Pentax K-3 (Hands On video)


Pentax K-3 (Hands On video)

Μετά τις Hands on φωτογραφίες της Pentax K-3, δείτε τη video παρουσίαση της ναυαρχίδας της Pentax στις DSLR μηχανές.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την αντιπροσωπεία της Pentax στη χώρα μας, Technio για την διάθεση της Pentax K-3 και τον χρόνο που μας έδωσε να ετοιμάσουμε για εσάς το αναλυτικό μας review το οποίο θα δείτε το επόμενο χρονικό διάστημα στο pttl.gr.

Η Pentax K-3 είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα CMOS, μεγέθους APS-C και ανάλυσης 24 megapixels και τον επεξεργαστή εικόνας Prime III, με το ISO της να ρυθμίζεται από 100 μέχρι 51200. Η ταχύτητα λήψης “πιάνει” τα 8.3 καρέ το δευτερόλεπτο, ενώ το σώμα είναι επιπλέον εξοπλισμένο με μηχανισμό σταθεροποίησης (SR-Shake Reduction). Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της νέας μηχανής είναι ότι ενώ έχει αφαιρεθεί το AA φίλτρο (anti-aliasing), υπάρχει τρόπος μέσω ρύθμισης στο menu η κάμερα να μιμείται τα αποτελέσματα του φίλτρου (AA filter simulator). Η Pentax K-3 καταγράφει Full HD video 1920×1080 (60i, 50i, 30p, 25p, 24p), ενώ μπορεί να καταγράψει και μικρά κλιπάκια με ανάλυση 4K (3840×2160 pixels) ανά προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα (intervals). Επίσης έχει υποδοχή για ακουστικά και εξωτερικό μικρόφωνο, σημαντικά στοιχεία για την λήψη video επαγγελματικών προδιαγραφών. Άλλη μία καινοτομία είναι η δυνατότητα ασύρματου ελέγχου της μηχανής με την τοποθέτηση της νέας κάρτας μνήμης Pentax Flu SDHC, με την βοήθεια της οποίας μπορούμε να δούμε το υλικό μας ή να ελέγξουμε την μηχανή μέσω οποιουδήποτε browser σε PC ή άλλες συσκευές. Το σύστημα αυτόματης εστίασης SAFOX 11 παρέχει 27 σημεία εστίασης, ενώ η μηχανή έχει διπλή υποδοχή για SD κάρτες μνήμης. Φυσικά το σώμα της Pentax K-3, όπως και των προηγούμενων μοντέλων, είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε υγρασία και σκόνη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!