Έρχεται ταινία για τη ζωή του Don McCullin, δείτε ποιος ηθοποιός θα τον υποδυθεί


Έρχεται ταινία για τη ζωή του Don McCullin, δείτε ποιος ηθοποιός θα τον υποδυθεί

Στα σκαριά φαίνεται ότι είναι μία ταινία, η οποία θα πραγματεύεται την ζωή του σπουδαίου φωτογράφου Don McCullin.

Η ταινία θα βασίζεται στη αυτοβιογραφία του φωτογράφου, Unreasonable Behaviour και ο ίδιος φωτογράφος θα είναι στην παραγωγή της.

Σύμφωνα με τη Deadline ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον σπουδαίο φωτογράφο θα είναι ο Tom Hardy, ο οποίος ήταν υποψήφιος για OScar για την ταινία The Revenant, ενώ τον έχουμε δει στις ταινίες Mad Max: Fury Road, Inception, The Dark Knight Rises.

Tom Hardy

Μένει να δούμε πότε θα βγει η ταινία και φυσικά περιμένουμε με ανυπομονησία να τη δούμε.

Φυσικά μην ξεχνάτε το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Don McCullin, με τίτλο McCullin.

Γεννημένος το 1935 στο Λονδίνο, ο Don McCullin ξεκίνησε την φωτογραφική του καριέρα σαν φωτογράφος της πολεμικής αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου, της γνωστής RAF. Στην συνέχεια κάλυψε φωτογραφικά τον πόλεμο στην Κύπρο, το Κονγκό, την Μπιάφρα, το Βιετνάμ, την Καμπότζη, το Μπανγκλαντές, το Ελ Σαλβαδόρ και την Μέση Ανατολή, μένοντας στην ιστορία ως ένας από τους πιο σημαντικούς φωτογράφους-πολεμικούς ανταποκριτές. Με πάνω από δέκα βιβλία στο ενεργητικό του, βραβευμένος μεταξύ άλλων από το World Press Photo και ο μοναδικός φωτογράφος που τιμητικά πήρε τον βαθμό του Πλωτάρχη της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, συνεχίζει να φωτογραφίζει και σε μεγάλη ηλικία. Χαρακτηριστικό ότι το 2007 φωτογράφιζε τους πρόσφυγες λόγω της γενοκτονίας στο Νταρφούρ της Αφρικής. Το 2006 τιμήθηκε με το βραβείο Cornell Capa Award από το International Center for Photography της Νέας Υόρκης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Don McCullin Great Photographers

Πηγή:

DeadLine
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!