Ανακοινώθηκε η Phase One XF, η οποία εγκαινιάζει ένα νέο σύστημα μεσαίου φορμά


Ανακοινώθηκε η Phase One XF, η οποία εγκαινιάζει ένα νέο σύστημα μεσαίου φορμά

Η δανέζικη εταιρεία πρόσθεσε στην νέα της μηχανή οθόνη αφής 3.2″, η οποία συνδυάζετε με το νέο λειτουργικό Phase One Camera OS αλλά και το νέο σύστημα αυτόματης εστίασης, Honeybee Autofocus Platform (HAP-1).
Το νέο λειτουργικό προσφέρει εξελιγμένο interface, το οποίο είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο, ώστε ο χρήστης να μπορεί να το φέρει στα μέτρα του και ώστε να είναι δυνατή η μελλοντική του αναβάθμιση ανάλογα με το feedback των χρηστών.

Το σώμα της Phase One XF υποστηρίζει τις ψηφιακές πλάτες IQ1 και την νέα IQ3 (έρχεται σε ανάλυση 50, 60 και 80 megapixels). H πλάτη IQ3 των 50 megapixels έχει αισθητήρα CMOS με δυναμικό εύρος 14 stops, ενώ οι πλάτες IQ3 με ανάλυση 60 και 80 megapixels έχουν αισθητήρα CCD με δυναμικό εύρος 13 stops.

Η IQ3 είναι η πρώτη πλάτη του είδους που προσφέρει έκθεση μέχρι 60 λεπτά χρησιμοποιώντας τον νέο αισθητήρα Phase One-exclusive και έχει την δυνατότητα κοινής χρήσης των μπαταριών που υπάρχουν σε αυτή και την Phase One XF.

Η Phase One XF διαθέτει και δεύτερη οθόνη αφής 1.6″ στο grip της, ενώ είναι εξοπλισμένη και με WiFi.

Μαζί με την νέα μηχανή ανακοινώθηκαν και δύο φακοί, οι Phase One Schneider Kreuznach Leaf Shutter στα 120mm και 35mm, βελτιστοποιημένοι για λήψη εικόνων πάνω από τα 100 megapixels καθώς και νέα οφθαλμοσκόπια.

Επιπλέον ανακοινώθηκε η νέα έκδοση του Capture One Pro, 8.3, το οποίο είναι 30% πιο γρήγορο στην tethered λήψη μέσω Η/Υ.

Οι τιμές των νέων προϊόντων της Phase One είναι:
σώμα XF με Prism Viewfinder & φακό Schneider Kreuznach 80mm LS:
– XF IQ3 80MP, 38.990 ευρώ
– XF IQ3 60MP, 33.990 ευρώ
– XF IQ3 50MP, 31.990 ευρώ
φακοί Phase One Schneider Kreuznach Leaf Shutter:
– 35mm, 5.490 ευρώ
– 120mm, 5.490 ευρώ

phase-one

phase-one-2

phase-one-3

phase-one-5

phase-one-4

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Phase One.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Κι εκεί που λέγαμε ότι το μεσαίο φορμά «πνέει τα λοίσθια», μετά το ανέβασμα των megapixels των DSLR σε υψηλά επίπεδα, να που έχουμε νέα ενδιαφέροντα προϊόντα στο προσκήνιο.
    Φυσικά, η ποιότητα εικόνας του «θωρηκτού» θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερη από τον full frame αισθητήρα μιας DSLR στα ίδια megapixels, ότι κόλπο και αν σκαρφιστούν οι «αντίπαλες» εταιρείες. Το μέγεθος μετράει ακόμα ;-)
    Βέβαια, η τιμές είναι ανάλογες και του μεγέθους του «θωρηκτού».
    Προσιτή πρόταση στο μεσαίο φορμά παραμένει η Pentax 645D (40 megapixel / 44×33 millimeter CCD) αλλά -προφανώς- σε χαμηλότερο επίπεδο εικόνας.
    Και τα οπτικά Schneider Kreuznach που πλαισιώνουν το σύνολο, συνεισφέρουν στην εκτόξευση της ποιότητας αλλά και της τιμής.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!