Nikon 1 V3, νέα ναυαρχίδα στη mirrorless σειρά της ιαπωνικής εταιρείας


Nikon 1 V3, νέα ναυαρχίδα στη mirrorless σειρά της ιαπωνικής εταιρείας

H νέα mirrorless στην σειρά 1 έχει αισθητήρα 18.4 megapixels, μεγέθους 1″ και τεχνολογίας CMOS, ενώ έχει αφαιρεθεί το AA φίλτρο. Ο επεξεργαστής είναι ο νέος Expeed 4A και το σύστημα εστίασης προσφέρει 171 σημεία. Η Nikon 1 V3 έχει τη δυνατότητα λήψης (σε λειτουργία συνεχών λήψεων) 20 καρέ το δευτερόλεπτο με την εστίαση ρυθμισμένη σε C-AF και 60 καρέ το δευτερόλεπτο με την εστίαση ρυθμισμένη σε S-AF. Το ISO της ρυθμίζεται από 160 μέχρι 12800 και φυσικά διαθέτει manual προγράμματα (P, S, A, M) και εγγραφή RAW αρχείων. Καταγράφει video Full HD 1080 60p/30p με δυνατότητα χειροκίνητου ελέγχου των ρυθμίσεων.
Η Nikon 1 V3 έχει οθόνη αφής 3″, με δυνατότητα αλλαγής θέσης και ανάλυση 1.037.000 dots, λειτουργεί με μπαταρία λιθίου (EN-EL20a) και δέχεται κάρτες μνήμης microSD. Επιπλέον διαθέτει WiFi για σύνδεση σε smartphones και tablets.
Αυτό που αφαιρέθηκε από την νέα μηχανή είναι το ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο (EVF) που υπήρχε στην Nikon 1 V2, το οποίο όποιος θέλει μπορεί να το αγοράσει σε ειδικό κιτ που θα διατίθεται από την ιαπωνική εταιρεία.

Η Nikon 1 V3 θα διατίθεται από τον Απρίλιο στην τιμή των 949 ευρώ για το κιτ με τον νέο φακό 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 PD-Zoom και στην τιμή των 1249 ευρώ μαζί με τον νέο φακό 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 PD-Zoom, το νέο ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο Nikon DF-N1000 και το νέο grip Nikon GR-N1010 (δεν δέχεται έξτρα μπαταρία). Πηγή τιμών η ιστοσελίδα Dpreview, αναμένουμε τις επίσημες τιμές για Ελλάδα από την ελληνική αντιπροσωπεία.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:
Αθήνα, Ελλάδα, 13 Μαρτίου 2014. Η Nikon πρόσθεσε σήμερα τη νέα Nikon 1 V3 στη σειρά των επαναστατικών φωτογραφικών μηχανών συστήματος Nikon 1. Η επαγγελματική απόδοση κορυφαίας ταχύτητας σε ένα μικρό, συμπαγές σώμα την καθιστά μια φωτογραφική μηχανή συστήματος που δεν χάνει δευτερόλεπτο από τη δράση.

Ιδανική για όσους θέλουν να ασχοληθούν πιο σοβαρά με τη φωτογραφία ή για όσους αναζητούν μια δεύτερη φωτογραφική μηχανή που να είναι αξιόπιστη και μικρότερη σε όγκο, η Nikon 1 V3 έχει σχεδιαστεί για τους φωτογράφους που αναζητούν ταχύτητα, ισχύ και αξιοπιστία αλλά και την ελευθερία να μετακινούνται με ελάχιστες αποσκευές. Το επαναστατικό σύστημα συνδυασμένης αυτόματης εστίασης της Nikon περιλαμβάνει πλέον 171 σημεία αυτόματης εστίασης, από τα οποία τα 105 αποτελούν σημεία ανίχνευσης φάσης που κλειδώνουν τη δράση αμέσως με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Παράλληλα, οι ταχύτητες συνεχούς λήψης σε φορμά RAW της φωτογραφικής μηχανής είναι μεγαλύτερες από αυτές των D-SLR με αποτέλεσμα να μπορείτε να καταγράφετε με απόλυτη ακρίβεια στιγμές που διαρκούν μόνο μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου. Ο μεγάλος αισθητήρας CMOS 18,4 megapixel με ISO 160–12.800 εξασφαλίζει φωτογραφίες με συναρπαστικές λεπτομέρειες, ενώ ο νέος επεξεργαστής εικόνας EXPEED 4A βελτιώνει συνολικά την απόδοση, χαρίζοντας ταχύτητα και πλούσιο δυναμικό εύρος, κορυφαίο για αυτήν την κατηγορία φωτογραφικών μηχανών.

Η καινοτομία για τις φωτογραφικές μηχανές Nikon 1 είναι η Nikon 1 V3 που διαθέτει μια εξαιρετικά έξυπνη οθόνη αφής με δυνατότητα κλίσεων στην οποία οι βασικές λειτουργίες λήψης βρίσκονται ακριβώς εκεί που τις χρειάζεστε, ενώ με την ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi μπορείτε εύκολα να χειριστείτε τις φωτογραφίες σας μέσω κάποιας έξυπνης συσκευής. Ως εξαιρετική επιλογή για γρήγορη και εύκολη βιντεοσκόπηση, η Nikon 1 V3 επεκτείνει τα πλεονεκτήματα των Nikon 1 για τη δημιουργία video με διάφορες νέες λειτουργίες video που χαρίζουν μεγαλύτερο δημιουργικό έλεγχο. Τα νέα προαιρετικά αξεσουάρ του συστήματος περιλαμβάνουν το ηλεκτρονικό σκόπευτρο DF-N1000 Nikon 1 και την ανθεκτική και λειτουργική λαβή GR-N1010, παρέχοντάς σας δυνατότητες ελέγχου του επιπέδου μιας D-SLR. Μαζί με την Nikon 1 V3, κυκλοφόρησε ένας νέος υπερ-τηλεφακός 1 NIKKOR, καθώς και ένα κιτ λεπτού φακού με ηλεκτρικό zoom που δίνουν στους χρήστες των Nikon 1 το δημιουργικό πλεονέκτημα σε όλες τις συνθήκες.

Ο Jordi Brinkman, Διευθυντής προϊόντων compact φωτογραφικών μηχανών συστήματος Nikon 1 της Nikon Europe, δήλωσε: «Η εξαιρετικά γρήγορη Nikon 1 V3 ανταποκρίνεται στις ανάγκες όσων δεν θέλουν να αφήνουν τίποτα στην τύχη. Πρόκειται για μια όμορφη αλλά και εξαιρετικά εύχρηστη φωτογραφική μηχανή συστήματος με κορυφαία ταχύτητα απόδοσης, υψηλή ποιότητα εικόνας, μικρό μέγεθος, στιβαρή κατασκευή και βελτιωμένο σχεδιασμό ώστε να παρέχει κορυφαία φορητότητα αλλά και δημιουργικό έλεγχο. Επιτρέπει τη δημιουργία φωτογραφιών και video με εντυπωσιακή λεπτομέρεια, χαρίζοντας, παράλληλα, στους χρήστες την ελευθερία να δημιουργούν τις συνθέσεις που θέλουν χάρη στην οθόνη αφής με δυνατότητα κλίσης και το προαιρετικό ηλεκτρονικό σκόπευτρο που διαθέτει».

Κορυφαία επαγγελματική απόδοση
Σχεδιασμένη για όσους δεν αφήνουν τις στιγμές δράσης να περάσουν απαρατήρητες, η Nikon 1 V3 εξασφαλίζει απόδοση επαγγελματικού επιπέδου και ποιότητα σε κάθε λήψη. Ο μεγάλος αισθητήρας CMOS 18,4 megapixel με φορμά CX δεν διαθέτει οπτικό χαμηλοπερατό φίλτρο, με αποτέλεσμα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο κάθε megapixel. Ακόμη και η πιο λεπτομερής υφή αποτυπώνεται στις φωτογραφίες με ευκρινείς λεπτομέρειες ενώ χάρη στο μεγάλο εύρος ISO 160 έως 12.800 εξασφαλίζονται απόλυτα καθαρές φωτογραφίες ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η Nikon1 V3 είναι ταχύτερη από τις φωτογραφικές μηχανές D-SLR και διαθέτει απίστευτα μεγάλες ταχύτητες συνεχούς λήψης που φτάνουν έως τα 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με συνεχή αυτόματη εστίαση. Επίσης, μπορεί να αποτυπώσει 40 φωτογραφίες φορμά RAW σε ταχύτητα έως 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με κλειδωμένη την εστίαση στο πρώτο κάδρο. Αυτή η εξαιρετική ταχύτητα και ποιότητα εικόνας βασίζεται στο νέο επεξεργαστή εικόνας, τον EXPEED 4A, με δύο ισχυρούς μηχανισμούς: ο ένας εξασφαλίζει τον εύκολο χειρισμό των γρήγορων χρόνων εγγραφής ενώ ο άλλος την ανώτερη λειτουργία αποθορυβοποίησης, την εντυπωσιακή ευκρίνεια και τη δημιουργία φωτογραφιών με πλούσια διαβάθμιση τόνων. Όσο γρήγορες κι αν είναι οι εξελίξεις, η επαναστατική συνδυαστική αυτόματη εστίαση των Nikon 1 χρησιμοποιεί πλέον 171 σημεία αυτόματης εστίασης (περισσότερα από τα 135 σημεία που υπήρχαν πριν) για να εστιάσει ταχύτατα στο θέμα. Εντυπωσιακό είναι ότι από αυτά τα σημεία, τα 105 είναι σημεία με ανίχνευση φάσης, ομαλά κατανεμημένα στο μέσο του κάδρου ώστε να παρέχουν εξαιρετική εστίαση στη δράση και δυνατότητα λήψης ευκρινών video. Τα σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση αντίθεσης επεκτείνονται έως το άκρο του κάδρου και χαρίζουν σημαντική ευκρίνεια στις λεπτομέρειες ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Αξιόπιστος και ακριβής έλεγχος
Η Nikon 1 V3 έχει κατασκευαστεί με γνώμονα την ελευθερία της σύνθεσης. Επιτρέπει να πραγματοποιείτε λεπτομερείς ρυθμίσεις και να δημιουργείτε τις συνθέσεις σας χωρίς να παίρνετε τα μάτια από το θέμα, καθώς διαθέτει κύριο επιλογέα εντολών, υπο-επιλογέα εντολών, δύο έξυπνα κουμπιά λειτουργίας και περιστροφικό κουμπί λειτουργίας για γρήγορη πρόσβαση στο μενού της φωτογραφικής μηχανής. Η λεπτή οθόνη LCD, 7,5 cm (3,0 in.) 1.037 k-dot με δυνατότητα κλίσεων προσφέρει ιδιαίτερα έξυπνο έλεγχο αφής, επιτρέποντάς σας να εστιάζετε, να τραβάτε φωτογραφίες, να ορίζετε βασικές ρυθμίσεις ή να πραγματοποιείτε προεπισκόπηση των δημιουργικών λειτουργιών απλά αγγίζοντας τις σχετικές περιοχές. Η λειτουργία οθόνης αφής μπορεί να απενεργοποιηθεί εύκολα. Επίσης, μπορείτε να ρυθμίσετε τη φωτογραφική μηχανή για διπλή λειτουργία από την οθόνη αφής και τα κουμπιά. Για μεγαλύτερη ακρίβεια, το νέο προαιρετικό ηλεκτρονικό σκόπευτρο (EVF) DF-N1000 Nikon 1 εξασφαλίζει κάλυψη κάδρου που αγγίζει το 100%. Αυτό το αποσπώμενο ηλεκτρονικό σκόπευτρο 2.359 k-dot παρέχει απόδοση υψηλής αντίθεσης και ανάλυσης, εμφανίζει βασικές πληροφορίες λήψης και μπορεί να μεγεθύνει τα θέματα για χειροκίνητη εστίαση ακριβείας. Η αυξημένη σταθερότητα κατά τις λήψεις με μεγάλους φακούς εξασφαλίζεται χάρη στην προαιρετική λαβή GR-N1010 η οποία προσφέρει άνετο χειρισμό των στοιχείων ελέγχου και άμεση πρόσβαση στο κουμπί λήψης, ενώ διαθέτει επίσης ένα τρίτο έξυπνο κουμπί λειτουργίας και περιστροφικό υπο-επιλογέα.

Video επαγγελματικής ποιότητας
Ως ο τέλειος συνεργάτης σας στη βιντεοσκόπηση, η Nikon 1 V3 είναι ιδανική όταν χρειάζεται να έχετε ελαφριές αποσκευές, να μετακινείστε γρήγορα και να βιντεοσκοπείτε διακριτικά. Το σύστημα συνδυασμένης αυτόματης εστίασης με τη γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης εξασφαλίζει ομαλή κίνηση στα video και ακρίβεια στην παρακολούθηση του θέματος. Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί εγγραφής για να αρχίσετε άμεσα την εγγραφή video ή να αναλάβετε χειροκίνητα τον έλεγχο των ρυθμίσεων έκθεσης και ISO ενώ με το ηλεκτρονικό VR (E-VR) αποκλείεται η θαμπή εικόνα στα πλάνα των video HD που τραβιούνται σε αναλύσεις 1.080/30p ή 720/30p. Μπορείτε να επιτύχετε καλλιτεχνικά εφέ με τη λειτουργία αργής κίνησης, στην οποία ένα στιγμιότυπο video HD 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) διάρκειας 3 δευτερολέπτων αναπαράγεται σε 12 δευτερόλεπτα. Οι νέες δημιουργικές λειτουργίες video που εμφανίζονται για πρώτη φορά στη Nikon 1 V3 περιλαμβάνουν τη Γρήγορη κίνηση, το Jump Cut και το Video 4 δευτερολέπτων. Όπως και σε όλες τις φωτογραφικές μηχανές Nikon 1, μπορείτε να αποτυπώσετε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης απλά πατώντας το κουμπί λήψης ή χρησιμοποιώντας τη νέα λειτουργία «Αυτόματη λήψη φωτογραφιών» της Nikon. Η συγκεκριμένη λειτουργία διατίθεται για πρώτη φορά στη Nikon 1 V3 και αναλύει κάθε καρέ πραγματοποιώντας αυτόματα τη λήψη φωτογραφιών όταν ανιχνεύονται οι ιδανικές συνθήκες.

Οι καινοτομίες Nikon 1

Οι αρχικές καινοτομίες των Nikon 1 χαρίζουν εύκολους και γρήγορους τρόπους για να επιτυγχάνετε πάντοτε τέλειες λήψεις ή για να μετατρέπετε τις απλές λήψεις σε εξαιρετικές με επεξεργασία εντός της φωτογραφικής μηχανής. Η βραβευμένη λειτουργία Λήψης ιδανικής στιγμής περιλαμβάνει πλέον και τη νέα λειτουργία Ενεργητικής επιλογής της Nikon με την οποία πραγματοποιούνται έως 40 λήψεις σε πλήρη ανάλυση σε χρόνο κάτω του ενός δευτερολέπτου προσφέροντάς σας τη δυνατότητα να διαλέξετε ποια θέλετε να κρατήσετε. Η ολοκαίνουργια λειτουργία Δημιουργικής παλέτας που βρίσκεται στη λειτουργία «Δημιουργικό», προσφέρει ένα νέο τρόπο για να εφαρμόζετε στις φωτογραφίες καλλιτεχνικά φίλτρα σε ποιότητα φωτογραφικού στούντιο πριν από τη λήψη. Στη Δημιουργική παλέτα μπορείτε να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα, τον κορεσμό και την ισορροπία λευκού με κυκλική μετάβαση στα διάφορα εφέ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γυρίσετε με το δάκτυλό σας το δακτύλιο που εμφανίζεται στην οθόνη αφής ή να περιστρέψετε τον πολυ-επιλογέα και η εικόνα που εμφανίζεται στην οθόνη θα αλλάξει για να εμφανιστεί η εικόνα που θα ληφθεί όταν τραβήξετε τη φωτογραφία.

Σύνοψη βασικών λειτουργιών
• Μεγάλος αισθητήρας CMOS 18,4 megapixel: γρήγορος αισθητήρας με φορμά CX, σχεδιασμένος χωρίς οπτικό χαμηλοπερατό φίλτρο. Φωτογραφίζει με ακρίβεια τις μικρές λεπτομέρειες και αποδίδει καθαρές, ευκρινείς εικόνες.
• ISO 160–12.800: η αυτόματη λειτουργία ISO εκτείνεται από 160 έως 6.400 ενώ μπορείτε να αυξήσετε την ευαισθησία έως το ISO 12.800. Παρέχονται δύο εξελιγμένες λειτουργίες αποθορυβοποίησης για μείωση του θορύβου κατά τις λήψεις με ISO 6.400 ή 12.800.
• EXPEED 4A: επιτρέπει τη λήψη εντυπωσιακών φωτογραφιών και video HD σε υψηλές ταχύτητες.
• Δυνατότητα Wi-Fi: συνδεθείτε, κοινοποιήστε και δημιουργήστε. Μπορείτε να κοινοποιείτε εύκολα τις λήψεις υψηλής ποιότητας από τη φωτογραφική μηχανή Nikon 1 ή να εκμεταλλευθείτε τις άπειρες δημιουργικές φωτογραφικές εφαρμογές που έχετε στη διάθεσή σας μέσω κάποιας έξυπνης συσκευής.¹
• Έλεγχος επαγγελματικού επιπέδου: κύριος επιλογέας εντολών, υπο-επιλογέας εντολών, δύο έξυπνα κουμπιά λειτουργίας και λειτουργίες λήψης PSAM.
• Λειτουργία από την οθόνη αφής μεταβλητής γωνίας: ηλεκτρομαγνητική οθόνη LCD 7,5 cm (3,0 in.), 1.037 k-dot.
• Προηγμένο σύστημα συνδυασμένης αυτόματης εστίασης (AF): σύστημα AF 171 σημείων. Περιλαμβάνει 105 σημεία ανίχνευσης φάσης που εντοπίζουν τη δράση με απίστευτη ταχύτητα και ακρίβεια.
• Εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps): πραγματοποιήστε λήψεις με ταχύτητα έως 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με συνεχή αυτόματη εστίαση ή τραβήξτε 40 φωτογραφίες φορμά RAW σε ταχύτητα που φτάνει τα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με εστίαση στο πρώτο κάδρο.
• Video επαγγελματικής ποιότητας: video Full HD (1080p) (λόγος διαστάσεων 16:9) σε ταχύτητες καρέ 60p/30p και πλήρης χειροκίνητος έλεγχος των ρυθμίσεων. Με το ηλεκτρονικό VR εξασφαλίζονται καθαρά πλάνα χωρίς θάμπωμα στα video HD που έχουν ληφθεί σε αναλύσεις 1.080/30p ή 720/30p. Αποτυπώστε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης κατά την εγγραφή video και προβάλετε τα video HD που έχουν εγγραφεί σε 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) σε ιδιαίτερα χαμηλή ταχύτητα.
• Εικονικός ορίζοντας: οι πληροφορίες πρόνευσης (οριζόντια κλίση) και διατοιχισμού (εμπρόσθια ή οπίσθια κλίση) μπορούν να προβάλλονται στην οθόνη LCD ή στο εξωτερικό σκόπευτρο.
• Εμφάνιση επισήμανσης: προειδοποιεί για πιθανά προβλήματα έκθεσης κατά την απεικόνιση.
Καινοτομίες των Nikon 1: Λήψη ιδανικής στιγμής (με τις νέες επιλογές «Ενεργητική επιλογή», «Έξυπνος επιλογέας φωτογραφιών» και «Αργή προβολή»), Στιγμιότυπο κίνησης.
• Δημιουργική παλέτα: εφαρμόστε στις φωτογραφίες καλλιτεχνικά φίλτρα σε ποιότητα φωτογραφικού στούντιο πριν από τη λήψη, μέσω της οθόνης αφής ή του πολυ-επιλογέα της φωτογραφικής μηχανής.
• Υποδοχή κάρτας μνήμης με εύκολη πρόσβαση: τοποθετήστε εύκολα κάρτες μνήμης microSD.
Επιλεγμένα προαιρετικά εξαρτήματα:
• DF-N1000 EVF: αποσπώμενο ηλεκτρονικό σκόπευτρο 2.359k-dot. Παρέχει απόδοση υψηλής αντίθεσης και ανάλυσης και κάλυψη κάδρου που αγγίζει το 100%.
• Λαβή GR-N1010: μεγαλύτερη σταθερότητα της φωτογραφικής μηχανής για αξιόπιστες λήψεις με τηλεφακό. Περιλαμβάνει ένα επιπλέον έξυπνο κουμπί λειτουργιών, τροχό υπο-επιλογέα και κουμπί λήψης.
• Φλας Speedlight SB-N7: μια compact και ισχυρή μονάδα φλας.
• Προσαρμογέας μοντούρας FT1: σας επιτρέπει να συνδέσετε φακό NIKKOR D-SLR στη φωτογραφική μηχανή Nikon 1.

Εξαρτήματα που περιλαμβάνονται:
• Επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL20a
• Φορτιστής μπαταρίας MH-29
• Καλώδιο Micro USB UC-E20
• Λουράκι AN-N1000
• Καπάκια φακού και σώματος Nikon 1 και κάλυμμα για την επαφή hot shoe της φωτογραφικής μηχανής
• Συνοδευτικό λογισμικό: View NX2

¹ Για να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi, πραγματοποιήστε απλά λήψη του βοηθητικού προγράμματος Wireless Mobile Utility στο smartphone ή το tablet σας. Το πρόγραμμα είναι συμβατό με έξυπνες συσκευές iOS™ και Android™ και μπορεί να ληφθεί δωρεάν από το Google Play™ και από το Apple App Store™. Οι ονομασίες Android, Google, Google Play, YouTube και άλλες είναι εμπορικά σήματα της Google Inc.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Mirrorless με δυνατότητα αλλαγής φακού
Αισθητήρας-Επεξεργαστής
Τεχνολογία αισθητήρα CMOS
Μέγεθος αισθητήρα 1″ (13.2 x 8.8 mm)
Ανάλυση αισθητήρα 5232 x 3488 (18.4 megapixels)
Επεξεργαστής Expeed 4A
ISO 160-12.800
Ταχύτητα λήψης 60 καρέ το δευτερόλεπτο
Manual ρυθμίσεις Ναι (P, A, S, M)
Υποστήριξη RAW Ναι
Σημεία εστίασης 171
Σταθεροποιητής Όχι
Οφθαλμοσκόπιο-Οθόνη
Οφθαλμοσκόπιο Όχι
Μέγεθος οθόνης 3″
Οθόνη αφής Ναι
Δυνατότητα αλλαγής θέσης της οθόνης Ναι
Ανάλυση οθόνης 1.037.000 dots
Flash
Τύπος Flash Ενσωματωμένο
Εμβέλεια flash 5 μέτρα
Εξωτερικό flash Ναι, μέσω hot-shoe
Λήψη video
Format αρχείου H.264/MPEG-4
Ανάλυση Video HD (λόγος διαστάσεων 16 : 9) 1.920 x 1.080/60p [59,94 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)] 1.920 x 1.080/30p [29,97 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)] 1.280 x 720/60p [59,94 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)] 1.280 x 720/30p [29,97 καρέ ανά δευτερόλεπτο 9fps)]. Video σε αργή κίνηση 1.280 x 720/120 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) [λόγος διαστάσεων 16 : 9, αναπαράγεται με ταχύτητα 30p/29,97 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)] 768 x 288/400 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) [λόγος διαστάσεων 8 : 3, αναπαράγεται στα 30p/29,97 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)] 416 x 144/1.200 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) [λόγος διαστάσεων 26 : 9, αναπαράγεται στα 30p/29,97 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)]. Γρήγορη κίνηση, jump-cut και video 4 δευτερολέπτων (λόγος διαστάσεων 16 : 9) 1.920 x 1.080/30p [29,97 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)]. Στιγμιότυπα κίνησης (το μέρος που αφορά στο video, λόγος διαστάσεων 16 : 9) 1.920 x 1.080/60p [59,94 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)] [αναπαράγεται στα 24p/23.976 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)]
Ενσωματωμένο μικρόφωνο Stereo
Ηχείο Mono
Συνδεσιμότητα
USB USB 2
HDMI Ναι
WiFi Ναι
NFC Όχι
Άλλα στοιχεία
Τύπος κάρτας μνήμης microSD/SDHC/SDXC
Τύπος μπαταρίας Λιθίου, EN-EL20a
GPS Όχι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος(με μπαταρία) 324 γραμ.
Διαστάσεις (ΠxΥxΒ) 110,9 x 65,0 x 33,2 χιλιοστά

Nikon 1 V3

Nikon 1 V3

Nikon 1 V3

Nikon 1 V3

Nikon 1 V3

Nikon 1 V3

Nikon 1 V3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!