Αεροπλάνο κάνει βουτιά 4.400 ποδιών εξαιτίας μίας Nikon D5300


Αεροπλάνο κάνει βουτιά 4.400 ποδιών εξαιτίας μίας Nikon D5300

Ένα πολύ περίεργο περιστατικό συνέβει τον Φεβρουάριο του 2014 στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε μία στρατιωτική πτήση που μετέφερε 198 άτομα.

Το αεροπλάνο βούτηξε για 4.400 πόδια ή 1.35 χιλιόμετρα προς το έδαφος, όταν η Nikon D5300 του πιλότου φράκαρε στα χειριστήρια και η κίνηση του πιλότου να φέρει το κάθισμα του πιο μπροστά είχε ως αποτέλεσμα να πιέσει ένα μοχλό και να φέρει το αεροπλάνο σε κάθοδο με ταχύτητα 80 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Ευτυχώς ο πιλότος κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο, αλλά στο μεταξύ 32 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρώς.

Τώρα 9 στρατιωτικοί και ένα μέλος του πολιτικού προσωπικού μηνύουν το Υπουργείο Αμύνης του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω της τραυματικής αυτής εμπειρίας.

Σύμφωνα με την έρευνα ο πιλότος είχε τραβήξει συνολικά 77 φωτογραφίες πριν το συμβάν, με την τελευταία να είναι μόλις 95 δευτερόλεπτα πριν την βουτιά.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου είχε προειδοποιήσει το Φεβρουάριο του 2011 τους πιλότους να προσέχουν που βάζουν τα προσωπικά τους αντικείμενα ώστε να μην φρακάρουν στα χειριστήρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Dpreview
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

3 σχόλια

  • #
    1

    Το διάβασα και αλλού και μου κάνει λίγο στο “η άχρηστη πληροφορία της ημέρας”. Προφανώς δεν φταίει η Nikon ως μηχανή αλλά ως απλό αντικείμενο που ήταν σε λάθος θέση. Θα παραθέσω κάτι που άκουσα σε μια ορκωμοσία κάποτε ,δεν θυμάμαι σε ποιον ξένο ποιητή ανήκει αλλά μου άρεσε πολύ και ταιριάζει γάντι στην εποχή μας ( την ρήση την άκουσα αρχές του 90 )
    “Μέσα στην πολύ πληροφορία χάσαμε τη γνώση και μέσα στην πολύ γνώση χάσαμε την σοφία”
    Αυτά…

  • #
    1

    μονόδρομος δηλαδή η φάση, ή παραιτούμαι από πιλότος* ή δεν αγοράζω Nikon φωτογραφική**!!! :p

    *δεν είμαι πιλότος
    ** έχω Nikon

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!