Nikon D5500a Cooled, μία ειδικά τροποποιημένη μηχανή για αστροφωτογραφία


Nikon D5500a Cooled, μία ειδικά τροποποιημένη μηχανή για αστροφωτογραφία

H Ιταλική εταιρεία PrimaLuceLab πουλάει μία ειδική έκδοση της Nikon D5500, ειδικά για λήψεις αστροφωτογραφίας.

Η Nikon D5500a Cooled, όπως η εταιρεία ονομάζει την ειδικά τροποποιημένη αυτή μηχανή, έχει ένα ειδικό σύστημα με double Peltier cell, το οποίο αναλαμβάνει να διατηρεί τον αισθητήρα της μηχανής σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό σημαίνει ότι ο αισθητήρας δεν υπερθερμαίνεται και αποφεύγουμε τον ψηφιακό θόρυβο που δημιουργείται σε αντίθετη περίπτωση. Επιπλέον το ίδιο σύστημα αποτρέπει την υγρασία του αέρα από το να φτάνει στον αισθητήρα.

Στην Nikon D5500a Cooled το φίλτρο που κόβει τις υπέρυθρες ακτίνες έχει αντικατασταθεί από ένα φίλτρο που επιτρέπει και μεγαλύτερα μήκη κύματος του κόκκινου φάσματος να περάσουν στον αισθητήρα, όπως το H-alpha.

Στο πίσω μέρος του ειδικού προσαρμοσμένου συστήματος υπάρχει ένδειξη της θερμοκρασίας που υπάρχει και αυτής που θέλουμε να φτάσουμε αλλά και ένδειξη της σχετικής ταχύτητας του ανεμιστήρα. Φυσικά έχουμε και τα αντίστοιχα κουμπιά για την ρύθμιση θερμοκρασίας και υγρασίας, κουμπιά τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη ρύθμιση του κλείστρου(όπως την επιλογή των λήψεων που θέλουμε να κάνουμε και τον χρόνο έκθεσης).

Επιπλέον έχουμε έξτρα μπαταρία, η οποία τροφοδοτεί τόσο τη μηχανή όσο και το σύστημα που υπάρχει για να υπάρχει μεγάλη αυτονομία για τις λήψεις.

Η τιμή της Nikon D5500a Cooled είναι στα 2.190 ευρώ και μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Nikon D5500a

Nikon D5500a

Nikon D5500a

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Primalucelab
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!