Nikon D7200 (Preview)


Nikon D7200 (Preview)

Σε ποιους απευθύνεται η νέα Nikon D7200, ποια είναι η πιο σημαντική βελτίωση και τι θα θέλαμε παραπάνω στη νέα μηχανή της ιαπωνικής εταιρείας;

Εσάς τις σας άρεσε και τι όχι στην νέα Nikon D7200;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

17 σχόλια

  • #
    1

    Εχω την D7100 εδω και ενα χρονο και σε γενικες γραμμες ειμαι απολυτα ευχαριστημενος, το μονο πραγμα που θα ελεγα πραγματικα με ενοχλει και απο οτι βλεπω δεν αλλαξε ουτε στην D7200 ειναι ο διπλος επιλογεας για τα modes και τις αλλες επιλογες (timer, cL, cH κτλ) που ειναι δυσχρηστος. Γενικα βλεπω μικρες και οχι τοσο ουσιαστηκες αλλαγες, το ISO ειναι καλο που ανεβηκε αλλα θα προτιμουσα να κατεβασουν το 100 στο 50 απο οτι να αναιβασουν το μεγιστο. Σε αστροφωτογραφιση ποτε δεν εχω παει πανω απο ISO 3200

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Αμπαριώτης Σταμάτης | 3 Μαρτίου 2015 στις 20:40

    Καλησπέρα,
    και το ερώτημα που πλανάται … αγορά D7100 ή D7200;
    είναι ικανές αυτές οι διαφορες για το καινουριο μοντέλο;
    ή να προτιμήσουμε την D7100 με λιγότερο κόστος;

    Ευχαριστώ

  • #
    1

    Καλησπερα,
    Η φωτογραφικη μου ειναι Nikon D7200, ο φακος ειναι Nikon AF-S NIKKOR 18-300mm 1:3.5-5.6G ED.
    Όταν εχω την φωτογραφικη στο AUTO παντα στη φωτογραφία υπάρχει σκια στο κατω μεροσ της φωτογραφιασ. Οταν εχω την φωτογραφική χωρισ φλασ δεν ειπαρχει η σκια αυτη. Να προσθεσω πωσ δεν εχω επιπλεον φλασ παρα μονο αυτο που ειναι ενσωματωμενο στν φωτογραφικη.Τι μπορει να φταιει?

    Ευχαρισω εκ των προτερων.

  • #
    1

    Γεια σας. Θα ήθελα την βοήθεια σας.Σκέφτομαι για την αγορά της πρώτης μου DSLR σε κατηγορια crops και μου προτεινανε δυο μοντελα, την Canon 70D και την Nikon D7200 και δεν ξερω ποια απο τις δυο να παρω, ενω κάποια αλλα μοντελλα, μου τα αποκλεισανε π.χ.Nikon D3200, D3300, D5200, D5300, D5500 και απο Canon 1200D, 700D, 750D, 760D θεωρώντας οτι ειναι καλύτερες
    Τελικα ποια θα μου προτεινατε εσεις?

    • #
      1

      Παναγιώτη αν είναι να πας σε αυτά τα δύο μοντέλα, τα άλλα δεν χρειάζεται να τα δεις. Θα πρέπει να μελετήσεις τις διαφορές τους, να δεις ποια σε βολεύει πιο πολύ στο χέρι και την τιμή και την εγγύηση τους. Και οι δύο είναι εξαιρετικές μηχανές και δεν νομίζω σε καμία περίπτωση να μείνεις δυσαρεστημένος από την αγορά σου.

      • #
        1

        Σ ευχαριστω παρα πολυ.
        Και κατι τελευταιο οσον αφορα το βιντεο. Γιατι η canon θεωρειται καλυτερη?
        Με την nikon τι κολαει το βιντεο?τι ακριβως?
        και ποσο διαρκεια τραβαει καθε μηχανη?
        οσο χωρητικοτητα ειναι η καρτα η σε περιοριζει σε διαρκεια π.χ. 15 λεπτα?
        Εσυ ποια θα επαιρνες? δεν μπορω να αποφασισω

      • #
        1

        γιατί η Canon έχει μεγαλύτερη τεχνογνωσία λόγω των καμερών που παράγει πολλά χρόνια τώρα. Αλλά το video στη Nikon είναι μια χαρά δεν παρουσιάζει πρόβλημα. Όλες οι DSLR έχουν περιορισμό στη διάρκεια λήψης για φορολογικούς λόγους που δεν αφορά την μηχανή. Δεν μπορώ να σου πω ποια θα έπαιρνα γιατί εγώ έχω άλλα κριτήρια. Είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρεις μόνος σου.

  • #
    1

    Μόλις “έκλεισα” τη Nikon D7200 με 18-140mm. Ήταν πολλές οι φορές που έτεινα προς την Canon EOS 70D (με 18άρη-135) αλλά μετά από επίμονη ανάγνωση συγκριτικών τεστ για σχεδόν 3 εβδομάδες και αφού άλλαξα πολλές φορές γνώμη, κατέληξα στη Nikon. Καταγράφω εδώ την τελική μου επιλογή, μιας που τα σχόλια του Β.Β. βοήθησαν στο τελικό φιλτράρισμα των σκέψεων μου.

  • #
    1

    ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΦΑΚΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΙΕΣ?
    ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ Η CANON ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ.
    ΙΣΧΥΕΙ?

  • #
    1

    ΣΟΡΡΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ?

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Μίρκος Μερκουριάν | 15 Μαρτίου 2017 στις 23:10

    Έχω μια Nikon F 90x. Θα μπορούσαν οι aytofocus φακοί της να δουλέψουν στην 7100 ή την 7200; Γνωρίζω βέβαια πως θ’ αλλάξει κατά 1,5 η εστιακή τους απόσταση (λόγω crop), αλλά αυτό δεν με απασχολεί. Θα λειτουργεί το autofocusing;

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!