Nikon 1 V2, η νέα mirrorless στη σειρά 1 από την Nikon!


Nikon 1 V2, η νέα mirrorless στη σειρά 1 από την Nikon!

Η νέα Nikon 1 V2 είναι γεγονός!  Η αντικαταστάτης της V1 έχει πλέον ενσωματωμένο flash, διαφορετική χειρολαβή, και επιλογέα προγράμματος.  Ας της ρίξουμε όμως μία πιο προσεκτική ματιά.

Η νέα ναυαρχίδα της Nikon, στην σειρά των mirror-less που αλλάζουν φακό, είναι “χτισμένη” γύρω από αισθητήρα CMOS 14.2-megapixels (4608×3072), CX-φορμά, μεγέθους 1″ (13.2 x 8.8 mm) και επεξεργαστή εικόνας Expeed 3A.  Σε συνδυασμό με το εξελιγμένο  υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης οι χρήστες μπορούν να επιτύχουν ταχύτητες από 15 καρέ το δευτερόλεπτο μέχρι και 60 καρέ το δευτερόλεπτο!!  Στην ρύθμιση του ISO έχουμε δυνατότητα να επιλέξουμε από 160 μέχρι 6400, αφήνοντας τα επερχόμενα τεστ να μας δείξουν την ανοχή της στον θόρυβο.  Βέβαια η V2 στο video δεν θα μπορούσε παρά να μας προσφέρει ανάλυση Full HD, 1920×1080 στα 60 ή 30 fps!

Σημαντική η βελτίωση της χειρολαβής στην νέα μηχανή με μία πιο παραδοσιακή χειρολαβή, εύκολη στο πιάσιμο, η οποία προσφέρει παραπάνω σταθερότητα κατά την λήψη.  Ο νέος επιλογέας προγράμματος στο επάνω μέρος της μηχανής (όπως στις DSLR της Nikon) προσφέρει δυνατότητα άμεσων ρυθμίσεων για γρήγορες αλλαγές ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.  Το ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο, προσφέρει 100% κάλυψη του κάδρου μας και λόγω της υψηλής ανάλυσης των 1,440,000 dots είναι μία αξιόπιστη λύση.  Σε βοήθεια έρχεται και η υψηλής ανάλυσης (921,000 dots) και 3″ οθόνη, που φυσικά προσφέρει προ-επισκόπηση του τι θα τραβήξουμε.  Άλλη μία σημαντική προσθήκη στην V2 είναι το ενσωματωμένο pop-up flash, το οποίο μας βοηθάει σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες, ενώ δεν λείπει το i-TTL hot shoe σε περίπτωση που θέλουμε να τοποθετήσουμε ένα εξωτερικό flash, όπως το νέο SB-N7 που η Nikon ανακοίνωσε ταυτόχρονα με την V2!

Στον τομέα της δημιουργικότητας η V2 μας λύνει τα χέρια με αυτόματα προγράμματα και πλήρες χειροκίνητο πρόγραμμα για τους πιο τολμηρούς.  Το πρόγραμμα Enhanced Motion Snapshot Mode μας επιτρέπει να καταγράψουμε ταυτόχρονα εικόνα και μικρό videο ενώ το πρόγραμμα Smart Photo Selector μας επιτρέπει να τραβήξουμε 20 εικόνες με ένα πάτημα του κουμπιού λήψης, από τις οποίες η μηχανή επιλέγει τις 5 καλύτερες με βάση κριτήρια όπως η έκθεση, η εστίαση και η αναγνώριση προσώπων!  Φυσικά δεν λείπουν τα προγράμματα Active D-Lighting και HDR!  Στα προγράμματα του video έχουμε την δυνατότητα καταγραφής Slow motion video στα 400 fps και στα 1200 fps!

Η μηχανή είναι συμβατή με τον ασύρματο προσαρμογέα WU-1b για ασύρματη μετάδοση εικόνων και video σε έξυπνες συσκευές (smartphones, tablets), με την βοήθεια της δωρεάν εφαρμογής Wireless Mobile Adapter Utility που είναι διαθέσιμη για Android και iOS.

Ταυτόχρονα η Nikon ανακοίνωσε και το SB-N7 speedlight flash για την σειρά 1. Το SB-N7 έχει guide number (GN) 18 μέτρα στα 100 ISO, τεχνολογία iTTL και μπορεί να περιστραφεί 120 μοίρες για να μπορούμε να κάνουμε bounce.

Η νέα Nikon 1 V2 θα κυκλοφορήσει σε κιτ με τον φακό 10-30mm τον Νοέμβριο με τιμή στα 750-800€, ενώ το SB-N7 θα είναι διαθέσιμο από τον Ιανουάριο του 2013 με τιμή κοντά στα 100-150 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Android iOS Nikon 1 V2
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!