Nikon Coolpix P900 με 83x zoom, μία ιδανική compact μηχανή για άγρια ζωή και sports


Nikon Coolpix P900 με 83x zoom, μία ιδανική compact μηχανή για άγρια ζωή και sports

Η Nikon Coolpix P900 είναι “χτισμένη” γύρω από ένα αισθητήρα 16 megapixels, τεχνολογίας CMOS και μεγέθους 1/2.3″ και ο φακός της έχει μέγιστο διάφραγμα f/2.8 στα 24mm και f/6.5 στα 2000mm. Φυσικά με τόσο τεράστιο zoom η νέα superzoom της ιαπωνικής εταιρείας δεν θα μπορούσε παρά να έχει οπτικό σταθεροποιητή.

Η μέγιστη ταχύτητα συνεχών λήψεων “πιάνει” τα 7 καρέ το δευτερόλεπτο και το ISO ανεβαίνει μέχρι τα 6400, ενώ καταγράφει video Full HD. Εκτός της πτυσσόμενης οθόνης 3″ η Nikon P900 έχει και ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο (EVF). Επιπλέον διαθέτει ενσωματωμένο WiFi και NFC για σύνδεση σε έξυπνες συσκευές αλλά και GPS για την καταγραφή των τοποθεσιών που γίνονται οι λήψεις.

Η Nikon Coolpix P900 αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον Απρίλιο στην τιμή των 600 δολαρίων.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ανακοίνωσης της νέας Nikon Coolpix P900.

Αθήνα, Ελλάδα, 2 Μαρτίου 2015 Οι ενθουσιώδεις φωτογράφοι της άγριας φύσης και του νυχτερινού ουρανού θα λατρέψουν την νέα Nikon COOLPIX P900 που ανακοινώνεται σήμερα και διαθέτει εξαιρετικό οπτικό zoom 83x με δυνατότητα αποτύπωσης λεπτομερειών που είναι αδύνατο να διακριθούν με γυμνό οφθαλμό.

Το εντυπωσιακό, εξαιρετικά ισχυρό οπτικό zoom καλύπτει από 24 έως 2.000 mm και μπορεί να επεκταθεί στα 4.000 mm χάρη στο Dynamic Fine Zoom¹, φέρνοντας το φυσικό κόσμο ακόμα πιο κοντά σας και καταγράφοντάς τον με εξαιρετική λεπτομέρεια σε φωτογραφίες και σε video Full HD. Ο φωτεινός φακός μεγάλου διαμετρήματος f/2,8–f/6,5 μπορεί να αποδίδει κρυστάλλινη διαύγεια εικόνων σε υψηλή ανάλυση ακόμα και σε πλήρη σμίκρυνση του τηλεφακού στα 2.000 mm (ισοδύναμο με φορμά 35 mm).

Ο χρόνος αντίδρασης είναι ταχύς με AF υψηλής ταχύτητας και μειωμένη υστέρηση χρόνου λήψης. Επιπλέον η φωτογράφιση μακρινών θεμάτων με τη μηχανή στο χέρι είναι εξαιρετικά σταθερή, χάρη στο προηγμένο οπτικό VR (απόσβεση κραδασμών) διπλής ανίχνευσης με την εξαιρετικά αποτελεσματική απόσβεση θαμπώματος, ισοδύναμη με λήψεις σε ταχύτητες κλείστρου κατά 5 στοπ υψηλότερες². Η συγκεκριμένη προηγμένη λειτουργία VR αυξάνει την απορρόφηση των κραδασμών ανιχνεύοντας την κίνηση ταυτόχρονα και από το φακό (αισθητήρας γωνιακής ταχύτητας) και από τον αισθητήρα εικόνας (πληροφορίες ταχύτητας κίνησης), υπολογίζοντας έτσι με μεγαλύτερη ακρίβεια τον όγκο θαμπώματος που αποτυπώνεται στην εικόνα και επιτυγχάνοντας ιδιαίτερα βελτιωμένη απόδοση απόσβεσης κραδασμών.

Απολαύστε την άνεση της ευέλικτης σύνθεσης των γρήγορα κινούμενων θεμάτων χάρη στην πτυσσόμενη οθόνη LCD (RGBW) 7,5 cm/3 in, 921k-dot και το ενσωματωμένο ηλεκτρονικό σκόπευτρο που καθιστούν εύκολη την εναλλαγή των φωτογραφικών στυλ, επειδή ο οπτικός αισθητήρας σταματά αυτόματα τη λειτουργία λήψεων μέσω οθόνης όταν το μάτι σας πλησιάζει το σκόπευτρο.

Οι τοποθεσίες φωτογράφισης μπορούν να παρακολουθούνται με εξαιρετική ακρίβεια, καθώς το ενσωματωμένο διεθνές δορυφορικό σύστημα GPS/GLONASS/QZSS προσφέρει γρήγορη και λεπτομερή πληροφόρηση, όπου κι αν ταξιδεύετε ανά τον κόσμο.

Η κοινοποίηση εξαιρετικών φωτογραφιών είναι άμεση, χάρη στην ενσωματωμένη υποστήριξη Wi-Fi®³ και NFC⁴, και εύκολη γιατί απλά πατάτε το κουμπί Wi-Fi®³ ή ακουμπάτε τη φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα NFC⁴ σε μια έξυπνη συσκευή⁴.

Η Ines Bernardes, Διευθύντρια Προϊόντων για τις COOLPIX στην Nikon Europe, παρουσιάζοντας σήμερα την εξαιρετική απόδοση της COOLPIX P900 δήλωσε:

«Η COOLPIX P900 δημιουργεί ένα εντελώς νέο επίπεδο απόδοσης στη σειρά των compact φωτογραφικών μηχανών μας: περισσότερες λεπτομέρειες, εξαιρετικά ισχυρό zoom, ενισχυμένη σταθερότητα, ευέλικτη σύνθεση και εντυπωσιακή λειτουργία Video χρονικής υστέρησης. Με οπτικό zoom έως 2.000 mm² και -ακόμα περισσότερο- το Dynamic Fine Zoom έως 4.000 mm¹, φέρνει τα απομακρυσμένα θέματα σε απόσταση αναπνοής. Με απόκριση υψηλής ταχύτητας, αυτές οι φωτογραφικές μηχανές δεν θα χάσουν στιγμή δράσης κατά τη λήψη γρήγορα κινούμενων θεμάτων. Το Οπτικό VR (απόσβεση κραδασμών) διπλής ανίχνευσης 5 στοπ προσφέρει την απαραίτητη σταθερότητα για να επιτύχετε εξαιρετικά καθαρές λεπτομέρειες ακόμα και σε υπερτηλεφωτογραφικές λήψεις στο χέρι».

Η δεξιοτεχνία των εξαιρετικών λεπτομερειών
Αποτυπώστε επίπεδα λεπτομέρειας που ποτέ δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε χάρη στο οπτικό zoom 83x, με δυνατότητα επέκτασης στο Dynamic Fine Zoom¹ 166x, και το γρήγορο χρόνο απόκρισης που προσφέρει η ταχύτατη AF και η μειωμένη υστέρηση χρόνου λήψης. Αποτυπώστε τα γρήγορα κινούμενα θέματα στην άγρια φύση, χάρη στο κουμπί zoom άμεσης επαναφοράς, δίπλα στο χειριστήριο zoom, το οποίο σας βοηθάει να ξαναφωτογραφίσετε το θέμα επαναφέροντας αμέσως τη ρύθμιση στην ευρυγώνια εστίαση. Η ευέλικτη σύνθεση που επιτυγχάνεται χάρη στη μεγάλη πτυσσόμενη οθόνη 7,5 cm/3 in –και το ενσωματωμένο ηλεκτρονικό σκόπευτρο– σάς βοηθάει να προσαρμόζεστε σε απαιτητικές φωτογραφικές καταστάσεις, ενώ η ομαλή λήψη φωτογραφιών και video Full HD (1080/60p) με τη μηχανή στο χέρι είναι εγγυημένη χάρη στο Οπτικό VR (απόσβεση κραδασμών) διπλής ανίχνευσης 5 στοπ που αντισταθμίζει τις συνέπειες από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής ακόμα και κατά την απόλυτα υπερτηλεφωτογραφική λήψη. Τα video Full HD εγγράφονται με κατευθυντικό ήχο υψηλής ποιότητας, καθώς το μικρόφωνο zoom αλλάζει κατεύθυνση για να αντιστοιχεί στη λειτουργία του zoom που χρησιμοποιείτε.

Καταγραφή τοποθεσιών, κοινοποίηση φωτογραφιών στη στιγμή
Όλα τα απαραίτητα δεδομένα που χρειάζεστε για να καταγράψετε τις τοποθεσίες λήψεων προσφέρονται αμέσως και με ακρίβεια μέσω της ενσωματωμένης υποστήριξης GPS/GLONASS/QZSS, σε όποια γωνιά του πλανήτη και αν βρίσκεστε. Οι φωτογραφίες μπορούν να κοινοποιούνται στη στιγμή ακόμα κι ενώ ταξιδεύετε, κι αυτό χάρη στην ενσωματωμένη υποστήριξη Wi-Fi®³ και NFC⁴, που διευκολύνουν την επαφή σας με τους φίλους στα κοινωνικά δίκτυα. Χρησιμοποιήστε απλά το κουμπί Wi-Fi®³ ή ακουμπήστε τη φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα NFC⁴ σε μια έξυπνη συσκευή⁴.

Σύνοψη βασικών λειτουργιών
– Πανίσχυρο zoom: αποτυπώστε λεπτομέρειες που δεν είναι ορατές με γυμνό οφθαλμό με φακό zoom 83x NIKKOR που διαθέτει δυνατότητα επέκτασης σε Dynamic Fine Zoom¹ 166x.
– Οπτικό VR (απόσβεση κραδασμών) διπλής ανίχνευσης 5 στοπ: η φωτογράφιση με τηλεφακό και τη μηχανή στο χέρι είναι σταθερή καθώς το VR ανιχνεύει την κίνηση, βελτιώνοντας την απορρόφηση των κραδασμών.
– Αισθητήρας εικόνας CMOS 16MP με οπίσθιο φωτισμό: Είναι πολύ εύκολο να επιτύχετε καθαρές φωτογραφίες με πλούσιες λεπτομέρειες ακόμα και τη νύχτα, επιτυγχάνοντας εξαιρετική απόδοση.
– Υποστήριξη GPS/GLONASS/QZSS με σημεία ενδιαφέροντος: αποκτήστε γρήγορες και λεπτομερείς πληροφορίες τοποθεσίας χάρη στα διεθνή δορυφορικά συστήματα GPS/GLONASS/QZSS που καταγράφουν τη διαδρομή σας.
– Υποστήριξη ενσωματωμένου Wi-Fi® και NFC: κοινοποιήστε τις φωτογραφίες σας πατώντας απλά το κουμπί Wi-Fi®³ ή ακουμπώντας τη φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα NFC⁴ σε μια έξυπνη συσκευή⁴.
– Εξελιγμένη απόκριση υψηλής ταχύτητας: δεν θα χάσετε ποτέ ούτε μία καθοριστική στιγμή, χάρη στην πιο γρήγορη AF και τη μειωμένη υστέρηση χρόνου λήψης (περίπου 0,12 δευτ. σε ευρυγώνια λήψη).
– Μεγάλη πτυσσόμενη οθόνη LCD: εξερευνήστε τις ευέλικτες επιλογές καδραρίσματος που σας προσφέρει η καθαρή έγχρωμη πτυσσόμενη οθόνη (RGBW) 7,5 cm/3 in, περίπου 921k-dot.
– Video Full HD: τραβήξτε εξαιρετικά σταθερά video HD (1080/60p) με το πάτημα ενός κουμπιού και με ήχο υψηλής ποιότητας καθώς η φορά του μικροφώνου αλλάζει όσο μεγεθύνετε.
– Video χρονικής υστέρησης: επιλέξτε μια σκηνή λήψης και, από τις φωτογραφίες που αποτυπώνονται με περιοδικό χρονοδιακόπτη, θα δημιουργηθεί ένα video χρονικής υστέρησης 10 δευτερολέπτων.
– Μικρόφωνο zoom: τα video Full HD εγγράφονται με κατευθυντικό ήχο υψηλής ποιότητας, καθώς το μικρόφωνο zoom αλλάζει κατεύθυνση για να αντιστοιχεί στη λειτουργία του zoom που χρησιμοποιείτε.
– Γυάλινο στοιχείο Super ED: ο φακός με το εξαιρετικά ισχυρό zoom παραμένει μικρός σε μέγεθος και προσφέρει χαρακτηριστικά με ανώτερη χρωματική εκτροπή.
– Λειτουργίες «Φεγγάρι» και «Παρακολούθηση πουλιών»: θέματα, όπως το φεγγάρι και τα πουλιά, μπορούν να φωτογραφηθούν εύκολα χάρη στον Αυτόματο επιλογέα σκηνής με την απλή εστίαση και τις ρυθμίσεις του.
– Ευρεία οπτική γωνία: η φωτογράφιση από ασυνήθιστες οπτικές γωνίες αλλάζει διάσταση χάρη στην ευρυγώνια οθόνη LCD. Φωτογραφίστε από μεγάλες ή μικρές γωνίες.
– Κουμπί λειτουργίας (Fn) με δυνατότητα προσαρμογής: εκχωρήστε τις συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες στο κουμπί Fn, ώστε οι ρυθμίσεις να μπορούν να αλλάζουν γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού.
– Eπιλογέας λειτουργιών: η πρόσβαση σε βασικές ρυθμίσεις, όπως στη χειροκίνητη λειτουργία έκθεσης (P/S/A/M), είναι πια πολύ εύκολη χάρη στον επιλογέα λειτουργιών εύκολης χρήσης με το ένα χέρι.
– AF εύρεσης στόχου: απολαμβάνετε πάντα ευκρινείς λήψεις καθώς η λειτουργία AF εύρεσης στόχου εντοπίζει γρήγορα και με ακρίβεια το θέμα σας και εστιάζει αυτόματα σε αυτό.
– COOLPIX Picture Control: αλλάξτε την όψη των φωτογραφιών σας εύκολα χάρη στις επιλογές του Picture Control, όπως το «Ζωντανό», που αφορά τις έγχρωμες φωτογραφίες, ή το «Μονόχρωμο».
– Ενσωματωμένο ηλεκτρονικό σκόπευτρο: ο οπτικός αισθητήρας σταματά αυτόματα την εμφάνιση της λήψης στην οθόνη μόλις πλησιάσουν τα μάτια σας το σκόπευτρο.
– Κουμπί zoom άμεσης επαναφοράς: επαναλάβετε τη λήψη σας γρήγορα χρησιμοποιώντας το κουμπί που βρίσκεται δίπλα στο χειριστήριο zoom και το οποίο σας επαναφέρει αμέσως στην ευρυγώνια εστίαση.
– Πλευρικό χειριστήριο zoom: δημιουργήστε καθαρές φωτογραφίες με το πλευρικό χειριστήριο zoom που σας επιτρέπει να χειρίζεστε το zoom με το αριστερό σας χέρι, αποτρέποντας το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής.
– Μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας: παρατείνετε το χρόνο των λήψεών σας χάρη στο βελτιωμένο σχεδιασμό της μπαταρίας με εξοικονόμηση ενέργειας που προσφέρει αυξημένο χώρο για φωτογραφίες και video Full HD.
– Αντιστάθμιση φλας: αποκτήστε τέλεια ισορροπημένες εκθέσεις με αντιστάθμιση φλας (-2 έως +2 EV) βοηθώντας να εξισορροπήσετε το επίπεδο του φλας σε ένα θέμα.
– 19 Λειτουργίες σκηνής: η φωτογραφική μηχανή μπορεί να σας προτείνει τις ρυθμίσεις που ταιριάζουν καλύτερα στις δικές σας συνθήκες λήψης. Απλά επιλέξτε τη σκηνή που ανταποκρίνεται καλύτερα στο θέμα σας.
– EXPEED C2: Το ισχυρό σύστημα επεξεργασίας εικόνας της Nikon εξασφαλίζει μοναδική ποιότητα εικόνας, γρήγορη λειτουργία και απόδοση υψηλής ευαισθησίας.
– NIKON IMAGE SPACE: απολαύστε δωρεάν χώρο online αποθήκευσης στο cloud 20 GB χάρη στην τοποθεσία αποθήκευσης και κοινής χρήσης φωτογραφιών της Nikon στη διεύθυνση www.nikonimagespace.com.

¹ Η μεγιστοποίηση του Dynamic Fine Zoom υπολογίζεται από τη μέγιστη ευρυγώνια θέση του οπτικού zoom.
² Με βάση τα πρότυπα CIPA, μέτρηση στα 350 mm περίπου (ισοδύναμο με φορμά 35 mm).
³ Απαιτείται εγκατάσταση της εφαρμογής «Wireless Mobile Utility» της Nikon (συμβατή με iOS και Android™) στην έξυπνη συσκευή.
⁴ Η δυνατότητα Near Field Communication (NFC) λειτουργεί με συμβατά smartphone και tablet Android™ (Android 4.0 ή μεταγενέστερο). Πριν από τη χρήση απαιτείται εγκατάσταση της εφαρμογής «Wireless Mobile Utility» της Nikon και ρύθμιση της μεταφοράς εικόνας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος μηχανής Bridge/Superzoom (Compact)
Αισθητήρας-Επεξεργαστής
Τεχνολογία αισθητήρα CMOS
Μέγεθος αισθητήρα 1/2.3 type (6.17 x 4.55 mm)
Ανάλυση αισθητήρα 4608 x 3456 (16 megapixels)
Επεξεργαστής EXPEED C2
ISO 100-6400
Μέγιστη ταχύτητα λήψεων 7 καρέ το δευτερόλεπτο
Μέγιστη ταχύτητα κλείστρου 1/4000
Manual ρυθμίσεις Ναι (P/S/A/M)
Υποστήριξη RAW Όχι
Σταθεροποιητής Ναι, οπτικός VR, πέντε αξόνων
Φακός
Εστιακό μήκος 24-2000mm
Οπτικό zoom 83x
Μέγιστο διάφραγμα f/2.8-f/6.5
Οφθαλμοσκόπιο-Οθόνη
Οφθαλμοσκόπιο Ναι, ηλεκτρονικό
Ανάλυση Οφθαλμοσκοπίου 921.000 dots
Κάλυψη Κάδρου Οφθαλμοσκοπίου 100%
Μέγεθος οθόνης 3″
Οθόνη αφής Όχι
Δυνατότητα αλλαγής θέσης της οθόνης Ναι
Ανάλυση οθόνης 921.000 dots
Flash
Τύπος Flash Ενσωματωμένο
Εμβέλεια Flash 11.5 μέτρα
Λήψη video
Format αρχείου H.264/MPEG-4 AVC
Ανάλυση 1920 x 1080 (60p, 50p, 30p, 25p), 1280 x 720 (60p, 50p, 30p, 25p) 640 x 480 (30p, 25p)
Μικρόφωνο Stereo
Ηχείο Mono
Συνδεσιμότητα
USB USB 2
HDMI Ναι
WiFi Ναι
NFC Ναι
GPS Ναι
Άλλα στοιχεία
Τύπος κάρτας μνήμης SD/SDHC/SDXC
Τύπος μπαταρίας Λιθίου, EN-EL23
Αυτονομία μπαταρίας 360
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 899 γραμμάρια
Διαστάσεις (ΠxYxB) 13.95 x 10.32 x 13.74 εκατοστά

Nikon Coolpix P900-2

Nikon Coolpix P900-1

Nikon Coolpix P900-4

Nikon Coolpix P900-3

Nikon Coolpix P900-5

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Nikon.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Μου φαίνεται λίγο υπερβολή, να προβάλλεται το συγκεκριμένο μοντέλο ως ιδανικό για φωτογράφιση άγριας ζωής και σπορ, αναμφίβολα διαθέτει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά για “γκατζετάκηδες”, αλλά μέχρις εκεί… (π.χ. έστω και μειωμένη υστέρηση χρόνου λήψης* και σπορ δεν ταιριάζουν)
    Επίσης διατηρώ σοβαρές αμφιβολίες ότι οι λήψεις με τον σέρφερ έχουν γίνει με την συγκεκριμένη κάμερα.
    Αν είναι έτσι τα πράγματα, όσοι φωτογράφοι διαθέτουν πανάκριβους φακούς 500 – 800 mm ίσα-ίσα προλαβαίνουν να τους πουλήσουν…

    • #
      1

      το ιδανικό καθορίζεται από για τι χρήση θέλει κάποιος τις φωτογραφίες…για ένα ερασιτέχνη που απλά θέλει εικόνες για τους δικούς του λόγους (όπως από ένα motogp ή ένα λιοντάρι σε ένα σαφάρι) και όχι για πώληση σε περιοδικά είναι πράγματι μία ιδανική λύση..για ένα επαγγελματία φωτογράφο που ζει από φωτογραφίες άγριας ζωής προφανώς δεν είναι…

      η χρήση κάθε μηχανής καθορίζεται από τα τεχνικά της χαρακτηριστικά και τα τεχνικά της μηχανής αυτής είναι για φωτογραφίσεις σπορ, άγριας ζωής και θεμάτων που θέλουμε zoom…

      όσο για το αν οι λήψεις έχουν γίνει με την συγκεκριμένη κάμερα, δεν νομίζω η Nikon ή οποιαδήποτε εταιρεία να έχει ανάγκη να διακινδυνεύσει το όνομα της για μία μηχανή σε αυτό το επίπεδο (αλλά και για καμία μηχανή ή φακό)…προφανώς και είναι από την συγκεκριμένη μηχανή, γιατί αν ακολουθήσουμε αυτή την λογική όλες οι φωτογραφίες που μας δείχνουν οι εταιρείες για να προωθήσουν τις μηχανές τους έχουν γίνει με άλλες μηχανές.
      δεδομένου του ότι η εικόνα έχει γίνει σε ντάλα ήλιο η εικόνα δεν είναι αδύνατο να γίνει…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!