DPreview: Η Panasonic λέει τι θα γίνει με το φωτογραφικό της τμήμα


DPreview: Η Panasonic λέει τι θα γίνει με το φωτογραφικό της τμήμα

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε τελικά το άρθρο της ιστοσελίδας Nikkei σχετικά με την αναδιάρθρωση της Panasonic και κυρίως των ενεργειών στο φωτογραφικό της τμήμα.

Η φράση στο άρθρο “Three other businesses units — digital cameras, private branch exchange telephone systems and optical disk drives — will be dismantled. Each will be scaled back and placed under the umbrella of other operations, with headcount to be reduced.” (τρεις ακόμα επιχειρηματικές μονάδες, ψηφιακές μηχανές, τηλεφωνικά συστήματα και οπτικοί δίσκοι θα διαλυθούν. Κάθε ένα θα μειωθεί σε μέγεθος και θα μπει κάτω από την ομπρέλα άλλων τμημάτων και το προσωπικό θα μειωθεί) που για πολλούς (ανάμεσα σε αυτούς και για εμάς) σήμαινε ότι το φωτογραφικό τμήμα θα μίκραινε ανάγκασε την επίσημη Panasonic να απαντήσει (σύμφωνα με τo DPreview).

Η επίσημη τοποθέτηση, την οποία δημοσιεύει το DPreview, είναι ότι όσα αναφέρει η Nikkei δεν είναι επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας και ότι αφορά το πλάνο αλλαγών της οργανωτικής δομής της εταιρείας.

Αναφέρεται ρητά ότι γίνεται ενοποίηση των τομέων ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων και ότι το φωτογραφικό τμήμα (Digital Imaging business) θα μπει κάτω από τον έλεγχο της Panasonic Appliances Company και ότι δεν θα διαλυθεί.

Σκοπός της αλλαγής βάση τη ανακοίνωσης είναι να υπάρχει ανάπτυξη των σχέσεων με τους πελάτες, ισχυροποίηση των δυνατοτήτων των προϊόντων και η περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση τους.

“The recent article featured on the Nikkei regarding Panasonic’s Imaging business was not announced by Panasonic and refers to a change in our internal organizational structure.

Integrating all consumer electronics divisions, our consumer Digital Imaging business will move under Panasonic Appliances Company and is not being dismantled.

The aim of this change is to further deepen our relationships with customers, strengthen our product capabilities, and continue to firmly develop and promote our business.”

Σύμφωνα με πηγές του pttlgr η Panasonic προχωράει σε αναδιάρθρωση με σκοπό να ισχυροποιήσει το τμήμα παραγωγής mirrorless ψηφιακών μηχανών, το οποίο έχει καταφέρει να κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Panasonic
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Η panasonic το 2016 είχε το μεγάλο κόστος έρευνας και ανάπτυξης της GH5, ετοιμάζει νέους πολύ δυνατούς φακούς Leica 8-18, 50-200, έβγαλε τον 12-60 και έχει και την GX80 που είναι η καλύτερη μηχανή value for money αυτή τη στιγμή και πουλάει πάρα πολύ καλά… Σίγουρα θα ανακάμψει μέσα στο 2017 καθώς αναφέρουν και αυξημένη ζήτηση στην GH5.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!