Τέλος εποχής για το Photoshop. Στο μέλλον οι νέες εκδόσεις του θα είναι διαθέσιμες μόνο μέσω του Adobe Cloud


Τέλος εποχής για το Photoshop.  Στο μέλλον οι νέες εκδόσεις του θα είναι διαθέσιμες μόνο μέσω του Adobe Cloud

Τέλος εποχής για το Photoshop (όπως και όλης της Creative Suite), καθώς η Adobe αποφάσισε να σταματήσει την εξέλιξη του σαν πρόγραμμα που θα διατίθεται στο εμπόριο για αγορά με την καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού.
Πλέον η Adobe επικεντρώνεται στην εξέλιξη του Photoshop, όπως και των άλλων προγραμμάτων της Creative Suite της, μέσω του Adobe Cloud, όπου ο χρήστης έχει πρόσβαση καταβάλλοντας μία μηνιαία αμοιβή. Με άλλα λόγια, τη νέα έκδοση του Photoshop (CS7) δεν θα μπορούμε να την αγοράσουμε με μία και έξω πληρωμή ενός χρηματικού ποσού και να την εγκαταστήσουμε στον Η/Υ μας, όπως είχαμε συνηθίσει έως τώρα, αλλά θα πρέπει να γίνουμε μέλη του Adobe Cloud και να πληρώνουμε τη χρήση του προγράμματος ανά μήνα.  Στην ουσία με την απόκτηση του 24μηνου προγράμματος της Adobe για χρήση του Photoshop στο Cloud, τα χρήματα που χρειάζεται να δαπανείσουμε είναι περίπου τα ίδια με το να αγοράζαμε το Photoshop με τον παραδοσιακό τρόπο.  Το κακό στον νέο τρόπο είναι ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την παλιά έκδοση του Photoshop μετά την κυκλοφορία της νέας του έκδοσης χωρίς να συνεχίσουμε να πληρώνουμε την μηνιαία αμοιβή στην Adobe.

Η προσπάθεια της Adobe να ασφαλίσει το Photoshop, το οποίο είναι αντικείμενο πειρατείας σε μεγάλο ποσοστό, αναμένεται να μην αρέσει σε πολλούς χρήστες που προτιμούν την αγορά ενός προγράμματος με εφάπαξ αμοιβή και εγκατάσταση του στον Η/Υ για χρήση χωρίς χρονικούς ή άλλου είδους περιορισμούς.

Πως σας φαίνεται η κίνηση της Adobe;

via dpreview

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Απαράδεκτη… απογοητευτική.. και περισσότερο το γεγονός ότι δεν θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την παλιά έκδοση του Photoshop όπως αναφέρεται… Δηλαδή αν κάποιος έχει αγοράσει προηγούμενη έκδοση μετά δεν θα μπορεί να την χρησιμοποιεί?? Με αφήνει άφωνη η απληστία και η αδικία…!

    • #
      1

      θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις εκδόσεις που είναι πιο παλιές, όπως το CS6, το οποίο σύμφωνα με την Adobe θα υποστηρίζεται (λογικά θα βγαίνουν αναβαθμίσεις για τα RAW αρχεία των νέων μηχανών). Όμως οι κύριες αναβαθμίσεις θα είναι για τους χρήστες του cloud (όπως πχ η νέα τεχνολογία ξεθολώματος των εικόνων) και σίγουρα κάποια στιγμή θα σταματήσει η υποστήριξη για το CS6.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!