Η Panasonic δουλεύει πάνω στην δική της τεχνολογία για επιλογή του σημείου εστίασης μετά την λήψη;


Η Panasonic δουλεύει πάνω στην δική της τεχνολογία για επιλογή του σημείου εστίασης μετά την λήψη;

Σύμφωνα με πληροφορίες της Digicame-info που προέρχονται από το Ιαπωνικό περιοδικό SankeiBiz η Panasonic ψάχνει να βρει τρόπο να πλησιάσει την τεχνολογία light field της Lytro, τρόπος που θα βασίζεται στις δυνατότητες που δίνει η λήψη video σε ανάλυση 4K.

Σύμφωνα με τις λιγοστές πληροφορίες που έχουμε στην διάθεση μας οι νέες μηχανές της Panasonic που θα ανακοινωθούν μέσα στο 2016 θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργούν μία εικόνα, στην οποία ο χρήστης θα μπορεί να επιλέγει το επιθυμητό σημείο εστίασης, μετά την λήψη.
Η μηχανή θα καταγράφει ακαριαία μία σειρά φωτογραφιών, κάθε μία από τις οποίες θα έχει διαφορετικό σημείο εστίασης, έτσι ώστε στην τελική εικόνα να δίνεται η δυνατότητα επιλογής του σημείου εστίασης στην οθόνη της μηχανής.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία που η Panasonic αναπτύσσει αλλά λογικά θα έχουμε περισσότερα για το θέμα μέχρι το τέλος του έτους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Panasonic Photo Technology

Πηγή:

dpreview
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!