Olympus Tough TG-2 iHS, ένα τανκ στην τσέπη σου


Olympus Tough TG-2 iHS, ένα τανκ στην τσέπη σου

Η Olympus έχει μακρά παράδοση στις compact ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές που αντέχουν στις κακουχίες και το νέο μοντέλο της, Tough TG-2 iHS, έρχεται για να το αποδείξει για άλλη μία φορά.  Η νέα ναυαρχίδα της ιαπωνικής εταιρείας στην κατηγορία Tough (σκληρός), είναι μία σκληροτράχηλη μηχανή έτοιμη για όλα.  Θα σας κρατήσει συντροφιά μέχρι και 15 μέτρα κάτω από το νερό (νέο ρεκόρ για compact μηχανή) χωρίς την ανάγκη σκάφανδρου (ειδικής υποβρύχιας θήκης) ενώ θα αντέξει σε πτώση από μέγιστο ύψος 2 μέτρων, πίεση 100 κιλών (αν την πατήσει κάποιος κατά λάθος) και θερμοκρασίες μέχρι -10 °C.  Επιπλέον με το ενσωματωμένο GPS σύστημα μπορείτε να προσθέτετε σε κάθε λήψη δεδομένα θέσης ή να καταγράφετε τη διαδρομή σας ακόμη και όταν δεν φωτογραφίζετε.

Ο αισθητήρας CMOS BSI ανάλυσης 12 Megapixels και o επεξεργαστής εικόνας TruePic VI εξασφαλίζουν άριστη ποιότητα εικόνας και σε συνδυασμό με τον φωτεινό φακό με μέγιστο διάφραγμα f/2 είναι σίγουρο ότι ακόμα και σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό (όπως ο βυθός) το αποτέλεσμα θα είναι παραπάνω από ικανοποιητικό.  Ο φακός σας δίνει την δυνατότητα κοντινής εστίασης στο 1 εκατοστό, ενώ με το 4x οπτικό ζουμ που ξεκινάει, στα ευρυγώνια 25 χιλιοστά (25-100mm), θα αποτελέσει τον καλύτερο σύντροφο για όλες τις καταστάσεις.  Η TG-2 είναι εξοπλισμένη με σύστημα DUAL IS (διπλός σταθεροποιητής), με μετατόπιση του αισθητήρα CMOS και υψηλή ευαισθησία (ISO μέχρι 6400), που μειώνει  το αντιαισθητικό θόλωμα ακόμη και κατά τη λήψη θεμάτων που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Φυσικά στην καταγραφή video η Olympus δεν θα μπορούσε να μας απογοητεύσει καθώς η TG-2 μας δίνει Full HD 1080p (1920×1080) στα 60 fps, με επιπλέον δυνατότητα εγγραφής video υψηλής ταχύτητας στα 240fps για δυνατότητα αναπαραγωγής σε αργή κίνηση.  Η TG-2 είναι εφοδιασμένη με μία εκπληκτική οθόνη OLED 3.0″, ανάλυσης 610.000 dots, η οποία σας προσφέρει καλύτερη αντίθεση, υψηλότερη φωτεινότητα και βελτιωμένα χρώματα – ανεξάρτητα από τη γωνία θέασης.  

Η νέα σκληρή σαν διαμάντι Tough μηχανή της Olympus δέχεται να την “ντύσετε” με ειδικά εξαρτήματα όπως τον ειδικό μετατροπέα τηλεφακού και τον εντυπωσιακό μετατροπέα υπερ-ευρυγώνιου φακού (fisheye) ή να χρησιμοποιήσετε την ειδική υποβρύχια θήκη PT-053 για να την πάρετε μαζί σας στον βυθό μέχρι και βάθος 45 μέτρων.

Η τιμή της είναι στα 429,00€ και μπορείτε να την βρείτε σε εξειδικευμένα φωτογραφικά καταστήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

TruePic VI
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!