Νέα έκδοση για το Nikon Capture NX-D


Νέα έκδοση για το Nikon Capture NX-D

Στην έκδοση 1.0.3 έχουμε τις εξής βελτιώσεις:
– Όταν γινόταν επεξεργασία των εικόνων με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους, χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες της παλέτας Edit (Επεξεργασία) και, στη συνέχεια, γινόταν ξανά εκκίνηση του Capture NX-D, δεν εμφανίζονταν τα αποτελέσματα της επεξεργασίας. Το πρόβλημα αυτό έχει αποκατασταθεί.
– Κατά τη λεπτομερή ρύθμιση της Ισορροπίας λευκού αφού είχε οριστεί η επιλογή Use Gray Point (Χρήση γκρι σημείου) ή με τη χρήση του Gray Point Sample Tool (Εργαλείο δειγματοληψίας γκρίζου σημείου)
– Εάν γινόταν αλλαγή στη ρύθμιση Quick Adjust (Γρήγορη προσαρμογή) του Picture Control
– Όταν γινόταν προσαρμογή της καμπύλης φωτεινότητας με μετακίνηση του ρυθμιστικού σκοτεινού σημείου σε ρύθμιση άλλη από το “0”, ενώ η ρύθμιση LCH είχε οριστεί σε Master Lightness (Κύρια φωτεινότητα)
– Όταν γινόταν αλλαγές στην καμπύλη κορεσμού με τη μετακίνηση του ρυθμιστικού εξόδου σε ρύθμιση άλλη από το “0” ενώ η ρύθμιση LCH είχε οριστεί σε Chroma (Χρώμα)
– Όταν γινόταν προσαρμογή της καμπύλης τόνων με τη μετακίνηση του ρυθμιστικού μαύρου σημείου της ρύθμισης Levels & Curves (Επίπεδα και καμπύλες) σε ρύθμιση άλλη από το “0”

– Όταν γινόταν αποθήκευση ενός αρχείου ρυθμίσεων με το οποίο είχε αλλάξει η ρύθμιση Quick Adjust (Γρήγορη προσαρμογή) του Picture Control, η τιμή που αποθηκευόταν μόνο για τη ρύθμιση Quick Adjust (Γρήγορη προσαρμογή) ήταν “0”. Το πρόβλημα αυτό έχει αποκατασταθεί.

– Κατά την επεξεργασία εικόνων RAW που είχαν ληφθεί με φωτογραφικές μηχανές που υποστηρίζουν την επιλογή Better Quality 2013 (Καλύτερη ποιότητα 2013) στη λειτουργία Noise Reduction (Αποθορυβοποίηση) της παλέτας Edit (Επεξεργασία), εάν στην επιλογή Luminance (Φωτεινότητα)οριζόταν για μία φορά η ρύθμιση Intensity (Ένταση) στο “0”, δεν γίνονταν πλέον οι επόμενες αλλαγές στη ρύθμιση Intensity (Ένταση). Το πρόβλημα αυτό έχει αποκατασταθεί.

– Όταν το ρυθμιστικό εξόδου μετακινούνταν σε κάποια ρύθμιση άλλη από το “0” ενώ στην επιλογή LCH της παλέτας επεξεργασίας είχε οριστεί η επιλογή Chroma (Χρώμα), δεν ήταν δυνατή η προσθήκη σημείων αγκύρωσης στην καμπύλη χρώματος στις επιθυμητές θέσεις. Το πρόβλημα αυτό έχει αποκατασταθεί.

– Κατά τη λήψη πολλών φωτογραφιών με την καμπύλη User Custom Curve (Καμπύλη προσαρμοσμένη από το χρήστη) να έχει τροποποιηθεί με χρήση φωτογραφικής μηχανής που δεν υποστηρίζει τα εφαρμοσμένα στοιχεία Picture Control, οι αλλαγές που γίνονταν στην καμπύλη User Custom Curve (Καμπύλη προσαρμοσμένη από το χρήστη), δεν γίνονταν στις φωτογραφίες που λαμβάνονταν μετά την αλλαγή της καμπύλης User Custom Curve (Καμπύλη προσαρμοσμένη από το χρήστη). Το πρόβλημα αυτό έχει αποκατασταθεί.

Πρόσθετες τροποποιήσεις στην έκδοση Windows

– Κατά την εκκίνηση του Capture NX-D σε σύστημα με μια οθόνη μετά από τη χρήση του σε ένα σύστημα με πολλές οθόνες, εμφανιζόταν ένα σφάλμα και δεν ήταν δυνατή η εκκίνηση της εφαρμογής. Το πρόβλημα αυτό έχει αποκατασταθεί.
– Έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα εξαιτίας του οποίου ορισμένες φορές το Capture NX-D έπαυε να λειτουργεί εάν γινόταν λειτουργίες μέσω πληκτρολογίου στην παλέτα επεξεργασίας.

Πρόσθετες τροποποιήσεις στην έκδοση Macintosh

– Όταν χρησιμοποιούταν η συντόμευση πληκτρολογίου (SHIFT + 0) για τη διαγραφή αξιολογήσεων, γινόταν διαγραφή των ετικετών και όχι των αξιολογήσεων. Το πρόβλημα αυτό έχει αποκατασταθεί.

Θα βρείτε την νέα έκδοση του Nikon Capture NX-D εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!