Η Tamron αλλάζει τα δεδομένα στο service φωτογραφικού εξοπλισμού


Η Tamron αλλάζει τα δεδομένα στο service φωτογραφικού εξοπλισμού

Το θέμα του service φωτογραφικού εξοπλισμού πονάει αρκετούς φωτογράφους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Αλήθεια πόσοι από εμάς δεν χρειάστηκε να περιμένουμε ημέρες ή και εβδομάδες να επισκευαστεί ο φακός ή η μηχανή μας; Πόσες φορές δεν ακούσαμε την ατάκα “Περιμένουμε ακόμα το ανταλλακτικό;”, λες και το ανταλλακτικό ερχόταν από την Ιαπωνία πάνω σε γαϊδουράκι;
Μία εταιρεία φαίνεται να κατάλαβε πόσο σημαντικό είναι να μπορεί ο κάθε φωτογράφος να ξέρει πότε ακριβώς θα του επιστραφεί το αντικείμενο που άφησε στο service και ο χρόνος που θα μεσολαβήσει μέχρι την επιστροφή του να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρός.
Μιλάμε για την Tamron και συγκεκριμένα για την Tamron στις Η.Π.Α. (Tamron USA). Πριν λίγο καιρό η Tamron Ιαπωνίας ζήτησε από τις θυγατρικές της σε όλο τον κόσμο να προσπαθήσουν να μειώσουν τον χρόνο που χρειάζεται να επισκευαστεί ένας φακός στις 3 ημέρες. Για αυτό το λόγο η Tamron USA προσέλαβε παραπάνω προσωπικό στα επισκευαστικά κέντρα που διατηρεί, αλλά και στην εξυπηρέτηση πελατών. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Πλέον κάθε φακός που είναι εντός εγγύησης (στις Η.Π.Α. η εγγύηση για τους Tamron φακούς είναι 6 χρόνια) επιστρέφεται επισκευασμένος μετά τρεις εργάσιμες ημέρες, ενώ η κοστολόγηση της επισκευής φακών εκτός εγγύησης γίνεται αυθημερόν. Σε περίπτωση που ο φωτογράφος δώσει το OK να επισκευαστεί ο φακός που βρίσκεται εκτός εγγύησης, η επισκευή γίνεται μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι η παραπάνω νέα πρακτική της Tamron USA ισχύει για όλους τους φωτογράφους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες.
Πρόκειται πραγματικά για κάτι το αξιοζήλευτο, κάτι που ίσως δεν θα δούμε ποτέ στη χώρα μας, όχι μόνο από την Tamron, αλλά από οποιαδήποτε φωτογραφική εταιρεία.
Αλήθεια, ποιο ήταν το μεγαλύτερο διάστημα που περιμένατε να επισκευαστεί η μηχανή, ο φακός, ή το flash σας και πόσο ευχαριστημένοι μείνατε από την εξυπηρέτηση που είχατε; Περιμένουμε τις ιστορίες σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Tamron Tamron Lenses

Πηγή:

imaging-resource
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

5 σχόλια

  • #
    1

    Εμένα canon ef-s 17-85 is usm με χαλασμένο το καλωδιάκι διαφράγματος, έκανε 2 μέρες για επισκευή και άλλες 2 πήγαινε έλα με κούριερ μιας και μένω σε νησί. Οχι στην αντιπροσωπεία αλλά σε κατάστημα επισκευών κοντά στο κέντρο της Αθήνας.

    Ήταν εκτός εγγύησης και το κόστος δεν ήταν και λίγο.

  • #
    1

    Εχουν συμπληρωθεί 10 ημέρες από τότε που η αντιπροωπεία της TAMRON εχει παραλάβει το της καινούργιο φακό macro 90mm AF SP f/2.8 VC Di USD (παραλαβή 21/10/2015) για ΝΙΚΟΝ που εχω στείλει μέσω της VNP με πρόβλημα στο AF ενα μήνα από τότε που τον αγόρασα χωρίς να με ενημερώνουν σε ποιά φάση βρίσκονται (επισκευή, αντικατάσταση …..?). Με το κωδικό που μου εχει δώσει η VNP παρακολουθώ την εξέλιξη αλλά δεν λένε τίποτα. Τηλεφωνική επικοινωνία δύο φορές και πάλι δεν λένε. Πρέπει να πώ οτι ειχα μείνει ενθουσιασμένος στην αρχή αλλά προβληματίζομαι διπλά για τη συνέχεια είτε από τη παρουσία βλάβης μέσα σε ένα μήνα χρήσης και την απουσία στοιχειώδους ενημέρωσης από το service τώρα και 10 μέρες παρά την οχληση.

    Νικος Ροδιτάκης.

  • #
    1

    Γειά σας έχω ένα φακό tamron μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε που να απευθυνθώ για το service του. Ευχαριστώ

  • #
    1

    Σε συνέχεια του σχολιου 1 Νοεμβρίου, μέχρι σήμερα (μετά 40 ημέρες) εκερεμεί η επισκευή του TAMRON που εστειλα

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!