Ανακοινώθηκε η Nikon D5500, η πρώτη DSLR της ιαπωνικής εταιρείας με οθόνη αφής 3.2″


Ανακοινώθηκε η Nikon D5500, η πρώτη DSLR της ιαπωνικής εταιρείας με οθόνη αφής 3.2″

Η Nikon D5500 έχει ανάλυση 24.2 megapixels (το OLPF φίλτρο μπροστά από τον CMOS, DX, αισθητήρα έχει αφαιρεθεί) και καταγράφει Full HD video στα 50 και 60p. Το ISO της ρυθμίζεται από 100 ως 25.600 και η μέγιστη ταχύτητα συνεχών λήψεων πιάνει τα 5 καρέ το δευτερόλεπτο. Επιπλέον τo σύστημα εστίασης προσφέρει 39 σημεία σε σταυροειδή διάταξη.
Η νέα DSLR της Nikon διαθέτει οθόνη αφής 3.2″, ανάλυσης 1.037.000 dots, η οποία είναι πτυσσόμενη και έχει οπτική γωνία 170 μοιρών. Ακόμα είναι εξοπλισμένη με ενσωματωμένο WiFi για σύνδεση με smartphones και tablets, ενώ λειτουργεί με μπαταρία λιθίου (EN-EL14a) και δέχεται κάρτες μνήμης SD.

H Nikon D5500 έχει διαστάσεις 124 x 97 x 70 χιλιοστά και βάρος 470 γραμμάρια. Θα διατίθεται σε μαύρο ή κόκκινο χρώμα με τιμή στα 900 δολάρια για το σώμα, στα 1.000 δολάρια σε κιτ με τον φακό AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR II και στα 1200 δολάρια σε κιτ με τον φακό AF-S DX NIKKOR 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR. Αναμένουμε να είναι διαθέσιμη τον Φεβρουάριο.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ανακοίνωσης.

Αναδείξτε τον κόσμο σας με την Nikon D5500 – Η πρώτη DSLR με φορμά DX και πτυσσόμενη οθόνη αφής.

Άμστερνταμ, Ολλανδία, 6 Ιανουαρίου 2015 Η Nikon ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία της D5500, της πρώτης φωτογραφικής μηχανής με φορμά DX και πτυσσόμενη οθόνη αφής. Ελαφριά και ισχυρή, αυτή η D-SLR σάς απελευθερώνει από κάθε περιορισμό χάρη στη μοναδική δυνατότητα φορητότητάς της, και σας επιτρέπει να αποτυπώνετε τις καλύτερές σας εικόνες.

Από γρήγορα κινούμενα θέματα μέχρι δύσκολες συνθήκες χαμηλού φωτισμού, και από εκτυπώσεις μεγάλου μεγέθους μέχρι μεγαλοπρεπή video, η D5500 είναι ιδανική για δημιουργικά πνεύματα με μεγαλόπνοα σχέδια για τη φωτογραφία. Ο μεγάλος αισθητήρας εικόνας με φορμά DX και εύρος ISO 100–25600 της φωτογραφικής μηχανής εγγυώνται αποτύπωση ευκρινών, καθαρών εικόνων με μεγαλύτερη συχνότητα από κάθε άλλη φορά. Σε συνδυασμό με την ισχύ ενός συμβατού φακού NIKKOR, απολαμβάνετε εικόνες όπου η ευκρίνεια κυριαρχεί. Ακόμα και κατά την εκτύπωση σε μεγάλο μέγεθος ή την προβολή σε μεγάλη οθόνη, οι φωτογραφίες και τα video που έχετε τραβήξει εξακολουθούν να αντικατοπτρίζουν τη δική σας οπτική του κόσμου με κορυφαία ευκρίνεια.

Με αξιοσημείωτα μικρότερο βάρος και μέγεθος από την προκάτοχό της, η D5500 διαθέτει νέα μονοκόμματη σχεδίαση και βαθιά λαβή σαν να έχει φτιαχτεί για τα δάχτυλά σας και μόνο. Η πτυσσόμενη οθόνη αφής σάς επιτρέπει να ελέγχετε τη φωτογραφική μηχανή με την ίδια ευκολία που χειρίζεστε ένα smartphone, ενώ με την ενσωματωμένη δυνατότητα Wi-Fi μπορείτε εύκολα να μοιράζεστε τις υψηλής ποιότητας φωτογραφίες σας μέσω μιας έξυπνης συσκευής.¹ Απόδοση, φορητότητα, άνεση: με την D5500 μπορείτε να προσεγγίσετε την τελειότητα.

Η Marina Gurevich, Product Manager, Consumer D-SLR, της Nikon Europe, δήλωσε: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη για τις δυνατότητες χρήσης της D5500. Από την εμφάνιση των smartphone και έκτοτε, έχουμε διαπιστώσει μια εκρηκτική εξέλιξη στον κλάδο της δημιουργικής φωτογραφίας και αυτή η D-SLR συνιστά μια μοναδική ευκαιρία για αυτούς τους χρήστες να αναπτύξουν περαιτέρω τις φωτογραφικές τους δεξιότητες. Εντυπωσιάζει ιδιαίτερα η νέα σχεδίαση και η εργονομία, ενώ η οθόνη αφής ανταποκρίνεται με μοναδική ταχύτητα: από την πρώτη στιγμή που θα ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τη φωτογραφική μηχανή αισθάνεστε μοναδική άνεση. Και το πιο σημαντικό είναι ότι χάρη στην ισχυρή τεχνολογία απεικόνισης της Nikon, μπορείτε να βασίζεστε στην D5500 για εξαιρετικά αποτελέσματα όταν τα έχετε πραγματικά ανάγκη».

Ποτέ οι λήψεις σας δεν ήταν τόσο εντυπωσιακές
Ξεχάστε τις θαμπές εικόνες και δημιουργήστε, χωρίς περιορισμούς, ζωηρές εικόνες με πλούσιες λεπτομέρειες που καθηλώνουν το μάτι. Όταν αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να τραβήξετε τη φωτογραφία που θέλετε, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η D5500 θα σας εξασφαλίσει πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα χάρη στα προηγμένα χαρακτηριστικά απόδοσης που διαθέτει. Ειδικά σχεδιασμένος χωρίς οπτικό χαμηλοπερατό φίλτρο (OLPF), ο αισθητήρας εικόνας της φωτογραφικής μηχανής αξιοποιεί κάθε σπιθαμή της ανάλυσης των 24,2 megapixel για καθαρές εικόνες με κορυφαία λεπτομέρεια, ειδικά όταν η λήψη γίνεται με φακό NIKKOR. Το εύρος ISO 100–25600 σάς ανοίγει τις πόρτες για λήψη πανέμορφων φωτογραφιών και video σε συνθήκες περιορισμένου φωτισμού και καταργεί κάθε χωροχρονικό όριο. Με το σύστημα αυτόματης εστίασης 39 σημείων της Nikon το οποίο αποτελείται από εννιά αισθητήρες διασταύρωσης (cross-type) στο κέντρο δεν χάνετε ποτέ την εστίαση στο θέμα όπου κι αν βρίσκεται αυτό μέσα στο κάδρο, ενώ με ταχύτητες συνεχών λήψεων έως και 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο, οι φευγαλέες κινήσεις ή εκφράσεις μπορούν να αποτυπωθούν ακριβώς τη σωστή στιγμή, ακόμα και όταν οι ρυθμοί της δράσης είναι γρήγοροι. Χάρη στον επεξεργαστή εικόνας EXPEED 4 της Nikon που εξασφαλίζει υψηλή ταχύτητα, προηγμένες δυνατότητες αποθορυβοποίησης και ομαλή εγγραφή video, μπορείτε να αποτυπώσετε με αυτοπεποίθηση αγαπημένες στιγμές που θέλετε να θυμάστε και, έπειτα, να εξερευνήσετε περαιτέρω δυνατότητες χρήσης των αποτελεσμάτων.

Ακολουθήστε τη διαίσθησή σας
Έλεγχος οθόνης αφής, μοναδική σχεδίαση πτυσσόμενης οθόνης αφής και ενσωματωμένο Wi-Fi: με την D5500 αισθάνεστε ελεύθεροι να εκφράσετε τις δημιουργικές σας ανησυχίες. Απλά, γυρίστε τη μεγάλη πτυσσόμενη οθόνη, ή τοποθετήστε την υπό κλίση ή περιστρέψτε την για να συνθέσετε πλάνα που αντανακλούν τη δική σας οπτική του κόσμου. Μετά απλά κτυπήστε ελαφρά πάνω στην οθόνη αφής για να εστιάσετε και να πραγματοποιήσετε τη λήψη, ή για να προσαρμόσετε διάφορες ρυθμίσεις, όπως το διάφραγμα, την τιμή ISO και την ταχύτητα του κλείστρου. Πραγματοποιήστε κύλιση μεταξύ των εικόνων με ένα απλό πέρασμα του δαχτύλου και προσεγγίστε ή απομακρυνθείτε από τη δράση με μια απλή κίνηση των δαχτύλων κατά την αναπαραγωγή. Βρείτε τις αγαπημένες σας λήψεις και μοιραστείτε τις μέσω της ενσωματωμένης λειτουργίας Wi-Fi¹: οι φωτογραφίες σας θα εντυπωσιάσουν χάρη στην κορυφαία ποιότητά τους. Κατά τη λήψη με σκόπευτρο, μπορείτε να αξιοποιήσετε ακόμα και τις επιλογές ελέγχου αφής της φωτογραφικής μηχανής χάρη στη λειτουργία Fn αφής που σας επιτρέπει να προσαρμόζετε γρήγορα βασικές ρυθμίσεις με το πέρασμα του δαχτύλου. Μπορείτε να εκχωρήσετε έως και οχτώ ρυθμίσεις στη λειτουργία Fn αφής, συμπεριλαμβανομένων των σημείων εστίασης, των λειτουργιών επιλογής περιοχής AF, του διαφράγματος και της ευαισθησίας ISO. Αξίζει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι η λειτουργία Wi-Fi επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο της φωτογραφικής μηχανής μέσα από τη συνδεδεμένη έξυπνη συσκευή: συνυπολογίζοντας την πτυσσόμενη οθόνη και την ποιότητα των εικόνων, οι selfie σας θα είναι εφάμιλλες με εντυπωσιακά αυτοπορτραίτα που σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή.

Δημιουργική ευελιξία
Η D5500 είναι ένα ισχυρό εργαλείο που σας επιτρέπει να υλοποιήσετε στο έπακρο τη δημιουργική σας έμπνευση. Όταν η περίσταση απαιτεί την εγγραφή video, η λειτουργία D-Movie εγγράφει ομαλά, εξαιρετικά λεπτομερή κλιπ video Full HD σε ταχύτητες καρέ έως 50p/60p. Προσφέροντας την κορυφαίας ποιότητας απόδοση και την καθαρή εστίαση που είναι τόσο σημαντικές για τα video, η φωτογραφική μηχανή ξεκινάει την εγγραφή με ένα απλό πάτημα του ειδικού κουμπιού εγγραφής video. Για την απόλυτη ακρίβεια κατά τη λήψη φωτογραφιών, τοποθετήστε το σκόπευτρο μπροστά από το μάτι σας και ακολουθήστε τα θέματά σας σε πραγματικό χρόνο, χωρίς καθυστερήσεις και περισπάσεις. Για να διευκολύνει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία λήψης, η D5500 εμφανίζει αυτόματα την εικόνα που μόλις τραβήξατε στην οθόνη LCD ακριβώς τη στιγμή που θα απομακρυνθεί το μάτι σας από το σκόπευτρο. Όταν θέλετε να κάνετε το τελικό φινίρισμα στη λήψη σας, το σύστημα Picture Control δεύτερης γενιάς της Nikon σάς μεταβιβάζει τον πλήρη έλεγχο της ευκρίνειας, της αντίθεσης, της φωτεινότητας, της απόχρωσης και του κορεσμού κατά τη λήψη φωτογραφιών και video. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ εφτά λειτουργιών συμπεριλαμβανομένης της νέας ρύθμισης «Ισοβαρές» που διατηρεί όλες τις λεπτομέρειες καθώς και πλούσιες πληροφορίες τόνων τόσο στα τονισμένα σημεία όσο και στις σκιές. Αυτή η ρύθμιση είναι ιδανική εάν σκοπεύετε να επεξεργαστείτε τη φωτογραφία μετά τη λήψη.

Συμβατότητα με φακούς NIKKOR, φλας Speedlight και αξεσουάρ συστήματος
Η ποιότητα των φακών NIKKOR συνιστά ένα ακόμα βασικό ατού μιας Nikon D-SLR έναντι κάθε άλλου τύπου φωτογραφικής μηχανής, και η D5500 είναι συμβατή με όλη την γκάμα των φακών με φορμά DX. Από τους compact zoom, που είναι ιδανικοί για γενική χρήση ή ταξίδια, έως τους γρήγορους βασικούς φακούς, που επιτρέπουν τη δημιουργία όμορφου θαμπού φόντου (bokeh), και τους εξαιρετικά φορητούς τηλεφακούς, υπάρχει πάντα ένας φακός για κάθε περίσταση. Όποιον κι αν επιλέξετε, μπορείτε να απολαμβάνετε την ακρίβεια και την ευελιξία και να αξιοποιείτε πλήρως την ανάλυση των 24,2 megapixel της μηχανής: τραβήξτε φωτογραφίες με ζωντανά χρώματα και εντυπωσιακή αντίθεση ή να δοκιμάζετε τα κινηματογραφικά εφέ όταν τραβάτε video. Εκτός από τους φακούς, και τα φλας Speedlight της Nikon, όπως το SB-300, ανοίγουν νέους ορίζοντες στη δημιουργικότητα με την αξιοποίηση του φωτός, ενώ το SB-500 χαρίζει άμεσα φως LED υψηλής έντασης που είναι ιδανικό για εγγραφή video. Και όταν ο ήχος ενός video είναι εξίσου σημαντικός με την εικόνα, τα εξωτερικά στερεοφωνικά μικρόφωνα της Nikon σάς επιτρέπουν να πραγματοποιείτε εγγραφή πλάνων με καθαρό και ευκρινή ήχο.

Σύνοψη βασικών λειτουργιών
• Απίστευτη ποιότητα εικόνας: Αισθητήρας με φορμά DX 24,2 megapixel χωρίς OLPF
• Εξαιρετική απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού: ISO 100–25600
• Μεγάλη πτυσσόμενη οθόνη: 8,1 cm (3,2 in.) με ευρεία οπτική γωνία και υψηλή ανάλυση 1.037k-dot
• Οθόνη αφής εξαιρετικής απόκρισης: κτυπήστε ελαφρά την οθόνη αφής για να εστιάσετε, να πραγματοποιήσετε λήψη και για να προσαρμόσετε ρυθμίσεις όπως το διάφραγμα, η τιμή ISO και η ταχύτητα κλείστρου
• Λειτουργία Fn αφής: προσαρμόστε γρήγορα βασικές ρυθμίσεις με ένα πέρασμα του δακτύλου σας κατά τη λήψη μέσω του σκοπεύτρου.
• Ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi: μοιραστείτε εύκολα εντυπωσιακές φωτογραφίες μέσω ενός συμβατού smartphone ή tablet
• Εργονομική σχεδίαση: μονοκόμματη δομή και βαθιά λαβή. περίπου 124×97×70 mm, η φωτογραφική μηχανή ζυγίζει μόλις 420 g (χωρίς την μπαταρία και την κάρτα μνήμης)
• Σύστημα αυτόματης εστίασης 39 σημείων: με εννέα αισθητήρες σταυροειδούς διάταξης (cross-type) στο κέντρο
• Βελτιωμένη AF με ανίχνευση αντίθεσης: 20% μεγαλύτερη ταχύτητα από την D5300 κατά τη λήψη σε Ζωντανή προβολή
• Γρήγορος και ισχυρός μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 4
• Συνεχείς διαδοχικές λήψεις έως 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)
• Video Full HD: υποστηρίζεται ταχύτητα έως 1080/50/60p και απόδοση Full HD/60p
• Picture Control 2.0: ανεκτίμητα εργαλεία για λήψη φωτογραφιών και video όπως ακριβώς τα θέλετε. Περιλαμβάνει τη νέα ρύθμιση «Ισοβαρές» για μέγιστο δυναμικό εύρος
• Ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο: και συμβατότητα με το στερεοφωνικό μικρόφωνο ME-1 της Nikon
• Σκόπευτρο: κάλυψη κάδρου περίπου 95% με μεγέθυνση περίπου 0,82x
• 10 ειδικά εφέ για λήψη φωτογραφιών και video
• 16 λειτουργίες σκηνής
• Δημιουργικά εργαλεία: μενού επεξεργασίας, λειτουργίες bracketing, φωτογράφιση HDR, λήψη με περιοδικό χρονοδιακόπτη, έλεγχος βινιέτας
• Επεκτάσιμο σύστημα: συμβατότητα με την πλήρη γκάμα των φακών NIKKOR με φορμά DX και με συγκεκριμένα φλας Speedlight της Nikon
• Συμβατότητα με τα ασύρματα τηλεχειριστήρια WR-R10/WR-T10 ¹ Για να προετοιμάσετε την έξυπνη συσκευή σας ώστε να λαμβάνει φωτογραφίες, απλά κατεβάστε το δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα Wireless Mobile Utility. Το βοηθητικό πρόγραμμα Wireless Mobile Utility είναι συμβατό με έξυπνες συσκευές με iOS™ και Android™ και μπορεί να ληφθεί δωρεάν στην έξυπνη συσκευή σας από το Google Play™ και το Apple App Store™. Οι ονομασίες Android, Google, Google Play, YouTube και άλλες είναι εμπορικά σήματα της Google Inc.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος DSLR
Αισθητήρας-Επεξεργαστής
Τεχνολογία αισθητήρα CMOS
Μέγεθος αισθητήρα DX (23.5 x 15.6 χιλιοστά)
Ανάλυση αισθητήρα 6.000 x 4.000 (24.2 megapixels)
Επεξεργαστής Expeed 4
ISO 100-25.600
Μέγιστη ταχύτητα κλείστρου 1/4.000
Ταχύτητα λήψης 5 καρέ το δευτερόλεπτο
Manual ρυθμίσεις Ναι (P, A, S, M)
Υποστήριξη RAW Ναι
Σημεία εστίασης 39
Σταθεροποιητής Όχι
Οφθαλμοσκόπιο-Οθόνη
Οφθαλμοσκόπιο Ναι
Κάλυψη κάδρου 95%
Μεγέθυνση οφθαλμοσκοπίου 0.82x
Μέγεθος οθόνης 3.2″
Οθόνη αφής Ναι
Δυνατότητα αλλαγής θέσης της οθόνης Ναι
Ανάλυση οθόνης 1.037.000 dots
Flash
Τύπος Flash Ενσωματωμένο
Εμβέλεια Flash 12 μέτρα
Εξωτερικό flash Ναι μέσω hot-shoe
Λήψη video
Format αρχείου MPEG-4, H.264
Ανάλυση 1.920 x 1.080, 60p/50p/30p/25p/24p, 1.280 x 720, 60p/50p, 640 x 424, 30p/25p
Μικρόφωνο Stereo
Ηχείο Mono
Συνδεσιμότητα
USB USB 2.0
HDMI Ναι
WiFi Ναι
NFC Όχι
Άλλα στοιχεία
Τύπος κάρτας μνήμης SD/SDHC/SDXC (διπλή υποδοχή)
Τύπος μπαταρίας Λιθίου, EN-EL14a
Διάρκεια μπαταρίας 820(CIPA Rating)
GPS Όχι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος(με μπαταρία) 470 γραμ.
Διαστάσεις (ΠxΥxΒ) 124 x 97 x 70 χιλιοστά

nikon-d5500-3

nikon-d5500-2

nikon-d5500-1

nikon-d5500-4

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της Nikon.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!