Φωτογράφος κινείται εναντίον της Nikon για παραπλανητική διαφήμιση της Nikon D500;


Φωτογράφος κινείται εναντίον της Nikon για παραπλανητική διαφήμιση της Nikon D500;

Η νέα Nikon D500 είναι σαφέστατα μία πολύ εξελιγμένη μηχανή, με την απαραίτητη πλέον ασύρματη σύνδεση με έξυπνες συσκευές.

Σύμφωνα με γερμανική φωτογραφική ιστοσελίδα ένας χρήστης της Nikon D500 αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά της Nikon, σχετικά με τα αναγραφόμενα χαρακτηριστικά της ιαπωνικής εταιρείας που αναφέρονται στη μηχανή.

Ο Andreas V φαίνεται να είναι θυμωμένος από το γεγονός ότι η μηχανή δεν συνδέεται άμεσα μέσω WiFi με έξυπνες συσκευές, αλλά χρειάζεται συμβατά smartphone με bluetooth, τα οποία πρέπει να έχουν εγκατεστημένη την ειδική εφαρμογή Nikon Snapbridge, η οποία επιτρέπει σε μία μηχανή να συνδέεται σε smartphones και tablets μέσω bluetooth.

Επιπλέον ένα άλλο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι η εφαρμογή Nikon Snapbridge είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για Android και όχι για iOS, παρόλο που στο κουτί της μηχανής αναφέρεται ότι υπάρχει συμβατότητα με συσκευές της Apple.

nikon-d500

Ο χρήστης καλεί μέσω της νομικής οδού τη Nikon να σταματήσει τη χρήση του όρου ενσωματωμένο WiFi, καθώς θεωρεί ότι η σύνδεση με άλλες συσκευές μέσω WiFi θα έπρεπε να είναι άμεση, όπως στη περίπτωση της Nikon D750.

Στη περίπτωση της Nikon D500 για να υπάρξει άμεση σύνδεση της μηχανής με έξυπνες συσκευές μέσω WiFi είναι αναγκαία η αγορά του έξτρα αντάπτορα Nikon WT-7.

Ποια είναι η γνώμη σας; Υπερβολική ή δικαιολογημένη αντίδραση του συγκεκριμένου φωτογράφου;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

DSLRs Nikon Nikon D500 Nikon DSLRs

Πηγή:

Dpreview
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Έπρεπε να το κάνει κάθε φωτογράφος

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δημήτρης Σιαμαντούρας | 17 Ιουνίου 2016 στις 19:50

    Υπερβολικός

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!