάποια κινεζική εταιρεία (το σηματάκι είναι διαφορετικό). Έτσι σήμερα έχουμε 4 μοντέλα compact μηχανών με το όνομα της Minolta.

Η Minolta MN35Z είναι μία Bridge μηχανή στα 20 megapixels (1/2.3 CMOS) με λήψη Full HD video και zoom 35x (φακός 25-873mm; f3-5.9), ενώ είναι εξοπλισμένη και με οπτικό σταθεροποιητή. Διαθέτει οθόνη 3″ και έχει ενσωματωμένο WiFi και Bluetooth. To ISO της φτάνει μέχρι τα 6.400 και δέχεται SD κάρτες μνήμης, ενώ λειτουργεί με μπαταρία λιθίου. H τιμή της είναι στα 230 δολάρια και θα την βρείτε σε μαύρο ή κόκκινο χρώμα εδώ.

Η Minolta MN5Z-R έχει ανάλυση 20 megapixels και 5x zoom, οθόνη 2.7″ και κάνει λήψη video HD στα 720p. Δέχεται κάρτες μνήμης SD και λειτουργεί με μπαταρία λιθίου. Η τιμή της είναι στα 99 δολάρια και θα την βρείτε σε κόκκινο χρώμα και γκρι χρώμα, εδώ.

Στην ιστοσελίδα της Εlitebrands βρίσκουμε ακόμα δύο φωτογραφικές μηχανές, τις MN20WPZ και MN12Z.

Η Minolta MN20WPZ είναι μία σκληρή μηχανή, αδιάβροχη στα 10 μέτρα κάτω από το νερό και ανθεκτική σε πτώσεις και κρύο. Η ανάλυση της είναι στα 20 megapixels και τραβάει video HD στα 720p. Διαθέτει 4x zoom και οθόνη 2.7″.

Τέλος η Minolta MN12Z είναι μία compact μηχανή στα 20 megapixels με λήψη video σε HD 720p, 12x zoom και οπτικό σταθεροποιητή. Έχει ISO μέχρι 12.400, οθόνη 2.7″, δέχεται SD κάρτες μνήμης και λειτουργεί με μπαταρία λιθίου και είναι διαθέσιμη σε μαύρο και μοβ. Πωλείται στην τιμή των 150 δολαρίων και θα την βρείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!