Nikon D7200, ανακοινώθηκε η νέα DX DSLR της Nikon με βελτιωμένο ISO και Buffer


Nikon D7200, ανακοινώθηκε η νέα DX DSLR της Nikon με βελτιωμένο ISO και Buffer

Η Nikon ανακοίνωσε την νέα της ναυαρχίδα στις μη Full Frame DSLR μηχανές, Nikon D7200, με ανάλυση 24.2 megapixels (σε σχέση με τα 24.1 megapixels της Nikon D7100), και χωρίς OLPF φίλτρο.

H νέα Nikon D7200 έχει βελτιωμένο σύστημα αυτόματης εστίασης με 51 σημεία (ειδικά στην εστίαση σε χαμηλό φωτισμό), ενώ το εύρος του ISO αυξήθηκε στα 25.600 (από 12.800 που ήταν στην Nikon D7100). Η μέγιστη ταχύτητα συνεχών λήψεων παραμένει στα 6 καρέ το δευτερόλεπτο ενώ η μέγιστη ταχύτητα κλείστρου είναι 1/8000. Το buffer της αυξήθηκε και πλέον μπορεί να καταγράψει 100 εικόνες JPEG ή 27 εικόνες RAW.
Η Nikon D7200 καταγράφει Full HD video 1080/60p και διαθέτει υποδοχή για εξωτερικό μικρόφωνο και ακουστικά.

Στα λοιπά της τεχνικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι το ενσωματωμένο WiFi και NFC και το γεγονός ότι μπορεί να συνδεθεί ασύρματα με το νέο ασύρματο μικρόφωνο της εταιρείας Nikon ME-W1 (εμβέλεια 50 μέτρων).

Την Nikon D7200 αναμένουμε να είναι διαθέσιμη τον Απρίλιο στην τιμή των 1.200 δολαρίων για το σώμα και στα 1.700 δολάρια σε κιτ με τον Nikkor 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ανακοίνωσης.

Αθήνα, Ελλάδα, 2 Μαρτίου 2015 Σήμερα η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας D-SLR η οποία πρόκειται να αναδειχτεί σε κορυφαία φωτογραφική μηχανή στη σειρά με φορμά DX. Γρήγορη, ευέλικτη και με όλες τις δυνατότητες διασύνδεσης, η έξυπνη D7200 προσφέρει εξαιρετικές φωτογραφίες και διαπρέπει στη λήψη των video.

Χάρη στις πολλές λειτουργίες που κληρονόμησε από τα μοντέλα FX της Nikon, η D7200 έχει να προσφέρει πολλά στους ενθουσιώδεις φωτογράφους. Πρόκειται για μια φωτογραφική μηχανή που θα ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες κάθε φωτογράφου που θέλει να δημιουργεί εξαιρετικές φωτογραφίες με ένα ελαφρύ σύστημα D-SLR.

Για πρώτη φορά σε μια φωτογραφική μηχανή DX, η D7200 προσφέρει ακριβή εστίαση θεμάτων έως -3 EV, χάρη στο σύστημα αυτόματης εστίασης που υπάρχει και στις θρυλικές επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές της Nikon. Σε συνδυασμό με το μεγάλο εύρος του ISO και τις υψηλές ταχύτητες ριπής, μπορείτε να τραβάτε ευκρινείς φωτογραφίες στο σκοτάδι και να πετυχαίνετε καθαρά πλάνα σε νυχτερινές σκηνές video. Λειτουργίες που προσφέρουν φωτογραφίες με καταγραφή του ίχνους των φώτων του αντικειμένου (light-trail) και σταθερά video time-lapse διευρύνουν τις δημιουργικές επιλογές, όπως τις διευρύνει και η μεγάλη γκάμα των συμβατών φακών NIKKOR με φορμά DX και FX. Επίσης, η D7200 είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή Nikon D-SLR που υποστηρίζει τη δυνατότητα NFC (Near Field Communication). Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να επιλέξουν αν θα μεταφέρουν τις εντυπωσιακές φωτογραφίες τους σε μια έξυπνη συσκευή μέσω NFC ή της λειτουργίας Wi-Fi¹ που διαθέτει η φωτογραφική μηχανή. Όσον αφορά τα video, ο συνδυασμός των πολλών λειτουργιών και του μικρού βάρους του σώματος της φωτογραφικής μηχανής DX καθιστά την D7200 μια ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη προσθήκη σε οποιοδήποτε περιβάλλον παραγωγής video. Ένα ειδικό μενού για τις ρυθμίσεις video, οι προηγμένες επιλογές για το χειρισμό του ήχου και η τελευταία γενιά των ρυθμίσεων Picture Control δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για την απόλυτη ευελιξία. Η φωτογραφική μηχανή είναι συμβατή με το καινούργιο προαιρετικό ασύρματο μικρόφωνο ME-W1 της Nikon, το οποίο αποτυπώνει καθαρό ήχο από απόσταση έως 50 m.

Η Marina Gurevich, Product Manager, Consumer D-SLR, της Nikon Europe, δήλωσε: «Η κορυφαία D7200 αποτελεί την επιτομή της τελειότητας. Οι έξυπνες λειτουργίες της την καθιστούν μια εξαιρετική φωτογραφική μηχανή τόσο για έμπειρους φωτογράφους όσο και για όσους αναβαθμίζονται από την D-SLR ενός αρχάριου χρήστη. Με το κορυφαίο σύστημα AF που διαθέτει, την εντυπωσιακή απόδοση ISO και το γρήγορο επεξεργαστή εικόνας, μπορείτε να τελειοποιήσετε κάθε σκηνή που αποτυπώνετε. Εκτός από τα όσα αναφέρθηκαν αξίζει να σημειωθεί και η εργονομία της Nikon καθώς και η μεγάλη γκάμα των συμβατών φακών με φορμά DX και FX που προσφέρουν απεριόριστη ελευθερία να φωτογραφίζετε ακριβώς όπως εσείς θέλετε. Η μεταφορά των φωτογραφιών από τη φωτογραφική μηχανή γίνεται ευκολότερη από ποτέ και οι προηγμένες λειτουργίες video καθιστούν την D7200 μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιλογή για όσους θέλουν να πραγματοποιούν λήψη video με ένα φορητό σύστημα».

Εκπληρώστε τις φιλοδοξίες σας
Η D7200 είναι το είδος εκείνο των φωτογραφικών μηχανών που θα σας εμπνεύσει να μεταφέρετε τις φωτογραφικές σας ικανότητες σε άλλο επίπεδο. Χάρη στο μεγάλο αισθητήρα εικόνας με φορμά DX, την επεξεργασία εικόνας EXPEED 4 και το εύρος ISO 100–25600, το αποτέλεσμα είναι εικόνες με εξαιρετικά μεγάλο δυναμικό εύρος, χαμηλό θόρυβο και πλούσια διαβάθμιση τόνων. Απολαμβάνετε φωτογραφίες 24,2 megapixel κάθε θέματος σε ποιότητα εκτύπωσης και καθαρά πλάνα video ακόμα κι όταν οι λήψεις πραγματοποιούνται σε σκοτεινές συνθήκες. Η μοναδική ευελιξία που προσφέρει αυτή η φωτογραφική μηχανή χωρίς να σας περιορίζει το θέμα ή η τοποθεσία επιβεβαιώνεται και από το σύστημα AF επαγγελματικής κλάσης το οποίο περιλαμβάνουν και οι φωτογραφικές μηχανές της Nikon με φορμά FX. Χάρη στην ευαισθησία έως -3 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F) το σύστημα AF 51 σημείων Multi-CAM 3500 II κλειδώνει στο στόχο σας με μοναδική ακρίβεια ακόμη και στο σκοτάδι. Οι δεκαπέντε αισθητήρες σταυροειδούς διάταξης (cross-type) στο κέντρο προσφέρουν ανώτερη αποτύπωση του θέματος και το ένα κεντρικό σημείο είναι συμβατό με f/8, προσφέροντας περισσότερους συνδυασμούς φακού/τηλεμετατροπέα. Μπορείτε να τραβάτε με ταχύτητα έως 6 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) σε φορμά DX και έως 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) σε κροπάρισμα 1,3x, χάρη στη μεγάλη εσωτερική μνήμη της φωτογραφικής μηχανής αποτυπώνοντας έως 27 εικόνες RAW 12 bit και έως 100 εικόνες JPEG υψηλής ποιότητας σε μία ριπή υψηλής ταχύτητας.² Η λειτουργία κροπαρίσματος 1,3x σάς προσφέρει επίσης την επιλογή να επεκτείνετε το εύρος του τηλεφακού NIKKOR και να αξιοποιήσετε τα 51 σημεία εστίασης του συστήματος AF για την κάλυψη ολόκληρου του κάδρου.

Τα δικά σας κινηματογραφικά video
Χάρη στις λειτουργίες video που κληροδοτήθηκαν από τις επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές της Nikon, η D7200 είναι ένα εξαιρετικά ικανό εργαλείο δημιουργίας video. Η φωτογραφική μηχανή εγγράφει video Full HD με ταχύτητα έως 25p/30p ή μπορείτε να μεταβείτε σε λειτουργία κροπαρίσματος 1,3x και να εγγράφετε με ταχύτητα έως 1080/50p/60p. Ένα εξειδικευμένο μενού video σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε όλες τις ρυθμίσεις του μενού σε ένα σημείο και τα πλάνα μπορούν να εγγράφονται στη διπλή υποδοχή κάρτας μνήμης SD ή να εξάγονται ταυτόχρονα σε μια εξωτερική συσκευή εγγραφής ή οθόνη μέσω HDMI. Βιντεοσκοπήστε εφαρμόζοντας τον έλεγχο του Αυτόματου ISO σε λειτουργία M με σκοπό την ομαλή μετάβαση μεταξύ σκοτεινών και φωτεινών περιοχών, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία τονισμένων σημείων για να δείτε ποια ακριβώς σημεία είναι υπερτονισμένα και εφαρμόστε τη ρύθμιση «Ισοβαρές» του Picture Control για ευκολότερη διαβάθμιση τόνων κατά την επεξεργασία μετά τη λήψη. Κι επειδή η ποιότητα του ήχου είναι αυτή που θα αναδείξει ή θα καταστρέψει ένα video, η φωτογραφική μηχανή διαθέτει προηγμένα στοιχεία ηχητικού ελέγχου που σας επιτρέπουν να επιλέξετε το εύρος του ήχου (μεγάλο/φωνή) και να μειώσετε το θόρυβο που δημιουργεί ο αέρας κατά την εγγραφή με το ενσωματωμένο μικρόφωνο. Για την εγγραφή με χρήση εξωτερικού μικροφώνου, το νέο προαιρετικό ασύρματο μικρόφωνο ME-W1 της Nikon είναι ο τέλειος τρόπος να βελτιώσετε την ισχύ των πλάνων video με καθαρό ήχο που εγγράφεται απευθείας από την πηγή. Και ο πομπός και ο δέκτης του μικροφώνου λαμβάνουν τον ήχο ώστε να εγγράφεται μόνο μέσω του μικροφώνου ή μέσω του μικροφώνου και του δέκτη μαζί καθιστώντας ευκολότερη την εγγραφή μόνο της φωνής, την εστίαση μόνο στο θέμα ή την εγγραφή αμφίδρομων συζητήσεων.

Κοινοποίηση άλλου επιπέδου
Η D7200 είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή D-SLR της Nikon που, εκτός από τη δυνατότητα διασύνδεσης με Wi-Fi, διαθέτει υποστήριξη επικοινωνίας NFC. Για να μεταφέρετε φωτογραφίες σε μια έξυπνη συσκευή που διαθέτει συμβατότητα με NFC, απλά ακουμπήστε την D7200 στη συσκευή και μπορείτε να μεταφέρετε τις εικόνες που εμφανίζονται στην οθόνη LCD της φωτογραφικής μηχανής. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi για να μεταφορτώσετε εντυπωσιακές φωτογραφίες μέσω συμβατού smartphone ή tablet. Απλά κατεβάστε πρώτα τη δωρεάν εφαρμογή της Nikon, Wireless Mobile Utility, στην έξυπνη συσκευή σας¹. Επίσης, η λειτουργία του ενσωματωμένου Wi-Fi σάς επιτρέπει να απελευθερώνετε το κλείστρο της φωτογραφικής μηχανής εξ αποστάσεως, μέσω της έξυπνης συσκευής σας, καθιστώντας εύκολη την τοποθέτηση της μηχανής για φωτογράφιση από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Για να αποκτήστε μεγαλύτερο έλεγχο της ασύρματης λήψης, χρησιμοποιήστε τον ασύρματο δέκτη WR-R10 και τον ασύρματο πομπό WR-T10 ή ελέγξτε τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής σας μηχανής με το ασύρματο τηλεχειριστήριο WR-1. Για να συνδεθείτε σε Ethernet και ασύρματο LAN, χρησιμοποιήστε τον προαιρετικό πομπό δεδομένων UT-1 μαζί με τον ασύρματο πομπό WT-5.

Εξερευνήστε, δημιουργήστε, πειραματιστείτε
Η πλούσια γκάμα λειτουργιών απελευθερώνει την ισχύ της βασικής τεχνολογίας της D7200, εξασφαλίζοντάς σας την ελευθερία να πειραματίζεστε και να ξεδιπλώνετε κάθε πτυχή της δημιουργικότητάς σας. Κατά τη λήψη, η οθόνη ρύθμισης χρωμάτων 8,0 cm (3,2 in.), 1.229k-dot σάς επιτρέπει να μεταφέρετε την ισορροπία και τη φωτεινότητα των χρωμάτων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Το σκόπευτρο διαθέτει ένα οργανικό στοιχείο οθόνης EL για ευκρινή προβολή πληροφοριών υψηλής αντίθεσης με χαμηλή κατανάλωση ισχύος. Είτε τραβάτε φωτογραφίες είτε video, το νέο σύστημα Picture Control της Nikon δεύτερης γενιάς σάς προσφέρει πολύτιμα εργαλεία για τον έλεγχο της ευκρίνειας, της αντίθεσης, της φωτεινότητας, της απόχρωσης, της διαύγειας και του κορεσμού. Για απόλυτη ελευθερία στην επεξεργασία μετά τη φωτογράφιση υπάρχει η ρύθμιση «Ισοβαρές» που διατηρεί όλες τις λεπτομέρειες και την πλούσια διαβάθμιση τόνων τόσο στα τονισμένα σημεία όσο και στις σκιές. Η ρύθμιση «Διαύγεια» σάς επιτρέπει να προσαρμόζετε με ακρίβεια την αντίθεση ώστε να διακρίνονται οι διαφορετικές δομές. Μεταξύ των πρόσθετων δημιουργικών λειτουργιών συγκαταλέγεται η επιλογή φωτογράφισης με διαδοχικές λήψεις time-lapse με ομαλές μεταβάσεις έκθεσης μέσω ενός απλού μενού λειτουργιών. Μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακές φωτογραφίες με καταγραφή του ίχνους των φώτων του αντικειμένου (light-trail) φωτογραφίζοντας σε λειτουργία συνεχών λήψεων με ταχύτητα κλείστρου 4 δευτερολέπτων ή χαμηλότερη. Απλά τραβήξτε όσες φωτογραφίες επιτρέπουν οι κάρτες μνήμης και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Διευρύνετε τις δημιουργικές σας επιλογές: Φακοί NIKKOR και φλας Speedlight της Nikon
Φωτογραφίστε με την D7200 και θα έχετε στη διάθεσή σας την πλήρη γκάμα των φακών με φορμά DX και μεγάλη γκάμα των φακών με φορμά FX της Nikon. Με την ιδιαίτερα υψηλή ισχύ τους σε επίπεδο ανάλυσης, οι φακοί NIKKOR είναι δημοφιλείς ανάμεσα στους επαγγελματίες φωτογράφους κάθε κλάδου. Το μικρό μέγεθος των φακών με φορμά DX είναι το αληθινό πλεονέκτημα όταν θέλετε να ταξιδεύετε με ελαφριές αποσκευές ή να φωτογραφίζετε με τηλεφακό. Φωτογραφίστε σε λειτουργία κροπαρίσματος 1,3x και θα μπορείτε να επεκτείνετε το εφέ τηλεφακού με φορμά DX κατά 30%. Για δημιουργική φωτογράφιση με φλας, η D7200 είναι συμβατή με μεγάλη γκάμα φλας Speedlight από το προηγμένο σύστημα δημιουργικού φωτισμού (Creative Lighting System (CLS)) της Nikon. Χάρη στη λειτουργία εντολέα στο ενσωματωμένο φλας της φωτογραφικής μηχανής, μπορείτε να πυροδοτείτε ασύρματα και να ελέγχετε έως δύο ομάδες φλας Speedlight της Nikon. Πετύχετε πιο ισορροπημένες εικόνες σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού με ένα compact φλας όπως το SB-700. Για video ή κοντινές λήψεις φωτογραφιών, δοκιμάστε το φλας SB-500 με την ενσωματωμένη λυχνία LED υψηλής έντασης.

Σύνοψη βασικών λειτουργιών
– Αισθητήρας 24,2 MP με φορμά DX: αποτυπώνει φωτογραφίες με μεγάλο δυναμικό εύρος, χαμηλό θόρυβο και πλούσια διαβάθμιση τόνων.
– EXPEED 4: ενισχύει τη συνολική απόδοση της φωτογραφικής μηχανής αποδίδοντας εκθαμβωτικά αποτελέσματα.
– Επαγγελματική απόδοση AF: Σύστημα AF 51 σημείων Multi-CAM 3500 II. Κατώτατος βαθμός ευαισθησίας: -3 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F).
– Μεγάλο εύρος ISO: πραγματοποιήστε δεξιοτεχνικές λήψεις αξιοποιώντας τις υπάρχουσες συνθήκες φωτισμού με το τυπικό εύρος ISO 100–25600.
– Γρήγορη συνεχής λήψη: τραβήξτε έως 6 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) σε φορμά DX και έως 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) σε κροπάρισμα 1,3x. Αποτυπώστε έως 27 εικόνες RAW 12 bit και έως 100 εικόνες JPEG υψηλής ποιότητας σε μία ριπή υψηλής ταχύτητας².
– Απεριόριστη συνεχής λήψη: πραγματοποιήστε λήψεις σε λειτουργία συνεχών λήψεων με ταχύτητα κλείστρου από 4 δευτερόλεπτα και κάτω, έχοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε όσες λήψεις σάς επιτρέπει η χωρητικότητα των καρτών μνήμης και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.
– Video χρονικής υστέρησης: τραβήξτε στιγμιότυπα χρονικής υστέρησης με ομαλές μεταβάσεις έκθεσης.
– Εύκολη διασύνδεση: η υποστήριξη Wi-Fi¹ και NFC (Near Field Communication) καθιστά εύκολη την κοινοποίηση φωτογραφιών.
– D-Movie: εγγράψτε video Full HD σε φορμά DX με ταχύτητα έως 25p/30p ή μεταβείτε σε λειτουργία κροπαρίσματος 1,3x και εγγράψτε με ταχύτητα έως 1080/50p/60p. Ένα ειδικό μενού video σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε όλες τις ρυθμίσεις video σε ένα σημείο.
– Ήχος υψηλής πιστότητας: προηγμένες επιλογές για τον έλεγχο του ήχου επιτρέπουν τη δημιουργία πλάνων video με ήχο επαγγελματικής κλάσης.
– Κροπάρισμα 1,3x: κερδίστε επιπλέον εύρος τηλεφακού, ταχύτητα και ευρύτερη κάλυψη AF.
– Picture Control 2.0: επιλέξτε ανάμεσα σε επτά ρυθμίσεις Picture Control. Εύκολη επεξεργασία μετά τη λήψη με ρύθμιση «Ισοβαρές» για μέγιστο δυναμικό εύρος και βελτιστοποίηση απόδοσης λεπτομερειών με τη ρύθμιση «Διαύγεια».
– Φωτεινό σκόπευτρο: προσφέρει κάλυψη κάδρου περίπου 100% και εξαιρετική ορατότητα σε εξωτερικούς χώρους ακόμη και σε συνθήκες πολύ έντονου οπισθοφωτισμού.
– Οθόνη ρύθμισης χρωμάτων: οθόνη LCD RGBW 8,0 cm (3,2 in.), 1.229k-dot, με μη ανακλαστική επίστρωση. Ρυθμίστε την ισορροπία και τη φωτεινότητα των χρωμάτων σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
– Ανθεκτικότητα: κατασκευή υψηλής αντοχής και ανθεκτική στη σκόνη και στην υγρασία. Η μονάδα κλείστρου έχει δοκιμαστεί σε κύκλο 150.000 απελευθερώσεων.
– Ενσωματωμένο φλας: με έξυπνο έλεγχο φλας i-TTL και λειτουργία εντολέα.
– Σχεδίαση εξοικονόμησης ενέργειας: τραβήξτε έως 1.110 φωτογραφίες και 80 λεπτά πλάνων video³ με μία φόρτιση της εξαιρετικά μικρής και ελαφριάς επαναφορτιζόμενης μπαταρίας ιόντων λιθίου EN-EL15.
– Μέσα αποθήκευσης: δύο υποδοχές καρτών SD για άνετη φωτογράφιση. Και οι δύο υποδοχές κάρτας είναι συμβατές με κάρτες SDXC υψηλής χωρητικότητας και κάρτες UHS-I.
– Παρεχόμενο λογισμικό: συνεχίστε τη δημιουργική διαδικασία μετά τις λήψεις. Το αποκλειστικό λογισμικό της Nikon προσφέρει ολοκληρωμένο τρόπο εισαγωγής, οργάνωσης, επεξεργασίας και κοινοποίησης των φωτογραφιών ή των video clip.

¹ Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Wi-Fi, απλά κατεβάστε το δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα Wireless Mobile Utility στην έξυπνη συσκευή σας. Το πρόγραμμα είναι συμβατό με έξυπνες συσκευές iOS™ και Android™ και μπορεί να ληφθεί δωρεάν από το Google Play™ και από το Apple App Store™. Οι ονομασίες Android, Google, Google Play, YouTube και άλλες είναι εμπορικά σήματα της Google Inc.
² Κατά τη λήψη σε ISO 100 και χρήση κάρτας SanDisk Extreme PRO UHS-I SDHC (95 MB/δευτ.) 16 GB. Η χωρητικότητα εσωτερικής μνήμης ποικίλλει ανάλογα με την εγγραφόμενη σκηνή.
³ Με βάση τα πρότυπα CIPA.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος DSLR
Αισθητήρας-Επεξεργαστής
Τεχνολογία αισθητήρα CMOS
Μέγεθος αισθητήρα DX (23.5 x 15.6 χιλιοστά)
Ανάλυση αισθητήρα 6.000 x 4.000 (24.2 megapixels)
Επεξεργαστής Expeed 4
ISO 100-25.600
Μέγιστη ταχύτητα κλείστρου 1/8.000
Ταχύτητα λήψης 6 καρέ το δευτερόλεπτο
Manual ρυθμίσεις Ναι (P, A, S, M)
Υποστήριξη RAW Ναι
Σημεία εστίασης 51
Σταθεροποιητής Όχι
Οφθαλμοσκόπιο-Οθόνη
Οφθαλμοσκόπιο Ναι
Κάλυψη κάδρου 100%
Μεγέθυνση οφθαλμοσκοπίου 0.94x
Μέγεθος οθόνης 3.2″
Οθόνη αφής Όχι
Δυνατότητα αλλαγής θέσης της οθόνης Όχι
Ανάλυση οθόνης 1.228.800 dots
Flash
Τύπος Flash Ενσωματωμένο
Εμβέλεια Flash 12 μέτρα
Εξωτερικό flash Ναι μέσω hot-shoe
Λήψη video
Format αρχείου MOV, H.264/MPEG-4
Ανάλυση 1.920 x 1.080: 60p (προοδευτική), 50p, 30p, 25p, 24p. 1.280 x 720: 60p, 50p. Οι πραγματικές ταχύτητες καρέ για 60p, 50p, 30p, 25p και 24p είναι 59,94, 50, 29,97, 25 και 23,976 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) αντίστοιχα. Οι επιλογές υποστηρίζουν υψηλή και κανονική ποιότητα εικόνας. 1.920 x 1.080: τα 60p και 50p διατίθενται μόνο όταν έχει επιλεγεί 1,3 x (18 x 12) για περιοχή εικόνας στο μενού λήψης video
Μικρόφωνο Stereo
Ηχείο Mono
Συνδεσιμότητα
USB USB 2.0
HDMI Ναι
WiFi Ναι
NFC Ναι
Υποδοχή για εξωτερικό μικρόφωνο Ναι
Υποδοχή για εξωτερικά ακουστικά Ναι
Άλλα στοιχεία
Τύπος κάρτας μνήμης SD/SDHC/SDXC (διπλή υποδοχή)
Τύπος μπαταρίας Λιθίου, EN-EL15
Διάρκεια μπαταρίας 1110(CIPA Rating)
GPS Όχι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος(με μπαταρία) 765 γραμ.
Διαστάσεις (ΠxΥxΒ) 13.55 x 10.65 x 7.6 εκατοστά

nikon-d7200-4

nikon-d7200-3

nikon-d7200-1

nikon-d7200-6

nikon-d7200-7

nikon-d7200-5

nikon-d7200-8

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Nikon.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

3 σχόλια

  • #
    1

    τίποτα το τρομερό ελπίζω να πέσει αρκετά η τιμή της 7100

  • #
    1

    Υποπτεύομαι αισθητήρα με ακόμα καλύτερο DR. Κατα τα άλλα δεν έχει δώσει ακόμα σπαστή ή/και οθόνη αφής, άρα ως εκ τούτου η αναβάθμιση είναι μάλλον minor αλλά οκ..

    Φοβερή μηχανή.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!