Δημιουργία ζωνών απαγόρευσης των selfies στην Ινδία


Δημιουργία ζωνών απαγόρευσης των selfies στην Ινδία

Οι Αρχές στο Μουμπάι της Ινδίας, έχουν δημιουργήσει 16 ζώνες απαγόρευσης των selfies, για την αποφυγή των ατυχημάτων που δημιουργούνται από αυτές. Φυσικά οι ζώνες δημιουργήθηκαν σε περιοχές επικίνδυνες κατά την αστυνομία.

Όπως είχαμε δει και σε προηγούμενο άρθρο, η Ινδία είναι η πρώτη χώρα σε θανάτους, λόγω των selfies. Τους τελευταίους δυο μήνες, έχουν αναφερθεί ακόμη τέσσερις θάνατοι από αυτές, oι τρεις από τους οποίους ήταν από πνιγμό, ενώ ο τελευταίος από πτώση από λόφο.

Στις 1.200 ρουπίες (περίπου 17 ευρώ), ανέρχεται το πρόστιμο σε όποιους εισέρχονται στις ζώνες απαγόρευσης, ακόμη και σε αυτούς που δεν τραβούν φωτογραφίες. Το περίεργο είναι ότι παρά την εφαρμογή των ζωνών απαγόρευσης, οι άνθρωποι εξακολουθούν να εισέρχονται στις ζώνες για να τραβήξουν μια φωτογραφία του εαυτού τους.

Η ψυχολόγος Keerti Sachdeva από το Μουμπάι αναφέρει πως ένας από τους κυριότερους λόγους που επικρατεί η μανία των selfies, είναι η ανάγκη των ανθρώπων για αγάπη και αποδοχή. Μάλιστα προβλέπει ότι η μόδα των selfies δεν είναι παροδική και ότι θα απασχολήσει τους Ινδούς για πολύ καιρό ακόμα. Την μόδα αυτή ακολουθεί και ο πρωθυπουργός της χώρας, Narendra Modi, ο οποίος ανεβάζει συνεχώς φωτογραφίες του στα κοινωνικά δίκτυα.

Άξιο αναφοράς είναι ότι η πόλη σχεδιάζει να οργανώσει μια εκστρατεία ενημέρωσης για τον κίνδυνο που κρύβουν οι selfies.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Selfies

Πηγή:

The Japan Times
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!