Μία Nikon F3 στα γυρίσματα της δεύτερης ταινίας του Indiana Jones


Μία Nikon F3 στα γυρίσματα της δεύτερης ταινίας του Indiana Jones

Η ιστορία που κάνει τον γύρο του internet αφορά την ταινία “Indiana Jones and the Temple of Doom” (Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού) των Steven Spielberg και George Lucas.

Συγκεκριμένα μία Nikon F3, μία από τις DSLR ναυαρχίδες της ιαπωνικής εταιρείας, χρησιμοποιήθηκε για να κάνει τις λήψεις της ταινίας με τα βαγόνια στο ορυχείο.

Η μηχανή τροποποιήθηκε ώστε να δεχτεί κινηματογραφικό φιλμ και να χρησιμοποιηθεί στην μακέτα του ορυχείου που είχε δημιουργηθεί (ώστε το κόστος της παραγωγής να κρατηθεί χαμηλά). Η συγκεκριμένη μηχανή πήρε το όνομα NikonFlex.

Στην μακέτα που θα δείτε στο video δεν ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθεί η κανονική κάμερα που είχε στην διάθεση του ο Spielberg, λόγω μεγέθους, έτσι επιλέχθηκε μία Nikon F3, στην οποία προστέθηκε ειδική κασετίνα για να δεχτεί κινηματογραφικό φιλμ, μήκους 15 μέτρων.
Για περίπου 4 μήνες η Nikon F3 χρησιμοποιήθηκε για να γίνουν τα γυρίσματα για τις σκηνές στα τούνελ του ορυχείου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Cinematography Nikon Nikon F3
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!