Personal Project Development workshop


Personal Project Development workshop

Η δομή του workshop έχει μία ιδιαιτερότητα: θα διαρκέσει 9 μήνες στους οποίους οι συμμετέχοντες θα έχουν 5 ομαδικές και 1 ατομική συνάντηση με τον εισηγητή, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο θα έχουν τη δυνατότητα για εξ αποστάσεως επικοινωνία μαζί του. Στο τέλος του workshop θα γίνει η παρουσίαση των εργασιών σε μία ομαδική έκθεση στη διαδικτυακή γκαλερί Ariadne Photo Gallery. Μποείτε να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από 5-10 ενδεικτικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν την προσωπική σας ματιά. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Personal Project Development

Long-term mentoring workshop

Εισηγητής: Κωστής Αντωνιάδης
Έναρξη: Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Στόχος του εργαστηρίου αυτού είναι να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με την απαραίτητη καλλιτεχνική πρακτική και μεθοδολογία για τη διαμόρφωση του προσωπικού τους φωτογραφικού έργου. Το εργαστήριο εκτείνεται στη διάρκεια εννέα μηνών. Ξεκινά στα τέλη Μαΐου και ολοκληρώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν, να ολοκληρώσουν και να παρουσιάσουν μια θεματική ενότητα φωτογραφικών έργων ως πορτφόλιο, έκδοση ή έκθεση. Μια εκτεταμένη παρουσίαση σύγχρονων έργων θα αποτελέσει την αφετηρία για τη διαμόρφωση μιας πρότασης πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις αναζητήσεις καθενός εκ των συμμετεχόντων.

Με την καθοδήγηση του Κωστή Αντωνιάδη, θα αναπτυχθεί ένας διάλογος που θα αναλύει την αισθητική προσέγγιση, τις ιδιαιτερότητες του θέματος και θα προτείνει τα μεθοδολογικά βήματα της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου φωτογραφικού έργου. Στόχος είναι μέσα από μια προσεκτικά μελετημένη παρουσίαση να αναδειχθεί η προσωπική δημιουργική προσέγγιση των συμμετεχόντων.

Δομή

Το πρόγραμμα αυτό ενσωματώνει συγκεκριμένες πρακτικές που διευκολύνουν την απρόσκοπτη συνεργασία και τακτική επικοινωνία μεταξύ του επιβλέποντος-συμβούλου και των συμμετεχόντων σε βάθος χρόνου μέσω της χρήσης των τεχνολογιών του διαδικτύου. Η εκπαιδευτική διαδικασία οργανώνεται στη βάση ενός χρονοδιαγράμματος στο οποίο συνδυάζονται, εντάσσονται και προγραμματίζονται:
• Οι ομαδικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν πέντε φορές στη διάρκεια του έτους και αποσκοπούν στην ανάλυση των φάσεων της δημιουργίας ενός φωτογραφικού project, ενώ ταυτόχρονα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη μορφοποίηση, εξέλιξη και τελική παρουσίαση των εργασιών.
• Οι ατομικές συνεδρίες με κάθε έναν από τους συμμετέχοντες κατά την έναρξη του εργαστηρίου, θα αποτελέσουν τη βάση για τη διαμόρφωση ενός εξατομικευμένου πλαισίου εργασίας στο οποίο θα αναπτυχθεί η εργασία.
• Η εξ αποστάσεως επικοινωνία μεταξύ του επιβλέποντος διδάσκοντος και των διδασκομένων, μέσω email, Skype και τηλεφώνου, για τη διαρκή παρακολούθηση και αξιολόγηση της δουλειάς που παράγεται από τους συμμετέχοντες.
• Η παρουσίαση των φωτογραφικών εργασιών μέσα από τη δημιουργία ψηφιακών εκδόσεων καθώς και μέσα από μια ομαδική έκθεση στη διαδικτυακή γκαλερί Ariadne Photo Gallery (ariadnephotogallery.com)

Συναντήσεις

Η φυσική παρουσία των συμμετεχόντων απαιτείται μόνο κατά τη διάρκεια των 5 ομαδικών συναντήσεων και των ατομικών συνεδριών που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα.

1η Συνάντηση: 31-Μαι-2014, 15:00-19:00
2η Συνάντηση: 06-Σεπ-2014, 15:00-19:00
3η Συνάντηση: 08-Νοε-2015, 15:00-19:00
4η Συνάντηση: 10-Ιαν-2015, 15:00-19:00
5η Συνάντηση: 28-Φεβ-2015, 15:00-19:00

Οι ατομικές συνεδρίες διάρκειας περίπου 30 λεπτών θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 1 Iουνίου, επόμενη μέρα της πρώτης συνάντησης, ή άλλη ημερομηνία κατόπιν συνεννόησης του διδάσκοντα-συμβούλου με τον κάθε συμμετέχοντα.

Εισηγητής

Ο Κωστής Αντωνιάδης είναι καθηγητής φωτογραφίας, επιμελητής εκθέσεων και φωτογράφος. Το 1984 ανέλαβε την οργάνωση του Τμήματος Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας και διετέλεσε προϊστάμενος του τμήματος για περισσότερα από 15 χρόνια. Από το 2002 έως το 2005 διετέλεσε διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη. Έχει επιμεληθεί πολυάριθμες εκθέσεις φωτογραφίας Ελλήνων και ξένων φωτογράφων.

Πιστοποιητικό

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Κόστος συμμετοχής & Τρόποι πληρωμής
Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα έχει οριστεί στα 340 ευρώ. Το συνολικό κόστος περιλαμβάνει όλα τα στάδια της εκπαίδευσης (ομαδικές συναντήσεις, ατομικές συμβουλευτικές συνεδρίες, εξ αποστάσεως επικοινωνία). Η επικύρωση της συμμετοχής προϋποθέτει την καταβολή του ποσού των 60 ευρώ μέσω τραπεζικής κατάθεσης. Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις (1η δόση πριν από την έναρξη του εργαστηρίου).

∆ηλώσεις Συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

∆ιαμονή
Για τους συμμετέχοντες που προέρχονται εκτός Αθηνών υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί διαμονή σε ξενοδοχείο εντός του κέντρου της Αθήνας και σε ειδικές τιμές.

Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής

http://www.hcp.gr
E: contact@hcp.gr
Τ: 210 9211 750

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

HCP workshops
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!