Η περιπέτεια ενός φωτογράφου μετά την αγορά μίας οθόνης της NEC, αξίας 1900 ευρώ


Η περιπέτεια ενός φωτογράφου μετά την αγορά μίας οθόνης της NEC, αξίας 1900 ευρώ

Η ιστορία ξεκινάει με την απόφαση μου το 2012 να αγοράσω μία NEC Spectraview 271, 27″, με όλες τις προδιαγραφές που πληρούν τις απαιτήσεις ενός επαγγελματία φωτογράφου και μία τσουχτερή τιμή κοντά στα 1900 ευρώ.

Τρία χρόνια εγγύηση λοιπόν και περίπου 2 χρόνια μετά αναγκάζομαι να επικοινωνήσω με το service της NEC στην Ελλάδα, γιατί στην αριστερή πάνω γωνία της οθόνης, αρκετά pixels, εμφανίζονται πιο σκούρα από τα υπόλοιπα.
Στο ελληνικό service με ενημερώνουν να πακετάρω την οθόνη και να τους την στείλω με courier (χρέωση δική τους). Πραγματικά αυτό γίνεται. Κάμποσες ημέρες μετά ο τεχνικός της εταιρείας επικοινωνεί τηλεφωνικά και με ενημερώνει ότι η οθόνη δεν εμφανίζει ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα. Ρωτάω πως μπορεί να γίνεται αυτό για να μου απαντήσει ότι έχει ελεγχθεί και ότι το πρόβλημα που ανέφερα δεν εμφανίζεται.

Η οθόνη επιστρέφει στο γραφείο μου στις 19 Ιανουαρίου του 2015, συνδέεται στον Η/Υ και το πρόβλημα εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί.

Δημιουργώ ένα video δείχνοντας και εξηγώντας το πρόβλημα στην οθόνη και το στέλνω στα γραφεία της NEC στην Ευρώπη/Γερμανία.
Η απάντηση είναι να πακετάρω την οθόνη καθώς θα ερχόταν courier να την παραλάβει για έλεγχο. Πράγματι στις 3 Φεβρουαρίου η οθόνη φεύγει για Γερμανία.

Μετά μερικές ημέρες ειδοποιούμαι ότι η οθόνη έχει ΠΟΛΥ σοβαρή βλάβη και θα αντικατασταθεί από το νέο μοντέλο NEC Spectraview 272 (βλάβη που προφανώς στην Ελλάδα κρυβόταν επιμελώς από τον Έλληνα τεχνικό).
Πράγματι στις 12 Φεβρουαρίου παραλαμβάνω την νέα οθόνη στο κουτί της, η οποία φαίνεται καινούργια, μαζί με τα χαρτιά που αναφέρουν το πρόβλημα που είχε η πρώτη οθόνη. Την τοποθετώ στην θέση της και αρχικά φαίνεται να λειτουργεί σωστά.

Μετά τις πρώτες ημέρες χρήσης αντιλαμβάνομαι νέο πρόβλημα στην καινούργια οθόνη (εικόνα άρθρου) και με την βοήθεια φωτογραφιών απευθύνομαι ξανά στο service της Γερμανίας.

Αφού ξεκαθαρίζουμε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την σύνδεση της οθόνης με τον Η/Υ που χρησιμοποιώ (Windows, Desktop) αναμένω την απάντηση τους.

Μερικές ημέρες αργότερα δέχομαι τηλέφωνο από courier για ένα μεγάλο κουτί. Πραγματικά στα γραφεία της courier παραλαμβάνω ένα κατα-ταλαιπωρημένο κουτί της NEC. Ανοίγοντας βλέπω μία οθόνη NEC 27″, η οποία έχει πακεταριστεί χωρίς να κλειδωθεί ο λαιμός της στην κατώτερη θέση, ενώ εξαιτίας της απουσίας των κουτιών της αρχικής συσκευασίας και του κενού που υπάρχει και δεν έχει συμπληρωθεί από κάτι, η οθόνη έχει βγει από την θέση της με κίνδυνο να πάθει ζημιά. Εσωτερικά πλην των χαρτιών πιστοποίησης της σωστής λειτουργίας της οθόνης, δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να αναφέρει τι είναι αυτή η οθόνη και για πιο λόγο έχει αποσταλεί.

Επικοινωνώ με mail με Γερμανία για να μάθω τι είναι αυτή η οθόνη, για να μου απαντήσουν ότι έχει έρθει προς αντικατάσταση της οθόνης που είχε σταλεί προς αντικατάσταση της αρχικής μου οθόνης (χωρίς χαρτιά που να αναφέρουν αυτή την αλλαγή), ενώ φυσικά διαμαρτύρομαι εντόνως για τον τρόπο που είχε πακεταριστεί η οθόνη.
Παράλληλα κανονίζουμε για την παραλαβή της δεύτερη ελαττωματικής οθόνης.

Σήμερα, δύο ημέρες μετά την παραλαβή της νέας (τρίτης) οθόνης, την συνδέω στον Η/Υ μου για να διαπιστώσω ότι πρώτον λείπει το πίσω κάλυμμα που υπάρχει για την τακτοποίηση των καλωδίων, ενώ στο menu της οθόνης και στην ένδειξη των ωρών λειτουργίας της οθόνης εμφανίζεται ο αριθμός 1055 ώρες.

Στις διαμαρτυρίες μου στην Γερμανία ότι αυτό είναι απαράδεκτο δέχομαι την απάντηση ότι βάση εγγύησης δεν είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν προς αντικατάσταση καινούργια οθόνη (όπως και άλλωστε αναφέρεται στους όρους της εγγύησης), ότι δεν προσφέρεται σε καμία περίπτωση επέκταση της εγγύησης πέραν των 3 χρόνων που ισχύει από την ημέρα αγοράς της πρώτης οθόνης (ούτε ως αντιστάθμισμα της ταλαιπωρίας που πέρασα) και ότι θα πρέπει να βγάλω το κάλυμμα από την οθόνη που θα έστελνα πίσω και να το βάλω στην νέα οθόνη!

Έτσι λοιπόν, μετά από ταλαιπωρία περίπου 3 μηνών, χαμένες ώρες για email, παραλαβές και αποστολές, αυτή την στιγμή έχω στην κατοχή μου, προφανώς μία refurbished οθόνη, η οποία καλύπτεται από το υπόλοιπο της εγγύησης της οθόνης που αρχικά είχα αγοράσει (για μερικούς μήνες ακόμα) και απλά θα πρέπει να εύχομαι (και εσείς μαζί μου) να μην εμφανιστεί κάποιο νέο πρόβλημα, ειδικά μετά την λήξη της εγγύησης.

Όπως ενημέρωσα και την NEC εννοείται ότι δεν νομίζω στο μέλλον να αγοράσω κάποιο άλλο προϊόν της εταιρείας.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που μία εταιρεία ταλαιπωρεί ένα πελάτη της, ούτε η τελευταία.
Αλήθεια εσείς αντιμετωπίσατε ποτέ κάποιο παρόμοιο πρόβλημα κακού after sales service με κάποιο από τα φωτογραφικά προϊόντα που έχετε αγοράσει; Πως το αντιμετωπίσατε;
Αγοράσατε ξανά προϊόντα της ίδιας εταιρείας ή ορκιστήκατε να μην τους ξαναδώσετε τα χρήματα σας;

Update: Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η συγκεκριμένη οθόνη δεν αγοράστηκε από Ελλάδα και σε κανένα σημείο δεν επικοινώνησα με την ελληνική αντιπροσωπεία για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε.
Η επικοινωνία μου με το ελληνικό service και με το service Ευρώπης έγινε απευθείας από εμένα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

NEC NEC SpectraView
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΦΙΛΜΑΤΙ ΕΠΟΧΗ ΑΓΟΡΑΣΑ ΜΙΑ CANON F1100 ME ΦΑΚΟ 35_70mm. ΠΗΡΑ ΟΛΟ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΟΥΤΕ 10 ΛΗΨΕΙΣ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΣΕ Η ΜΗΧΑΝΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΣΤΙΑΣΗ Η ΦΩΤΟΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΗΣ. ΗΤΑΝ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ Η ΓΝΩΡΗΜΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΤΙΣ CANON ΣΤΗΝ Δ.ΑΕΡΟΠΑΓΕΙΤΗ.ΕΠΙΣΤΡΕΦΩΝΤΑΣ ΑΘΗΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΤΗΝ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΣ. ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗΝΕΣ. ΗΤΑΝ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΔΕΙΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ. Η ΑΠΟΡΕΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΑΝ ΤΟΤΕ ΑΣΧΟΛΟΥΜΟΥΝ ΣΕ ΠΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΗΧΑΝΗ; ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΗΡΑ ΜΗΧΑΝΗ ΤΙΣ CANON. ΠΑΡΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΜΟΝΤΕΛΑ. ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΝΑΠΗΡΑ ΜΙΑ ΚΟΜΠΑΚΤ ΚΑΜΕΡΑ CANON ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΔΑΠΑΝΗΣΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.

    • #
      1

      αυτό με το ότι κάνουν πολύ καιρό να επισκευάσουν τον εξοπλισμό είναι πραγματικά τραγικό. Βέβαια καλό είναι να ανατρέξουμε στους όρους της εγγύησης καθώς μερικές εταιρείες (νομίζω το έχω δει σε εγγύηση της Olympus) αναφέρουν ότι κατά την διάρκεια της παραμονής της μηχανής στο service δίνουν μία άλλη μηχανή στον πελάτη.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!