Ανακοινώθηκε η κινέζικη κάμερα KineMAX 6K


Ανακοινώθηκε η κινέζικη κάμερα KineMAX 6K

Ακόμα δεν ξεκινήσαμε να συνηθίζουμε την ανάλυση 4K και η βόμβα έρχεται από την Κίνα με την ανακοίνωση μίας κινηματογραφικής κάμερας 6K.

H Κινέζικη εταιρεία κατασκευής καμερών Kinfinity, ανακοίνωσε τη νέα κινηματογραφική κάμερα KineMAX 6K.

Η KineMAX 6K έχει αισθητήρα Super 35 CMOS με δυνατότητα καταγραφής video 6K (5760 x 3240) στα 30fps. Η εταιρεία αναφέρει ότι η κάμερα διαθέτει δυναμικό εύρος πάνω από 14 stops και έχει βάθος χρώματος 12-bit.
Επίσης η εταιρεία υποστηρίζει ότι μέσω της διαδικασίας που είναι γνωστή ως “pixel binning” και καταγράφοντας 3K video είναι δυνατή η εγγραφή με δυναμικό εύρος 16 stops και βάθος χρώματος 14-bit.
Για την αποθήκευση των δεδομένων, που γράφει σε DNG, η KineMAX 6K χρησιμοποιεί διπλούς SSD σκληρούς δίσκους, ενώ λέγεται ότι έχει ειδικό optical low-pass φίλτρο και ISO μέχρι 800.

H KineMAX 6K μπορεί να δεχτεί φακούς PL, EF, Nikon και B4, με την χρήση του κατάλληλου προσαρμογέα και λειτουργεί με μπαταρίες V-mount ή Anton Bauer, ενώ έχει και δύο 12V υποδοχές.

Η ημερομηνία διάθεσης και η τιμή της Kinfinity KineMAX 6K δεν έγινε γνωστή.

Μένει να δούμε δείγματα από videos που έχουν γίνει την νέα κάμερα, η οποία θα βρίσκεται στο NAB του Λας Βέγκας τον επόμενο μήνα.

6k-kinemax-3

6k-kinemax

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

newsshooter
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!