Έρχεται το 8ο Photoday


Έρχεται το 8ο Photoday

2.500 επισκέπτες όλων των ηλικιών (από 5 έως 75 ετών) έχουν επισκεφθεί τις 7 προηγούμενες διοργανώσεις, ενώ περισσότεροι από 150 φωτογράφοι και φωτογραφικές ομάδες έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα. Στο παρελθόν οι συμμετέχοντες είχαν στη διάθεσή τους ένα φιλμ 12 στάσεων για να δημιουργήσουν τις φωτογραφίες τους. Φέτος, για πρώτη φορά, η Photoday γίνεται ψηφιακή. Η συμμετοχή κοστίζει 15 ευρώ. Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας το Σάββατο το πρωί από τις 8.30 έως την έναρξη ή σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας αρκεί να περάσετε από το studio της Stereosis.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Το φωτογραφικό κέντρο Stereosis διοργανώνει για 8η συνεχόμενη χρονιά το 8th Phοtoday. Περισσότερες από χίλιες συμμετοχές όλα τα προηγούμενα χρόνια με την γνωστή διαδικασία: 12 ώρες, 12 θέματα, 12 λήψεις, 1 πάρτι.

Φέτος για πρώτη φορά ανοίγουμε τον διαγωνισμό στους φίλους της ψηφιακής φωτογραφίας με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό δρώμενο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο 31/5 – 01/6.

Τι Eίναι

Το Photoday είναι μια γιορτή για την φωτογραφία με διαγωνιστικό χαρακτήρα. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει σε 12 στάσεις να φωτογραφήσουν 12 θέματα σε διάστημα 12 ωρών. Δεν είναι η τόσο η τεχνική γνώση της φωτογραφίας που απαιτείται, αλλά η αίσθηση αυτοσχεδιασμού και η φαντασία.

Οι καλύτερες συμμετοχές θα ανακηρυχθούν μέσα από ψηφοφορία των ίδιων των συμμετεχόντων. Η διασκέδαση και δημιουργικότητα είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Photoday. Μια μεγάλη γιορτή για τη φωτογραφία και την πόλη ξεκινά!

Όροι συμμετοχής

1. Κανονισμοί
Το 8ο photoday ειναι ανοιχτό σε όλους με μόνη προϋπόθεση να έχουν μια ψηφιακή Φωτ. μηχανή με κάρτα μνήμης. Κινητά τηλέφωνα με camera δεν γίνονται δεκτά.
Όλες οι φωτογραφίες του 8ο photoday θα πρέπει να τραβηχτούν κατα την διάρκεια 12 ωρών και θα πρέπει να ανταποκρίνονται σε σειρά σε κάθε θέμα που έχει δοθεί. Μόνο 12 φωτογραφίες θα πρέπει να παραδωθούν στους διοργανωτές στο κλείσιμο του 8o Photoday. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να ελέξουν τα EXIF data των φωτ.μηχανών και να μην κάνουν δεκτές συμμετοχές που οι φωτογραφίες έχουν αποθηκευτεί ή επεξεργαστεί σε υπολογιστή πριν την παράδοσή τους.

2. Θέματα
Όλες οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν διαδοχικότητα ανάλογα με τα θέματα. 1ο Θέμα 1η φωτογραφία 2ο Θέμα 2η φωτογραφία κ.ο.κ. Σε κάθε σημείο συνάντησης θα ανακοινώνονται και τα 4 επόμενα θέματα.

3. Νο Συμμετοχής
Στην εγγραφή του 8ου Photoday θα σας δοθεί το Νο Συμμετοχής σας το οποίο θα σας συνοδεύει σε όλη την διάρκεια του 8ου Photoday. Το Νο συμμετοχής θα συνοδεύει και τις φωτογραφίες σας στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα (Κυριακή 01/6) για να ψηφίσετε τις καλύτερες εικόνες. Έτσι θα μπορέσετε να ψηφίσετε τις φωτογραφίες και όχι πρόσωπα.
Όλες οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας στο πεδίο (ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ) με τα ονόματα την Κυριακή το βράδυ μετά την λήξη του 8ου Photoday.

4. Format – Ρυθμίσεις
Όλες οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε μορφή JPEG στην μέγιστη ανάλυση που υποστηρίζει η μηχανή σας. Θα πρέπει να ρυθμίσουμε τις μηχανές σε φορμά 4:3 και ημερομηνία και ώρα. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι οριζόντιες (Landscape). Στην έκθεση θα αναρτηθούν οι φωτογραφίες σε ρολό 1.70μ (13χ18) εκ. η κάθε μια και θα τυπωθούν όλες οριζόντια. Αν φωτογραφήσετε κάθετα θα εκτυπωθεί οριζόντια και δεν θα είναι εύκολη η ανάγνωσή τους από το κοινό.

5. Πρόγραμμα
Το 8ο Photoday ξεκινάει το Σάββατο 31 του Μάη στις 10:30 π.μ.. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει μέχρι εκείνη την ώρα να έχουν παραλάβει το Νο. συμμετοχής τους από το Studio Stereosis Ζεύξιδος 3, Θεσσαλονίκη όπου από τις 08:30 π.μ. θα είναι ανοικτό για εγγραφές. (Εγγραφές θα γίνονται κατά την διάρκεια της εβδομάδας Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 – 20:00)

Στις 10:30 π.μ. θα δοθούν τα πρώτα 4 θέματα στο Studio Stereosis. Στις 14:30 μ.μ. θα δοθούν τα επόμενα 4 θέματα στην Πλατεία Αριστοτέλους και στις 18:30 μ.μ. τα τελευταία 4 θέματα στο Λιμάνι, στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Στις 22:30 μ.μ. ή νωρίτερα που είναι και το τέλος του 8ου photoday θα πρέπει να επιστρέψετε στο studio Stereosis για να μεταφέρετε τις 12 φωτογραφίες της συμμετοχής σας.

5. Βραβεία
Βραβεία θα δοθούν στους νικητές στο εκάστοτε θέμα (Φωτογραφικό Λεύκωμα) και στην καλύτερη συμμετοχή ένα ταξίδι στην αγαπημένη του/της ευρωπαϊκή πρωτεύουσα αξίας 600 ευρώ.

Δείτε τι έγινε στη Photoday 2013:

Μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές που διακρίθηκαν στο Photoday 2013 εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Competitions Photobiennale
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!