Η DxOMark επανέφερε την Pentax 645Z στη λίστα της και είναι η δεύτερη καλύτερη μηχανή


Η DxOMark επανέφερε την Pentax 645Z στη λίστα της και είναι η δεύτερη καλύτερη μηχανή

Μεγάλος ντόρος είχε δημιουργηθεί με το γεγονός ότι η DxOMark πέρσι τον Δεκέμβριο είχε δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των τεστ της μεσαίου φορμά μηχανής Pentax 645Ζ, άρθρο που απέσυρε λίγο μετά.

Ειδικά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Nikon D850, η οποία έπιασε την πρώτη θέση στη λίστα της DxOMark, άνοιξε μία συζήτηση γιατί η DxOMark αποφεύγει να μας δίνει στοιχεία για τις μεσαίου φορμά μηχανές, ενώ πολλοί θυμήθηκαν την περίεργη κατάσταση της δημοσίευσης του review της Pentax 645Z και την απόσυρση του λίγες ώρες μετά.

Λίγο μετά η DxOMark παρουσίασε τα αποτελέσματα των τεστ της Hasselblad X1D-50c η οποία πήρε την πρωτιά από την Nikon D850 και τώρα επαναφέρει και τα αποτελέσματα του review για την Pentax 645Z.

H Pentax 645Z, η οποία ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2014, έπιασε τη δεύτερη θέση της κατάταξης της DxOMark με βαθμολογία 101, πάνω από τη Nikon D850 κατά ένα μόλις πόντο και κάτω από την πρώτη της λίστας Hasselblad κατά μόλις ένα πόντο.

Με ανάλυση 51.4 megapixels (φοράει αισθητήρα της Sony, μεγέθους 43.8 x 32.8mm) η Pentax 645Z έχει ίδιο δυναμικό εύρος με τη Hasselblad, με 14.7 (έναντι 14.8 της Nikon D850).

Εκεί όμως που ξεχωρίζει είναι στην απόδοση σε χαμηλό φωτισμό με υψηλά ISO όπου και ανακηρύχτηκε η βασίλισσα του σκότους, παίρνοντας τη πρώτη θέση από τη Hasselblad (πλέον η Sony A7S είναι στη τρίτη θέση).

Διαβάστε το αναλυτικό review της DxOMark για την Pentax 645Z εδώ (η τιμή της είναι στα 8.000 ευρώ).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!