Ανακοινώθηκαν οι νικητές των κατηγοριών “Open” και “Youth” των Sony World Photography Awards 2014


Ανακοινώθηκαν οι νικητές των κατηγοριών “Open” και “Youth” των Sony World Photography Awards 2014

Ο διαγωνισμός Sony World Photography Awards 2014 δέχτηκε πάνω από 70.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο και οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν είναι πραγματικά εξαιρετικές.

Βραβεία Sony World Photography Awards 2014:
Ανακοινώνονται οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού, της Κατηγορίας Νέων και των Εθνικών Βραβείων

18 Μαρτίου 2014: Ανακοινώθηκαν, σήμερα, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού, της Κατηγορίας Νέων και των Εθνικών Βραβείων, στο πλαίσιο των βραβείων Sony World Photography Awards 2014.

Οι νικητές επιλέχτηκαν μεταξύ 70.000 συμμετοχών από όλο τον κόσμο. Τα επιτεύγματα κάθε νικητή και στις τρεις κατηγορίες είναι εξαιρετικά – όσον αφορά στον αριθμό των φωτογραφιών, αλλά και όσον αφορά στο γεγονός ότι οι ίδιοι οι φωτογράφοι δεν είναι επαγγελματίες, αλλά άτομα με πάθος για τη φωτογραφία, ενθουσιώδεις φωτογράφοι και ερασιτέχνες.

Και οι τρεις διαγωνισμοί κρίθηκαν για μία μόνο φωτογραφία, ενώ τα βραβεία κυμαίνονται από ψηφιακό εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης τελευταίας τεχνολογίας, της Sony, μέχρι ταξίδια στο Λονδίνο, για να παρευρεθούν οι φωτογράφοι στο γκαλά των βραβείων Sony World Photography Awards στις 30 Απριλίου. Οι δέκα νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού θα διαγωνιστούν για το χρηματικό έπαθλο ύψους $5.000 και τον τίτλο του Φωτογράφου της Χρονιάς για τον Ανοιχτό Διαγωνισμό 2014.

Όλοι οι φωτογράφοι που θα κερδίσουν, θα απολαύσουν τη διεθνή έκθεση και την αναγνώριση που επιφέρουν τα βραβεία Sony World Photography Awards 2014.

Open (ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ)
Ο Ανοιχτός Διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους ενθουσιώδεις φωτογράφους. Η κριτική επιτροπή, με πρόεδρο τον Nigel Atherton, Group Editor, IPC Photo, Ηνωμένο Βασίλειο, επέλεξε δέκα νικητές των επιμέρους κατηγοριών, οι οποίοι είναι:

Architecture (Αρχιτεκτονική) – Holger Schmidtke, Γερμανία, 2014 Sony World Photography Awards
Under the Staircase

Arts & Culture (Τέχνες και Πολιτισμός) – Valerie Prudon, Αυστραλία, 2014 Sony World Photography Awards
Rodeo

Enhanced (Βελτιωμένη) – Kylli Sparre, Γαλλία, 2014 Sony World Photography Awards
130388362766250000_Kylli-Sparre_Estonia_Winner_Open_Enhanced_2014

Low Light (Σε χαμηλό φωτισμό) – Vlad Eftenie, Ρουμανία, 2014 Sony World Photography Awards
First Snow

Nature & Wildlife (Φύση & Άγρια Ζωή) – Gert van den Bosch, Ολλανδία, 2014 Sony World Photography Awards
The Cold Pony

Panoramic (Πανόραμα) – Ivan Pedretti, Ιταλία, 2014 Sony World Photography Awards
Starry Lighthouse

People (Άνθρωποι) – Arup Ghosh, Ινδία, 2014 Sony World Photography Awards
Poor God

Smile (Χαμογελάστε) – Alpay Erdem, Τουρκία, 2014 Sony World Photography Awards
Muddy Smile

Split Second (Σε κλάσμα δευτερολέπτου) – Hairul Azizi Harun, Μαλαισία, 2014 Sony World Photography Awards
Behind the Scene

Travel (Ταξίδι) – Li Chen, Κίνα, 2014 Sony World Photography Awards
Rain in an Ancient Town

Κάθε ένας από τους νικητές των δέκα κατηγοριών λαμβάνει μία φωτογραφική μηχανή a6000 από τη Sony. Επιπλέον, οι φωτογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τα έργα τους στο Somerset House, στο Λονδίνο, μεταξύ 1 και 18 Μαΐου, ενώ οι φωτογραφίες τους θα δημοσιευτούν στον ετήσιο τόμο Sony World Photography Awards, έκδοση 2014.
Οι δέκα νικητές θα διαγωνιστούν στα βραβεία Sony World Photography Awards για τον τίτλο Φωτογράφος της χρονιάς 2014 για τον Ανοιχτό Διαγωνισμό και για ένα χρηματικό έπαθλο 5.000 δολαρίων. Ο νικητής του τίτλου, ο οποίος θα ανακοινωθεί σε τελετή στο Λονδίνο, στις 30 Απριλίου, θα μεταβεί εκεί για να παραλάβει το βραβείο του/της.
Ο Nigel Atherton, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, δήλωσε: «Η φωτογραφία είναι η γλώσσα που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και τις κατά τόπους κουλτούρες, τη φυλή, το φύλο και τον κοινωνικό περίγυρο. Η ποίηση που αναδύει αγγίζει τις καρδιές και το μυαλό των ανθρώπων από όλο τον κόσμο και το καλύτερο μέρος για να αναδειχτεί αυτό είναι αυτά τα βραβεία. Ο κάθε νικητής του φετινού Ανοιχτού Διαγωνισμού προέρχεται από διαφορετική χώρα, αλλά όλοι τους έχουν ένα κοινό γνώρισμα, την ικανότητα να ερμηνεύουν οπτικά τον κόσμο γύρω τους, με έναν μοναδικό και γοητευτικό τρόπο. Οι φωτογραφίες που κέρδισαν, καθώς και όσες βρέθηκαν στις λίστες των φιναλίστ, το αποδεικνύουν περίτρανα.»

Youth (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ)
Η Κατηγορία Νέων απευθύνεται σε φωτογράφους κάτω των 20 ετών και αποκαλύπτει ανερχόμενα ταλέντα. Οι νικητές της κατηγορίας είναι οι εξής:

Πολιτισμός (Culture) – Anastasia Zhetvina, Ρωσία, 2014 Sony World Photography Awards
Young Talents

Environment (Περιβάλλον) – Turjoy Chowdhury, Μπαγκλαντές, 2014 Sony World Photography Awards
Life and Line

Portraits (Πορτρέτα) – Paulina Metzscher, Γερμανία, 2014 Sony World Photography Awards
Untitled

Κάθε νικητής λαμβάνει μια φωτογραφική μηχανή a5000, από τη Sony, και θα έχει την ευκαιρία να προβάλει το έργο του τον Μάιο, στο πλαίσιο της έκθεσης των Βραβείων Sony World Photography Awards στο Λονδίνο και να το δημοσιεύσει στον ετήσιο τόμο των βραβείων.

Από τους τρεις νικητές των κατηγοριών, θα προκύψει ένας Νέος φωτογράφος της χρονιάς, ο οποίος, αφού επιλεγεί, θα μεταβεί στο Λονδίνο για να παραλάβει το βραβείο του/της, στις 30 Απριλίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!