Νέος prime φακός Sigma 50mm F1.4 DG HSM ‘Art’


Νέος prime φακός Sigma 50mm F1.4 DG HSM ‘Art’

Η Sigma ανακοίνωσε τον νέο prime φακό Sigma 50mm F1.4 DG HSM στη κατηγορία Art, ένα φακό εξολοκλήρου “Made in Japan”.

Ο νέος Sigma 50mm F1.4 DG HSM είναι ένας φακός κατάλληλος για Full Frame DSLR μηχανές (είναι και συμβατός με APS-C μηχανές αποδίδοντας εστιακό μήκος 75mm), ο οποίος μοιάζει αρκετά με τον εκπληκτικό Sigma 35mm, f/1.4 DG HSM.
Αποτελείται από 13 οπτικά στοιχεία σε 8 groups, ανάμεσα στα οποία μερικά ασφαιρικά και SLD στοιχεία και διάφραγμα που έχει 9 λεπίδες. Ο Sigma 50mm F1.4 DG HSM έχει νέο μοτέρ αυτόματης εστίασης και είναι συμβατός με το Sigma USB dock, για να μπορεί ο χρήστης να αναβαθμίζει το Firmware μόνος του αλλά και να ρυθμίζει τον φακό. Επίσης ο νέος φακός είναι στη λίστα της υπηρεσίας αλλαγής μοντούρας της Sigma, με άλλα λόγια ο κάτοχος του μπορεί να απευθυνθεί στην ιαπωνική εταιρεία για να αλλάξει το mount του φακού, ώστε να τον “φορέσει” σε διαφορετικής εταιρείας DSLR από αυτή για την οποία τον αγόρασε αρχικά.

O νέος Sigma 50mm F1.4 DG HSM θα κυκλοφορήσει για Canon, Nikon, Sony και Sigma μηχανές. Η τιμή και διαθεσιμότητα του θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Prime
Για μηχανές Canon EF, Nikon F, Sony Alpha, Sigma SA
Εστιακό μήκος 50mm
Σταθεροποιητής Όχι
Μέγιστο διάφραγμα f/1.4
Ελάχιστο διάφραγμα f/16
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 9
Οπτικά στοιχεία 13
Groups 8
Ειδικά στοιχεία ασφαιρικά, SLD
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 40 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 470 γραμμάρια
Μήκος 10 εκατοστά
Διάμετρος 85mm
Φίλτρο 77mm

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Sigma
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Για να δουμε τι εκανε παλι η Sigma!τα παει περιφημα το τελευταιο ετος!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!