Phase One XF 100MP, νέο θηρίο στα 100 megapixels


Phase One XF 100MP, νέο θηρίο στα 100 megapixels

H Phase One XF 100MP διαθέτει CMOS αισθητήρα που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τη Sony και ο οποίος αν και αναφέρεται ως Full Frame Medium Format έχει μέγεθος 53.7 x 40.4mm.

Προσφέρει εικόνες με δυναμικό εύρος 15 stops και 16-bit χρώματα και ISO από 50 μέχρι 12.800. Επιπλέον διαθέτει δυνατότητα εκθέσεων μέχρι 60 λεπτά και τεχνολογία EFCS (Electronic First Curtain Shutter) για ακόμα πιο λίγες δονήσεις κατά τη λήψη εικόνων μεγάλης ανάλυσης.

H Phase One XF 100MP προσφέρει Fluid Live View στα 30fps για καλύτερη θέαση του κάδρου και θύρες USB, HDMI αλλά και δυνατότητα σύνδεσης με WiFi.

Η νέα ψηφιακή πλάτη της Phase One μαζί με τον φακό της Schneider Kreuznach στα 80mm (50mm σε φορμά 35mm) θα πωλείται στην τιμή των 49.000 δολαρίων.

Phase-one-xf-100mp-2

Phase-one-xf-100mp-3

Phase-one-100MP-alexia-sinclair-image1

Phase-one-100MP-Alexia-Sinclair-Image2

Phase-one-100MP-Alexia-Sinclair-image3

Phase-one-100MP-Alexia-Sinclair-image4

Κατεβάστε αρχεία TIFF της Phase One XF 100MP, σε πλήρη ανάλυση, από την ιστοσελίδα της Phase One, εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Phase One
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

11 σχόλια

  • #
    1

    Δεν μπαίνω στη διαδικασία να κατεβάσω τα TIFF γιατί θα συγχυστώ…Το μεσαίο φορμά από μόνο του είναι μαγεία.Τα 100mp,το δυναμικό εύρος και το βάθος χρώματος του αισθητήρα είναι τα κερασάκια στην τούρτα.Δυστυχώς η συγκεκριμένη τούρτα είναι για πολύ λίγους.

  • #
    1

    Καλησπέρα. Kαλη Χρονιά !
    Αχ είκοσι χρόνια [ ? ] αργότερα, που τα 100 mp θα είναι πλέον μέσα στην καθημερινοτητα μας
    το πιθανότερο ειναι πως τοτε, δεν θα μ ενδιαφέρει ιδιαιτερα η φωτογράφηση όποτε…….

    Για την ωρα δεν εχω κατι καλύτερο να κανω απο το να ζηλεύω αυτές τις πεντακάθαρες περικοπές που καθιστούν άχρηστους τους τηλεφακούς, και να αρκούμαι στα μόλις 25 mp της έντιμης
    και πολυαγαπημένης μου NIKON.

    • #
      1

      είκοσι? το 2004 πήρα την πρώτη μου ψηφιακή dslr, nikon d70, στα 6 megapixels! τώρα είμαστε στα 50megapixels, μόλις 10 χρόνια μετά…τα 100 τα βλέπω να έρχονται στην επόμενη πενταετία!

      • #
        1

        Πράγματι, είκοσι χρόνια είναι πολλά, πάρα πολλά
        και μ αυτές τις άγριες ταχύτητες που τρέχει η τεχνολογία όλα μοιάζουν απρόβλεπτα

        Ίσως 20 χρόνια μετα να έχει εφευρεθεί κάποιος άλλος τρόπος καταγραφής των φωτογραφιών εντελώς ανεξάρτητος από τα γηραιά πλέον mp.
        K,B

  • #
    1

    Τα mp μπορεί να έρθουν σίγουρα σύντομα. Αλλά άλλο τα mp και άλλο το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά αυτού του αισθητήρα. Αυτά θα αργήσουν αρκετά να έρθουν σε φυσιολογικές τιμές (για εμάς του κοινούς θνητούς).

    • #
      1

      άμα το 2004 έλεγε κάποιος ότι θα έχουμε μηχανές με 24mp, με Full Frame αισθητήρα στα 1500-2000 ευρώ, όταν είχαμε 6 megapixels crop στα 1500, θα τον περνούσαν για τρελό…μην τα νομίζετε τα πράγματα τόσο μακριά….η τεχνολογία καλπάζει και μέσα στην επόμενη δεκαετία πολλά θα έχουν αλλάξει προς τα πάνω…

  • #
    1

    Πες τα Νίκο.Αυτή η νοοτροπία του κόσμου που νομίζει ότι η ποιότητα μίας εικόνας εξαρτάτε απο τα megapixel ενώ την ίδια στιγμή οι περισσότεροι την βλέπουν σε μία οθόνη κινητού 800χ600 θα αργήσει να φύγει. Δυστυχώς ζούμε σε μία εποχή τόσο κατευθυνόμενη απο τα μέσα ενημέρωσης που αν βγει κινητό με κάμερα 100mp θα κρατάμε τις full frame και θα μας κοιτάνε υποτιμητικά έχοντας την ψευδαίσθηση οτι ένα κινητό ΤΗΛΈΦΩΝΟ μπορεί να συγκριθεί με μία dslr.Ακόμα και οι mirrorless που σε πολλές απο αυτές βλέπουμε αισθητήρες απο dslr έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους για να γίνουν λειτουργικές όπως οι dslr.

    • #
      1

      Κώστα τι εννοείς λειτουργικές όπως οι dlsr; γιατί το τελευταίο καιρό είδα φωτορεπόρτερ από το εξωτερικό με Sony, Fujifilm και Olympus mirrorless, με μερικούς να έχουν μόνο mirrorless.ο δρόμος που λες προσωπικά πιστεύω ότι είναι πιο σύντομος.

      θα πω και κάτι γενικό, η προσήλωση στις dslr και η πίστη ότι τίποτα δεν θα τις ξεπεράσει μου θυμίζει όταν άκουγα το 2000-2004 ότι “σιγά τις ψηφιακές μηχανές” και “το φιλμ δεν θα ξεπεραστεί σύντομα” και μέχρι το 2010 όσοι μείνανε στο film τρέχανε να προλάβουν τις εξελίξεις…

  • #
    1

    Πρόσφατα πήρα μία α7ς (που θεωρείτε και υψηλού επιπέδου mirrorless).Αυτό που με ξένισε περισσότερο σε σχέση με τις dslr ήταν το ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο το οποίο καρεδιάζει κατα κάποιο τρόπο την στιγμή που προσπαθεί να εστιάσει η μηχανή και σε αποσπάει στο καδράρισμα.Η διάρκεια της μπαταρίας είναι και αυτό ένα άλλο θέμα όπως και το οτι δεν μπορείς να βγάλεις φωτογραφία άμεσα όταν έχει μπει σε κατάσταση αναμονής.Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου είμαι υπέρ της εξέλιξης αλλά προς το παρών δεν θα την έπαιρνα σαν κύριο σώμα να πάω σε ένα γάμο για παράδειγμα.

    • #
      1

      σε καταλαβαίνω απόλυτα, όμως από την άλλη το πλεονέκτημα του EVF στο να σου δείχνει άμεσα τις αλλαγές στην έκθεση είναι για μένα κάτι πολύ ωραίο. σίγουρα έχουν πολλά να λύσουν αλλά επαναλαμβάνω ότι η τεχνολογία προχωράει πολύ γρήγορα και βλέπω πολύ σύντομα (βάθος πενταετίας) αυτά τα θέματα να έχουν λυθεί.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!