Nikkor Motion Gallery, δείτε τις δυνατότητες των Nikkor φακών στην λήψη video


Nikkor Motion Gallery, δείτε τις δυνατότητες των Nikkor φακών στην λήψη video

Μπορούμε ήδη να δούμε δύο ταινίες μικρού μήκους, τις “HOPE” (augment5 Inc) και “TOKYO DENSE FOG” (visual design WOW), οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από επαγγελματικά κινηματογραφικά στούντιο με τους φακούς της ιαπωνικής εταιρείας.

Η ταινία “HOPE” απεικονίζει με εμπνευσμένο τρόπο την καθημερινή ζωή διάφορων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ενώ η ταινία “TOKYO DENSE FOG” αποκαλύπτει το πρόσωπο του Τόκιο με εργαλεία ένα πέπλο πυκνής ομίχλης και τη διάχυση του φωτός.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

Αθήνα, Ελλάδα, 6 Μαρτίου 2015 – Η Nikon εγκαινιάζει σήμερα τη σειρά NIKKOR Motion Gallery, στην οποία περιλαμβάνονται δύο ταινίες μικρού μήκους από επαγγελματικά κινηματογραφικά στούντιο, καθώς και η πρώτη από μια σειρά συνεντεύξεων με σχεδιαστές φακών NIKKOR. Τα ταινιάκια παρουσιάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν την τεχνολογία NIKKOR για να υπερβούν τους περιορισμούς που θέτει η κινηματογράφηση, ενώ εμπλουτίζουν το περιεχόμενο που ήδη φιλοξενείται στην τοποθεσία web NIKKOR, η οποία σχεδιάστηκε για τον εορτασμό της 80ής επετείου της σχετικής επωνυμίας.

Οι ταινίες του NIKKOR Motion Gallery συγκεντρώνουν κορυφαίους καλλιτέχνες με πείρα σε διάφορα κινηματογραφικά είδη και στυλ, με στόχο να αξιοποιήσουν ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες απεικόνισης σε βίντεο. Τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται στις δύο ταινίες είναι δυνατά μόνο με τον συνδυασμό φακών NIKKOR με κάμερες Nikon.

Για να εξηγήσει πώς ήταν δυνατό να πραγματοποιηθούν αυτές οι ταινίες, η πρώτη από μια σειρά συνεντεύξεων με σχεδιαστές φακών NIKKOR ονομάζεται «Μέρος 1ο: Τι σκέφτονται οι σχεδιαστές και πώς δημιουργούν φακούς;» Στη συνέντευξη, οι Τακαγιούκι Σενσούι (Takayuki Sensui) και Τοσινόρι (Toshinori) συζητούν το πάθος τους για τη φωτογραφία και τη σχεδίαση φακών, ενώ αναφέρουν τους αγαπημένους τους φακούς και ορισμένες από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν κατά τη διαδικασία της σχεδίασης.

Αυτό το ολοκαίνουριο περιεχόμενο αποτελεί μέρος της εορταστικής εκστρατείας NIKKOR, στόχος της οποίας είναι να δείξει ότι ο συνδυασμός της τέχνης με την τεχνολογία εξασφαλίζει αποτελέσματα ιστορικού επιπέδου. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://www.nikkor.com/history/.

“HOPE” – βίντεο από την augment5 Inc
Το “HOPE” εκφράζει τα χαρακτηριστικά της ομορφιάς και της δύναμης που είναι κοινά σε όλη την ανθρωπότητα, παρακολουθώντας τις ζωές διάφορων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ένας τεχνίτης που εργάζεται ήσυχα στο πολύβουο Χονγκ Κονγκ, μια γυναίκα που εργάζεται σε μια φυτεία τσαγιού στη Σρι Λάνκα, ένας ψαράς που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της Νορβηγίας και ένας νεαρός χορευτής που ονειρεύεται την επιτυχία στη Νέα Υόρκη. Η ομάδα αφιέρωσε σχεδόν τρεις εβδομάδες στην κινηματογράφηση της συνηθισμένης, καθημερινής ζωής αυτών των ανθρώπων και ανακάλυψε τη σημασία, αλλά και την αξία, που έχει η απλή και απόλυτη αποδοχή της ζωής με τους δικούς της όρους.

Πληροφορίες για την augment5 Inc.: Η augment5 Inc. ασχολείται κυρίως με την παραγωγή βίντεο και τη συμβουλευτική επιχειρήσεων. Μέσω της αναζήτησης εκφραστικών θεμάτων, αναπτύσσει περιεχόμενο το οποίο έχει στόχο την κατανόηση καθολικών αξιών στη σημερινή εποχή. Ασχολείται επίσης με την παραγωγή ταινιών και εμπορικών βίντεο για αγορές στο εξωτερικό.

“TOKYO DENSE FOG” – βίντεο από το στούντιο visual design WOW
Το “TOKYO DENSE FOG” αποκαλύπτει το πρόσωπο του Τόκιο με εργαλεία ένα πέπλο πυκνής ομίχλης και τη διάχυση του φωτός. Αποτυπώνοντας τα πολυάριθμα πρόσωπα του Τόκιο κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, το τελικό αποτέλεσμα μετατρέπεται σε ένα ποιητικό και ονειρικό τοπίο που βυθίζεται σε έναν πάλλευκο κόσμο, συντροφιά με το φως το οποίο διαχέεται από αμέτρητα σταγονίδια νερού που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα.

Πληροφορίες για τη WOW: Η WOW είναι ένα στούντιο visual design με γραφεία στο Τόκιο, το Σεντάι και το Λονδίνο. Ασχολείται με μια ευρεία γκάμα έργων design, τα οποία δεν περιορίζονται στα όρια των καθιερωμένων εκφραστικών μέσων ή κατηγοριών. Αναζητά διαρκώς νέες δυνατότητες απεικόνισης με στόχο να πραγματώσει την κοινωνική λειτουργία του visual design, ενισχύοντας ταυτόχρονα στον μέγιστο βαθμό τα μοναδικά χαρακτηριστικά και την αίσθηση των επιμέρους δημιουργών.

Η σειρά των συνεντεύξεων με σχεδιαστές έχει στόχο να φωτίσει την ιστορία και την παράδοση των φακών NIKKOR, καθώς και να αποκαλύψει το πάθος και την τεχνογνωσία των σχεδιαστών, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να επιτύχουν το υψηλό επίπεδο ποιότητας και καινοτομίας που προσφέρουν οι φακοί NIKKOR. Πρόκειται για την πρώτη από τις τέσσερις συνεντεύξεις που θα δημοσιευτούν στην τοποθεσία web.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!